Доставката е безплатна за поръчки на стойност над 100,00 лв., които са платени предварително.

Доставката на поръчки с наложен платеж е платена (19,99 лв.)

Повече за цената на доставка
Възможност за връщане в рамките на 30 дни от датата на получаване на поръчката. Инструкции за връщане на стока

Повечето продукти се доставят в рамките на 3 работни дни след изпращане на поръчката от нашия склад в Полша.

Срокът за доставка може да варира в зависимост от наличността на продукта и начина на доставка.

Повече за сроковете на доставка
Nav switch

Въведете фразата за търсене, за да видите подсказките.

Каски за свободното време

Градски каски - изберете безопасен и издръжлив модел в онлайн магазина на Sportano 

Правилната каска за велосипед е гаранция за безопасност, независимо къде карате своя велосипед. В Sportano предлагаме висококачествени градски каски, които се различават не само по материал или размер, но и по цветови варианти и дизайн. В нашия магазин Sportano ще откриете широка гама от модели каски за градски велосипеди, които ще ви осигурят комфорт и безопасност, защитавайки главата ви в случай на падане. Определено си заслужава да се снабдите с каска, ако държите на усещането за безопасност по време на каране, затова изберете подходящ модел от известни марки като CASCO, UVEX, POC, Alpina, BELL, Lazer, Giro или FOX

Кога градската каска за велосипед е добър избор? 

Велосипедната каска не е задължителна екипировка при каране на велосипед, но използването ѝ е силно препоръчително. На първо място, той предпазва главата от сериозни наранявания и ожулвания в случай на злополука. В градски условия карането на велосипед може да бъде опасно поради засиления трафик или неравния терен за придвижване с едноколесен велосипед. Следователно падането може да се случи по всяко време и да доведе до сериозни наранявания. Ако се движите често, изберете дамска каска за градско колоездене, мъжка каска за градско колоездене или детска каска за детето си. Лесно можете да откриете подходящия модел, тъй като градските каски се отличават с елегантен дизайн.  

Разлики - каски за място срещу други видове велосипедни каски 

Преди всичко градската каска има обтекаема форма и често е оборудвана с голям брой вентилационни отвори. Той се характеризира с ниско тегло, солидна изработка, издръжливи материали и функционални системи за регулиране. На външен вид, както и по дизайн, тя наподобява каска за МТБ, която е проектирана така, че да осигурява комфорт и подходящ въздушен поток. Понякога се срещат градски каски тип "орех", които са много по-изградени и имат по-малко вентилационни отвори. Те се характеризират с издръжлива и твърда обвивка.  

Градските каски за колоездене са с универсален дизайн, поради което са подходящи както за мъже, така и за жени. От друга страна, каските трябва да се използват предимно от деца, особено ако тепърва започват да карат колело.  

Как да изберем градска каска за колоездене? 

Каската за градски велосипед трябва да приляга добре на главата, без да е прекалено тежка. Когато избирате, обърнете внимание на материала на конструкцията, тъй като каската трябва да е издръжлива, здрава и лека. Това се влияе и от използването на вентилационни отвори за осигуряване на правилна циркулация на въздуха. Динамичното каране в горещи дни с каска с лоша вентилация може да бъде натоварващо, а през зимата е по-добре да изберете модел с допълнителна топлоизолация. Ако карате в града, визьорът на каската може да бъде полезен, най-вече за да ви предпази от слънчевите лъчи.  

Когато избирате правилния модел градска каска, проверете конструкцията, при която обикновено се използва технологията In-mold, при която вътрешната вложка е прикрепена към външната черупка чрез заваряване. Това прави каската по-добра в абсорбирането на удари. В допълнение към това се използва и технологията MIPS, при която черупката е свързана със специална подплата, която не е трайно прикрепена към каската. В резултат на това каската осигурява по-добро омекотяване и защита при падане и удар.  

Избор на правилния размер на градската каска 

Когато избирате градска каска, е важно да измерите точно обиколката на главата, за да може моделът да пасне правилно. Измерете обиколката, като поставите ролетка на линията на челото, над ушите и на тилната кост. Полученият резултат трябва да бъде в рамките на обхвата на измерванията, предоставени от производителя за избрания продукт. Освен това каската за градски велосипед трябва да приляга плътно, когато се поставя, и в идеалния случай трябва да има допълнителни системи за регулиране - чрез ремъци или специално копче на гърба. По този начин обиколката може да се регулира, след като каската е била поставена. Градската велосипедна каска не трябва да е твърде хлабава, тъй като може да се размести по време на каране. Твърде стегнатите ще причинят дискомфорт.  

Градски каски - коя марка да изберем? 

В Sportano ще откриете висококачествени каски за градски велосипеди, като повечето модели са изработени по технологиите In-mold и MIPS. Изберете продукт с подходящ брой вентилационни отвори, за да се чувствате комфортно през горещите дни. При нас можете да се снабдите и с модел с твърда черупка (тип "орех"), ако търсите издръжлива каска за ежедневно каране.  

За градско колоездене идеална е каската за градски велосипед UVEX, като ние в Sportano разполагаме с широка гама от модели на тази марка. Някои каски са оборудвани със закопчалка Monomatic, подвижна основна подложка, вентилационни отвори и специална мрежа за защита от насекоми. Друг препоръчителен модел е градската каска ABUS с модерна вентилационна система, която се състои от 5 входа за въздух и 8 изхода за въздух. Изработен е от издръжлива черупка In-mold и EPS. 

Подробна информация Описание