Доставката е безплатна за поръчки на стойност над 100,00 лв., които са платени предварително.

Доставката на поръчки с наложен платеж е платена (19,99 лв.)

Повече за цената на доставка
Възможност за връщане в рамките на 30 дни от датата на получаване на поръчката. Инструкции за връщане на стока

Повечето продукти се доставят в рамките на 3 работни дни след изпращане на поръчката от нашия склад в Полша.

Срокът за доставка може да варира в зависимост от наличността на продукта и начина на доставка.

Повече за сроковете на доставка
Nav switch

Въведете фразата за търсене, за да видите подсказките.

Туристически дюшеци

Туристически матраци - изберете издръжлив и удобен модел в магазин Sportano 

Ако пътувате с палатка или често ходите на къмпинг, туристическият матрак може да бъде основно оборудване. Той ще ви даде възможност да си починете след тежък ден и ще ви осигури удобна позиция за сън. Той се характеризира с ниско тегло и високо ниво на комфорт. В Sportano предлагаме висококачествени туристически матраци от марки като Spokey, Easy Camp, Coleman, Thule или Outwell. При нас ще се снабдите с всички необходими аксесоари за всеки поход! 

Сгъваеми, надуваеми или детски матраци - видове матраци за туризъм 

Когато решавате да си купите матрак, си струва да изберете надуваем модел, който не заема много място, когато е сгънат, а освен това е лек. Сгъваемото оборудване е най-доброто решение при няколкодневни преходи в планината. Обърнете внимание и на начина на надуване на матрака, за което ще ви е необходима помпа - електрическа, крачна или бутална. Надуваемият матрак е и по-удобен за съхранение, а освен това е подходящ и за домашна употреба. Туристическите матраци се различават само по размер или дебелина.  

Детските матраци за пътуване, от друга страна, трябва да са възможно най-удобни и да имат гладко покритие. Това позволява на вашето малко дете да го използва свободно. Предлагат се и надуваеми постелки, които са малко по-тънки от матраците, но също се представят добре на терен. Те позволяват бързо надуване и регулиране на дебелината според вида на почвата и собствените ви нужди.  

За преходи, туризъм, къмпинг - какви са разликите между матраците за туризъм? 

Туристическите матраци се различават основно по размер, тегло или дебелина, когато са надути. Въпреки това той е толкова универсално оборудване, че можете успешно да вземете матрака на многодневен преход в планината, на къмпинг, поход или поход. Той е подходящ и за домашна употреба в градината. Когато купувате матрак, обърнете внимание на размера и теглото му, тъй като е препоръчително да изберете леко оборудване, когато сте на пътешествие. 

От друга страна, всички матраци са проектирани така, че да осигуряват максимален комфорт и добра топлоизолация спрямо земята. Те гарантират почивка и сън при всякакви условия по време на преходи или къмпингуване.  

Как да изберете подходящия матрак за туризъм? 

При закупуването на матрак най-важното съображение е материалът, от който е изработен, тъй като той трябва да е висококачествен и устойчив на механични повреди. Най-често той е изработен от пластмаса, която е покрита с мек на допир слой велур. Те предпазват от студ и същевременно осигуряват комфорт. При къмпингуване по-тънките матраци, които са изработени от полиуретан, също ще работят добре.  

Освен това теглото на матрака преди надуване трябва да е около 600-700 грама, а има и ултралеки матраци, които понякога тежат само 400-500 грама. Броят на камерите в матрака е отговорен за правилното разпределение на въздуха по цялата повърхност. Многокамерните матраци ще се представят по-добре, тъй като предлагат по-голям комфорт и предпазват от бързото изтичане на въздух.  

Освен това самият матрак не осигурява пълна топлоизолационна защита, поради което е по-вероятно да бъде избран през лятото. За използване през есента или зимата изберете модел с изолационен слой, чието ниво се определя от R-Value. Колкото по-висока е тя, толкова по-добре матракът предпазва от студена земя.  

Размери на туристическите матраци 

Когато избирате размера на туристическия матрак, първо изберете неговата площ от гледна точка на броя на хората, които ще спят на него, както и на пространството в палатката. След това го съобразете с височината на потребителите. Туристическият матрак за двама души е значително по-голям по размер, но това ще ви осигури максимално ниво на комфорт по време на сън. Ако не разполагате с много място по време на къмпинг, изберете туристически матрак за спане за един човек. Освен това обърнете внимание на дебелината на матрака. Тя влияе на комфорта и предпазва от контакт със земята. За двама души минималната използваема площ трябва да е 120 см, а оптималният размер е около 140 см. От друга страна, детският матрак за туризъм трябва да бъде с размери около 120x60, за да осигури достатъчно място за почивка. 

Подробна информация Описание