Доставката е безплатна за поръчки на стойност над 100,00 лв., които са платени предварително.

Доставката на поръчки с наложен платеж е платена (19,99 лв.)

Повече за цената на доставка
Възможност за връщане в рамките на 30 дни от датата на получаване на поръчката. Инструкции за връщане на стока

Повечето продукти се доставят в рамките на 3 работни дни след изпращане на поръчката от нашия склад в Полша.

Срокът за доставка може да варира в зависимост от наличността на продукта и начина на доставка.

Повече за сроковете на доставка
Nav switch

Въведете фразата за търсене, за да видите подсказките.

Туристически щеки

Туристически пръти: скандинавско ходене, трекинг и планинско ходене

Туристическите тояги са един от основните елементи на екипировката за всеки, който се отправя на по-кратки и по-дълги експедиции. Те трябва да бъдат подбрани според вида на прехода, вида на терена, интензивността на ходене и нивото на напредналост на потребителя. В Sportano ще откриете оферта от най-висококачествени тояги за скандинавско ходене и трекинг изключително от най-добрите марки. 

Как да изберем туристически тояги за скандинавско ходене? Съвети 

Тоягите за скандинавско ходене трябва да бъдат съобразени с височината на спортиста. Затова телескопичните стълбове, чиято дължина може да се регулира свободно, се радват на голяма популярност. В зависимост от производителя те имат различни системи за настройка, като например специални външни скоби или копчета.   

Друг важен аспект при избора на палки за скандинавско ходене е примката. Това е незабележима, но важна лента на китката, поставена на нивото на дръжката. Той отговаря за поддържането на подходяща техника на ходене. Примката трябва да може да се регулира, така че да се адаптира оптимално към китката. Тя трябва да държи ръката здраво, но същевременно да не предизвиква натиск.   

Дръжките на висококачествените тояги за скандинавско ходене са профилирани и изработени от здрави материали, които гарантират удобство при държане. За производството им се използва висококачествена пластмаса или естествен корк. Благодарение на това те са приятни на допир и не причиняват наранявания на ръцете.   

Върхът е частта от тоягата за скандинавско ходене, която е в пряк контакт със земята. Ако походът се провежда по мек, неасфалтиран терен, върхът трябва да се остави открит, за да потъне свободно в земята и да осигури допълнителна стабилност. Ако почвата или снегът са особено кални, пръчката за скандинавско ходене трябва да включва специални плочи, които да намалят нивото на проникване. Каучуковите тапи са полезни при ходене по твърда земя, напр. бетон, за да заглушат звука от удара и да предпазят стълба и настилката от повреда.  

Висококачествените палки за скандинавско ходене са оборудвани и със система за абсорбиране на ударите. Благодарение на това китките ви са още по-добре защитени от натоварване, а самият поход става по-плавен и удобен.   

Видове туристически тояги в гамата Sportano

Туристическите пръти трябва да се избират според вида на дейността. По този начин те ще изпълняват функциите си и ще предпазват от евентуални наранявания.  

Трекинг тоягите облекчават натоварването на гръбначния стълб и осигуряват опора и стабилизация. Те са подходящи за преходи по различен терен и с различна степен на интензивност. Те също така помагат за поддържане на равновесие върху неравни повърхности. Например прътите на марката LEKI са изработени от висококачествен карбон, оборудвани са с коркова дръжка и заключване на сърцевината CLD и имат проста система за сгъване.   

Професионалните палки за северно ходене трябва да са леки и удобни. Например карбоновите пръти Trecime Tour с дръжки от мека и издръжлива EVA пяна и заключваща технология Wing Lock System, която гарантира здраво захващане и стабилност по време на любителски туризъм.  

Любителите на по-динамичните видове туризъм трябва да се насочат към трекинг пръчки за планинско бягане от LEKI. Използваната в тях система Trigger Shark 2.0 гарантира, че ръката е облекчена и че силата се предава ефективно при оттласкване. Дръжките на LEKI се регулират с натискането на един бутон, така че всеки потребител може лесно да ги настрои според собствената си височина. 

Подробна информация Описание