Доставката е безплатна за поръчки на стойност над 100,00 лв., които са платени предварително.

Доставката на поръчки с наложен платеж е платена (19,99 лв.)

Повече за цената на доставка
Възможност за връщане в рамките на 30 дни от датата на получаване на поръчката. Инструкции за връщане на стока

Повечето продукти се доставят в рамките на 3 работни дни след изпращане на поръчката от нашия склад в Полша.

Срокът за доставка може да варира в зависимост от наличността на продукта и начина на доставка.

Повече за сроковете на доставка
Nav switch

Въведете фразата за търсене, за да видите подсказките.

Детски велосипедни каски

Детски каски за велосипед - издръжливи и подходящи модели в магазин Sportano 

Карането на колело е много забавно за вашето дете, освен това развива двигателната координация и му позволява да прекарва активно времето си на открито. Ако искате да осигурите безопасността на детето си, каската за велосипед е задължителна, особено когато детето ви се движи с велосипед из града или току-що започва да кара на две колела. В спортния магазин Sportano.bg ще намерите висококачествени детски каски за колоездене от доказани производители като POC, UVEX, Alpina, ABUS, Giro, BELL, Kellys или Lazer.  

Задължителна ли е велосипедната каска за детето? 

Нормативната уредба не предвижда задължително носене на каска нито от деца, нито от възрастни. Въпреки това всеки родител трябва да се грижи за безопасността на детето си, така че закупуването на каска е от съществено значение, ако малчуганът иска да кара колело. В случай на падане той ефективно предпазва от наранявания и ожулвания. В днешно време производителите предлагат модерни технологии и издръжливи материали, така че носенето на каска не е обременително поради ниското тегло на продуктите, системите за регулиране или вентилацията.  

Ако не знаете кой модел ще е най-подходящ, каска тип "орех" е вариант за малки деца, които тепърва започват да карат колело. Каската тип MTB е модел за офроуд, който е издръжлив, с вентилационни отвори и често има козирка. Градската каска, от друга страна, обикновено е оборудвана с множество светлоотразители за по-добра видимост.  

Как да изберете велосипедна каска за детето си? 

Обикновено каската е изградена от три слоя обвивка, защитна подложка (подложка) и регулируеми фиксиращи ремъци. При избора на подходяща каска е важно да се обърне внимание на използваните материали, при които обикновено се използва технологията In-mold. Външният слой на каската е покрит с твърда пяна, като двата слоя са свързани помежду си. Това прави продукта по-издръжлив. Понякога можете да намерите и каски с твърда черупка, при които се използва външна черупка, изработена чрез инжектиране, която е залепена за вътрешната черупка.  

Ако се чудите как да изберете велосипедна каска за дете, на първо място трябва да се ръководите от размера или по-скоро от обиколката на главата, която след това трябва да се съобрази с размерите, дадени от производителя. Детската велосипедна каска трябва да бъде облицована отвътре с мек материал или специална антибактериална подложка, което ще увеличи комфорта и безопасността при пътуване. Полезна е вентилацията, т.е. вентилационните отвори, които гарантират правилен въздушен поток. 

Детските каски трябва допълнително да отговарят на европейските изисквания за безопасност, които са посочени в сертификати - CEN EN 1078 или CEN EN 1080 (каски за деца под 7-годишна възраст). 

Размери на велосипедните каски за деца 

Добрата детска каска за велосипед трябва да осигурява комфорт и безопасност, затова не трябва да е твърде хлабава или твърде тясна. Важно е също така да се помни, че главата на детето расте, затова е добре да изберете модел, който има система за регулиране чрез копче на гърба на каската. Сред размерите има детска каска за велосипед с дължина 45-50 см, съответстваща на размери XS и S. Най-малката каска за велосипед за дете е именно размер XS. Детските велосипедни каски 52-56 обикновено са модели в диапазона M/L. На пазара обаче се срещат различни обозначения на моделите, като например детска каска за велосипед 48-52 или детска каска за велосипед 54-58. Затова трябва да измерите обиколката на главата на детето си и да сравните резултата със спецификациите на производителя.  

Избор на велосипедна каска според възрастта на детето 

Изборът на каска за възрастта на вашето дете се състои в това да изберете правилната обиколка и да я сравните с размера, посочен от производителя. В случая с детската каска най-важният параметър е обиколката, като велосипедната каска за едногодишно дете е най-малкият модел, чиято обиколка започва от 40 cm. От друга страна, велосипедните каски за деца на възраст 2 години са с размери около 48-50 см. За деца на възраст четири и пет години избирайте модели с ниско тегло, за да не се натоварват вратът и главата. От друга страна, каските за колоездене за деца на 8 или 10 години, т.е. за по-големи деца, трябва да са изработени от издръжливи материали и да са достатъчно дишащи. 

Детски велосипедни каски - на кои марки да заложите? 

За да насърчите детето си да носи каска, можете да изберете модел с интересна приказка или животинска тема, както и с ярки и живи цветове. На пазара има широка гама от каски, а в Sportano ще намерите висококачествени модели на POC, BELL, ABUS, Giro или Kellys. Ако търсите практичен модел, изберете детската каска за велосипед UVEX, която има мрежа за защита от насекоми с подвижна подплата и вентилационни отвори. Сред моделите на този производител можете да изберете каска в различни цветове и дизайн, които със сигурност ще се харесат на вашето дете. От друга страна, детските велосипедни каски Alpina са модели, изработени по технологията In-mold и Airflow Ventig (стратегическо разположение на вентилационните отвори за по-добър въздушен поток). 

Подробна информация Описание