Доставката е безплатна за поръчки на стойност над 100,00 лв., които са платени предварително.

Доставката на поръчки с наложен платеж е платена (19,99 лв.)

Повече за цената на доставка
Възможност за връщане в рамките на 30 дни от датата на получаване на поръчката. Инструкции за връщане на стока

Повечето продукти се доставят в рамките на 3 работни дни след изпращане на поръчката от нашия склад в Полша.

Срокът за доставка може да варира в зависимост от наличността на продукта и начина на доставка.

Повече за сроковете на доставка
Nav switch

Въведете фразата за търсене, за да видите подсказките.

Степери

Степери в магазина на Sportano: разнообразна тренировка у дома!  

Интензивното картографиране на движението при изкачване на стълби с помощта на степер е отличен начин за трениране на издръжливостта и оформяне на долната част на тялото. В офертата на Sportano ще откриете компактни и солидни степери за наклон и прави от водещи производители на фитнес оборудване и фитнес зали, като HMS или Spookey. 

Редовни упражнения на степер. Ползи и ефекти 

Това незабележимо устройство за упражнения, наподобяващи изкачване на стълби, дава отлични резултати за подобряване на дихателната и кръвоносната система. Струва си да разгледате степера по-отблизо, ако искате да се отървете от излишните килограми или да укрепите и оформите седалището, бедрата и прасците си. Степерът може да се използва и като част от загрявката преди силови или функционални тренировки. 

Безспорно предимство на степера е фактът, че в сравнение с традиционното изкачване или тичане по стълби той не натоварва прекалено много ставите и гръбначния стълб и следователно е добра форма на активност за възрастни хора или хора, които се подлагат на рехабилитация. С редовни упражнения на степер (например 3 пъти седмично по 30 минути) и по подходящ начин ще спомогнете за укрепване на лумбалната част на гръбначния стълб, което ще доведе до намаляване на болката и дискомфорта, свързани с продължителното седене в неправилна позиция. 

Степерът трябва да бъде в списъка за пазаруване на тези, които искат да създадат домашна фитнес зала в малко пространство или търсят оборудване, което може лесно да се съхранява или транспортира (възможност за провеждане на тренировки навън: в градината, парка и т.н.). 

Кой степер да използвате у дома? Ръководство

Когато купувате степер машина за дома си, помислете за вида на упражненията, за които ще я използвате (напр. интензивно кардио, тренировка за оформяне само на долната част на тялото, тренировка за ангажиране на ръцете като част от загрявката), и за целта, която искате да постигнете с нея. За разнообразна тренировка ще ви бъде полезен модел с регулируемо съпротивление, а точните резултати (стъпки в минута, време, изгорени калории, отброяване на стъпките или сърдечен ритъм) ще ви помогне да контролирате LCD дисплея. Важен аспект при закупуването на степер е неговата товароносимост, т.е. максималното тегло на потребителя, и видът на съпротивлението (хидравлично - зависи от силата на натиска върху педала и темпото, или серво - чрез натискане на педала се усеща увеличаване или намаляване на съпротивлението).  

Прав стъпков механизъм

Този тип степери най-точно възпроизвежда движение, подобно на изкачването на стълби/ходенето, т.е. нагоре и надолу. Правата степерка е добър вариант за възрастни хора, хора, които се подлагат на рехабилитация (консултирайте се с вашия лекар), хора с наднормено тегло и такива, които искат да подобрят физическата си форма и да се чувстват по-добре. 

Наклонен степер

Диагоналният степер, наричан още усукващ се степер, имитирайки движение с кънки/ролкови кънки, силно ангажира косите коремни мускули и аддукторите (мускулите от вътрешната страна на бедрата) и е подходящ за интензивни упражнения. В този случай движението се извършва и встрани. Уверете се, че степерът за наклон е снабден с нехлъзгащи се, удобни педали.  

Стъпков механизъм с кабели

Кабелният степер е подходящ за вас, ако обичате интензивните упражнения и искате да правите по-обща тренировка. Съпротивителният кабел ви позволява да тренирате горната част на тялото и да укрепвате постуралните си мускули. 

Стъпков механизъм с колона

Тази версия на степера е идеална за начинаещи, за хора с проблеми с равновесието и координацията, както и за продължителни тренировки. Колоната служи като опора, която ви помага да поддържате стабилна позиция и също така облекчава напрежението в долната част на тялото. Препоръчително е да изберете степер с подвижна колона, която ви дава повече възможности за разнообразяване на тренировката и е по-лесна за съхранение. 

Подробна информация Описание