Доставката е безплатна за поръчки на стойност над 100,00 лв., които са платени предварително.

Доставката на поръчки с наложен платеж е платена (19,99 лв.)

Повече за цената на доставка
Възможност за връщане в рамките на 30 дни от датата на получаване на поръчката. Инструкции за връщане на стока

Повечето продукти се доставят в рамките на 3 работни дни след изпращане на поръчката от нашия склад в Полша.

Срокът за доставка може да варира в зависимост от наличността на продукта и начина на доставка.

Повече за сроковете на доставка
Nav switch

Въведете фразата за търсене, за да видите подсказките.

Самонадуваеми дюшеци и шалтета

Надуваеми и самонадуващи се постелки - изберете подходящия за вас модел в магазин Sportano 

Възстановяването и сънят след дълъг поход са от съществено значение за правилното функциониране на организма. Когато отивате на експедиция или къмпингувате за няколко дни, си струва да се снабдите със самонадуваема или надуваема постелка заедно с палатката си. Той осигурява най-високо ниво на комфорт при почивка в палатка или на открито. В Sportano сме се погрижили за високото качество на нашите надуваеми и самонадуваеми постелки. При нас ще намерите продукти на марки като Easy Camp, Ferrino, Outwell или Exped.  

Как работи самонадуващата се постелка? 

Самонадуващата се постелка е алтернатива на стандартните надуваеми матраци или спални подложки при къмпингуване. Той е изпълнен със специална пяна с висока плътност, а използваните малки камери гарантират, че обемът се регулира в цялата пяна. Самонадуващата се постелка се характеризира с голям комфорт по време на употреба, но поради конструкцията си е много по-тежка. Той съдържа слой пяна, който е покрит с приятен на допир материал. Когато клапанът се отвори, пяната се надува - разширява се и засмуква въздух. В резултат на това постелката е почти веднага готова за употреба. Ако искате да направите постелката по-твърда, трябва само леко да я надуете. 

Дебели, двойни или двойни - видове самонадуваеми и надуваеми постелки 

Сред видовете самонадуваеми и надуваеми постелки има модели за двама души, които могат да служат и за един потребител, като осигуряват повече пространство. От друга страна, двойната самонадуваема постелка е отличен вариант за тези, които търсят високо ниво на комфорт и топлоизолация.  

Когато става въпрос за избор на дебелината на пяната, можете да изберете самонадуваща се постелка с дебелина 5 cm. Предлагат се и модели с дебелина 2,5 см или 10 см. Въпреки това се приема, че 5 cm е оптималната стойност, която ще осигури подходящо ниво на изолация от земята и комфорт. Тънките и леки самонадуващи се постелки обикновено са модели с дебелина 1,5 cm, 2,5 cm или 3,5 cm. 

Надуваеми и самонадуващи се постелки - каква е разликата и коя да изберем? 

Когато избирате надуваема постелка, трябва да вземете със себе си и помпа за надуване на оборудването. Той работи много подобно на надуваем матрак. Той се характеризира единствено с по-малка повърхност и дебелина на използвания материал. От друга страна, както вече беше споменато, самонадуващата се подложка за палатка се надува сама, когато се отвори клапанът.  

Двете изтривалки се различават най-вече по начина на надуване, а може да има и разлики в дебелината на материала. Освен това надуваемата постелка е по-лека и заема по-малко място. Не забравяйте обаче да вземете със себе си помпа. От друга страна, самонадуващата се постелка е готова за употреба веднага след отваряне на клапана. Всичко зависи от вида туризъм, който правите, от количеството багаж, което имате, и от вашите предпочитания по отношение на нивото на комфорт.  

Надуваеми и самонадуваеми постелки - как да изберете правилния модел? 

При избора на постелка обърнете внимание на материала на изработка. Обикновено те са пластмасови с противоплъзгащо покритие. Това ще предотврати плъзгането на постелката за туризъм или хлъзгането на постелката. Трябва да проверите и нивото на топлоизолация на постелката спрямо земята. Това се влияе от дебелината на пяната или от материалите, от които е направена. Това се определя от R-стойността, като колкото по-висока е R-стойността, толкова по-добре изолира рогозката.  

Прави се разлика между постелка с правоъгълна форма, която е универсална, и постелка със заострена кройка в областта на краката, която се адаптира към фигурата. Изберете типа според капацитета за съхранение на постелката в оборудването си и собствените си нужди. Освен това пяната е изключително устойчива на механични повреди и в случай на евентуално пробиване - все още можете да я използвате. За по-голям комфорт можете да изберете самонадуваща се постелка с възглавница

В Sportano ще намерите висококачествени надуваеми и самонадуващи се постелки, които да вземете със себе си в планината, на къмпинг или на екскурзия. Възползвайте се от професионалното ни обслужване на клиенти - те ще ви помогнат да изберете правилния продукт!  

Подробна информация Описание