Доставката е безплатна за поръчки на стойност над 100,00 лв., които са платени предварително.

Доставката на поръчки с наложен платеж е платена (19,99 лв.)

Повече за цената на доставка
Възможност за връщане в рамките на 30 дни от датата на получаване на поръчката. Инструкции за връщане на стока

Повечето продукти се доставят в рамките на 3 работни дни след изпращане на поръчката от нашия склад в Полша.

Срокът за доставка може да варира в зависимост от наличността на продукта и начина на доставка.

Повече за сроковете на доставка
Nav switch

Въведете фразата за търсене, за да видите подсказките.

SUP гребла

SUP гребла - изберете перфектния модел в магазин Sportano 

Stand Up Paddle е дисциплина, която напоследък стана изключително популярна и все повече хора избират да започнат приключението си с това занимание. В допълнение към основното оборудване - дъската, трябва да изберете и подходящо гребло за SUP. Той ви позволява да се движите свободно във водата, като ви дава насока за плуване. В Sportano ще намерите висококачествени SUP гребла от професионални марки като Aqua Marina, Fanatic, JOBE, JP Australia, Pure4Fun, STARBOARD или Unifiber.  

Карбон, 2 в 1 - Видове SUP гребла 

Сред греблата има 3 вида конструкции, изработени от: алуминий, композитни материали и въглеродни влакна (карбон). Греблата, изработени от алуминий, са твърди, но за съжаление доста тежки в сравнение с други модели. Композитните гребла са смес от въглеродна пластмаса и смола. Те се характеризират с по-ниско тегло и по-добра твърдост. От друга страна, греблата, изработени от въглеродни влакна, са най-лекият вариант и най-често се избира оборудване, изработено от този материал. Освен това може да се направи разграничение между гребла от дърво и от стъклопласт. Първият е сравнително лек и издръжлив, докато фибростъклото е твърдо и леко. 

Дизайнът на самото гребло може да се раздели на няколко части:  

  • Еднокомпонентни гребла - твърди и доста тежки, освен това не са практични за транспортиране или съхранение и дължината им не може да се регулира според потребителя; 
  • Двукомпонентни гребла - състоят се от два елемента с регулируема дължина; 
  • Гребла от три части - изработени от три съединени части, те позволяват удобно регулиране и лесно транспортиране и съхранение.  

Правилното гребло трябва да е достатъчно леко, но и достатъчно твърдо и издръжливо, за да издържи на продължителна употреба по време на плуване.  

На какво да обърнете внимание, когато избирате гребло за своя SUP борд? 

Когато избирате гребло за SUP, обърнете внимание на размера на греблото, като колкото по-голяма е площта на перото, толкова повече сила трябва да се използва за гребане. Въпреки това те привеждат дъската в движение по-бързо и улесняват ускорението. По-малките пера, от друга страна, генерират по-малко енергия в същото време и си струва да се използват при гребане в спокойни води. 

Освен това дължината на греблото трябва да е съобразена с формата на тялото. Към височината на човека трябва да се добавят около 15-25 см, за да се получи действителната дължина на греблото. Определено си струва да изберете регулируеми гребла от две или три части с възможност за скъсяване и удължаване. Това ще гарантира, че оборудването е правилно съобразено с вашата стойка. Освен това съобразете греблото с материала, от който е изработено, така че то да е не само твърдо и стабилно, но и леко и удобно за използване.  

SUP гребла - на кои марки си струва да заложите? 

Когато търсите подходящото гребло, си струва да заложите на марката STARBOARD, която разчита на правилно регулиран ъгъл на перото в някои от моделите си, така че оборудването да работи при различни условия. От друга страна, JP Australia предлага гребла с нехлъзгащо се покритие на вала, а удължителят за регулиране е изработен от трайни материали като фибростъкло и карбон. Струва си да изберете продукти със система против усукване. Тя гарантира плавни движения и подобрява комфорта при гребане. Оборудването на марката Unifiber осигурява подобно решение, а освен това греблата са снабдени със системата Fricton clip, която позволява безкрайно регулиране на дължината. 

В Sportano ще намерите професионални марки SUP гребла, които са изработени от издръжливи материали и системи за удобна употреба по време на плуване. Разгледайте гамата от гребла на марки като Aqua Marina, JOBE, Fanatic или Pure4Fun, за да изберете подходящото оборудване за вашите нужди. 

Подробна информация Описание