Доставката е безплатна за поръчки на стойност над 100,00 лв., които са платени предварително.

Доставката на поръчки с наложен платеж е платена (19,99 лв.)

Повече за цената на доставка
Възможност за връщане в рамките на 30 дни от датата на получаване на поръчката. Инструкции за връщане на стока

Повечето продукти се доставят в рамките на 3 работни дни след изпращане на поръчката от нашия склад в Полша.

Срокът за доставка може да варира в зависимост от наличността на продукта и начина на доставка.

Повече за сроковете на доставка
Nav switch

Въведете фразата за търсене, за да видите подсказките.

Шейни

шейни и пързалки за деца и възрастни на Sportano.bg

шейните и пързалките са идеалното оборудване за зимен отдих и различни снежни дейности. Особено децата ги обичат, така че оборудването трябва да бъде висококачествено и завършено, за да се гарантира безопасността. В Sportano.bg предлагаме шейни и слайдери за деца и възрастни с допълнително оборудване, подходящи сертификати, както и многобройни аксесоари за повишаване на комфорта и осигуряване на допълнителни възможности и впечатления от използването им. 

Дървени и пластмасови шейни

Като се има предвид материалът, от който са изработени, има два вида шейни: дървени и пластмасови шейни.  

Дървената шейна има широко разположени плъзгачи с облицовка от неръждаема стомана. Те осигуряват голяма стабилност и сцепление дори при динамично каране, както и дълготрайна издръжливост. Освен това защитните подложки зад предната част на шейната я предпазват от случайни удари. Дървената шейна е с висока устойчивост на натоварване, така че дори двама възрастни могат да я използват. Те са изработени от висококачествена лакирана дървесина, която им придава класически вид и благородство. 

Пластмасовата шейна е с много здрава, но лека конструкция. Профилираните калници ги правят подходящи за по-бързо каране или състезания по сняг. Използваните в тях нехлъзгащи се подложки позволяват на краката да почиват сигурно, а металните ламели на дъното са отговорни за плавното движение на шейната дори върху твърд сняг. 

Преглед на най-добрите шейни в магазин Sportano

В Sportano.bg се фокусираме върху най-висококачественото оборудване и затова предлагаме само най-добрите модели шейни. Марки като: Humbaka, Prosperplast или Hamax. Те гарантират висок клас на използваните материали, благодарение на които шейната се характеризира с висока устойчивост на ниски температури, дори до -28 градуса по Целзий. Безопасността на тези модели шейни се доказва и от съответните сертификати, като CE и TÜV GS. Това е специален етикет за техническо или спортно оборудване, който потвърждава съответствието с европейските изисквания за здраве и безопасност. Продуктите, сертифицирани от TÜV GS, са обект на редовен мониторинг от страна на институции, които защитават правата и благосъстоянието на потребителите. Те се отнасят до качеството, издръжливостта или липсата на вредност на използваните материали. Следователно шейните със съответната маркировка са 100% безопасни и подходящи за зимни дейности върху снега.  

шейна с облегалка

За любителско каране е най-добре да използвате шейна с облегалка. Благодарение на този елемент комфортът на возене е още по-висок, а хората, които използват оборудването, са защитени от падане от шейната, например при внезапни маневри или спиране. Профилираните плъзгачи и металните опори осигуряват плавно и тихо шофиране, дори и при по-слабо заснежени повърхности. 

шейна с волан

От друга страна, за състезания и каране с по-висока скорост, шейна с кормило или ски шейна ще бъде идеална. Полиетиленовата конструкция, използвана в тях, ги прави изключително леки и маневрени. А кормилото ви позволява да управлявате ските в предната им част. Нещо повече, много модели са оборудвани, наред с други неща, с въже за дърпане и клаксон, които ще донесат допълнително забавление на малчуганите. 

Сгъваема шейна

Сгъваемата шейна е идеална за излети и по-нататъшни пътувания. Използваният в тях механизъм позволява бързо сгъване на цялата конструкция, без да се използват допълнителни инструменти. Това означава, че те заемат по-малко място. Това улеснява съхранението, пренасянето или транспортирането в автомобила. Заключващият механизъм гарантира, че шейната няма да се сгъне сама при пътуване.  

Слайдове и ябълки за слайдове

Плъзгачи и ябълки за спускане по заснежени хълмове и склонове с различен наклон и височина също ще бъдат идеални за игра в снега. Специално оформената им пластмасова конструкция осигурява комфорт и стабилност, а допълнителните дръжки помагат за управлението по време на пътуване. В зависимост от избрания модел те могат да се използват в различни позиции, например в седнало положение или наведени. Много от тях имат допълнително въже, което може да се използва за теглене или за закрепване към шейната. Всички те са леки и удобни, за да могат да се пренасят лесно. 

Аксесоари за шейни: облегалки, кабели и други 

В Sportano.bg ще откриете много аксесоари, с които да допълните оборудването на шейната си или да добавите нова функционалност. Облегалките ще осигурят удобна позиция и ще подобрят комфорта на пътуването. Въжетата, изработени от издръжливи материали и с ергономични дръжки, ще улеснят тегленето на шейната нагоре по склона или влаченето ѝ в снега. Допълнителните елементи винаги имат едно общо предимство: те могат лесно да се монтират и демонтират в зависимост от текущата необходимост. 

Подробна информация Описание