Доставката е безплатна за поръчки на стойност над 100,00 лв., които са платени предварително.

Доставката на поръчки с наложен платеж е платена (19,99 лв.)

Повече за цената на доставка
Възможност за връщане в рамките на 30 дни от датата на получаване на поръчката. Инструкции за връщане на стока

Повечето продукти се доставят в рамките на 3 работни дни след изпращане на поръчката от нашия склад в Полша.

Срокът за доставка може да варира в зависимост от наличността на продукта и начина на доставка.

Повече за сроковете на доставка
Nav switch

Въведете фразата за търсене, за да видите подсказките.

Дартс

Dart - изберете подходящото оборудване и аксесоари в магазин Sportano 

Дартсът вече не е просто обикновена игра с диск и стрелички, която обикновено се свързва с развлекателни игри с близки приятели. В продължение на много години се организират дори световни първенства по дартс и многобройни турнири, поради което броят на феновете на дартса непрекъснато се увеличава. Ако искате да се снабдите с необходимите аксесоари за игра, като дартс и мишена за стрелички, в Sportano предлагаме професионално оборудване от известни марки. При нас ще откриете също пера за стрелички, сачми и аксесоари за стрелички.  

Дартс - правила 

Преди да решите да закупите подходящото оборудване за състезание по стрелба с дартс, научете най-важните правила на играта. Състезанията по дартс обикновено се играят от двама души, но любителските игри могат да включват и повече потребители. В стандартното състезание участниците се редуват в три хвърляния, като победител става този, който е събрал повече точки. Най-популярната форма на тази игра е дартс 501, при която всеки играч започва състезанието с резултат 501 и се редува да хвърля 3 дартса. Печели този, който пръв получи резултат 0, така че играта е по-скоро за събиране на точки, отколкото за тяхното получаване. Съществуват много варианти на играта и правилата за стреличките могат да се променят в зависимост от използваната игра. За да играете на дартс, се нуждаете най-вече от дъска за дартс (сизалова или електронна) и стрелички.  

От какво разстояние да хвърляте? 

Ако планирате игра на стрелички за развлечение, намерете подходящо място на закрито или на открито, където да играете. Най-добре е да намерите свободно пространство наоколо, където не трябва да има стъклени мебели или предмети от деликатни материали. Самият диск за стрелички трябва да бъде разположен така, че да има място за хвърляне. При хвърлянето на стрелички разстоянието също е от значение, а окачването на мишената не трябва да е случайно. В професионалните игри се определят височината на мишената и разстоянието на хвърляне. Височината на центъра на мишената, или т.нар. "око на бик", трябва да е 173 cm над пода, а мишената трябва да е на 237 cm от хвърлящия.  

Дартс и дартсборд - как да изберем правилните модели? 

Най-важната част от оборудването за тази дейност е дъската за стрелички, като за домашна употреба е най-подходяща дъска за стрелички от сизал. Той се отличава с тиха работа, свобода на игра и възможност за използване както на закрито, така и на открито. Освен това броят на играчите е произволен, така че турнирите могат да се играят дори с няколко души. Предлага се и електронен диск, който е много по-шумен и броят на хората, които могат да играят, е ограничен. Той е чувствителен към механични повреди и обикновено е предназначен за употреба на закрито. Освен това моделите с електронни дискове често имат различни размери на тройните и двойните полета.  

Дартсът, от друга страна, се състои от четири компонента, които включват острие, цев, дръжка и перо. Стрелите най-често се предлагат в комплект с диск, но те се износват най-бързо и трябва да се сменят. Теглото им варира от 15 до 50 грама в зависимост от материала, от който са изработени.  

Класически или електрически стрелички? 

Сред видовете игра може да се направи разграничение между класически дартс и електронен дартс, като те се различават по използването на диска. Класическият дартс използва гореспоменатия сизалов диск, който се препоръчва за развлекателни и домашни игри. Преди всичко, той се характеризира с много тиха работа, а възможностите за игра и броят на хората са произволни. Този тип табла за стрелички може да се използва практически навсякъде - на открито и на закрито. Електронният дартс, от друга страна, не е нищо повече от използването на електрически дартс. Този тип табла за стрелички позволява автоматично отчитане на точките, предлага избор от няколко вида игри и се характеризира с ниско тегло. Недостатъците на този вид игра са ограниченият брой хора и по-малката устойчивост на самия диск на повреди.  

Избор на подходящи стрелички за деца 

Най-добрите стрелички за деца са магнитните стрелички, чиито комплекти обикновено включват метална мишена и пластмасови стрелички с магнити. Предлагат се и стрелички с велкро, при които в целта се хвърлят специални топчета. Магнитните стрелички нямат остър връх, който би позволил нараняване по време на игра. Този тип игра и оборудване за стрелички е едновременно безопасен и удобен за детето.  

Подробна информация Описание