Доставката е безплатна за поръчки на стойност над 100,00 лв., които са платени предварително.

Доставката на поръчки с наложен платеж е платена (19,99 лв.)

Повече за цената на доставка
Възможност за връщане в рамките на 30 дни от датата на получаване на поръчката. Инструкции за връщане на стока

Повечето продукти се доставят в рамките на 3 работни дни след изпращане на поръчката от нашия склад в Полша.

Срокът за доставка може да варира в зависимост от наличността на продукта и начина на доставка.

Повече за сроковете на доставка
Nav switch

Въведете фразата за търсене, за да видите подсказките.

Риболов на сом

Риболов на сом: комплекти и принадлежности на Sportano.bg

Риболовът на сом в Sportano е категория, в която се предлага най-доброто оборудване за риболов на сом, налично на пазара. Тази област на риболов е изключително взискателна, но също така дава възможност за мощно представяне. Ако искате да уловите най-големите екземпляри сом, се нуждаете от професионално оборудване, което да примамва и повдига тежките риби. В Sportano.bg ще намерите както отделни елементи, като макари или въдици, така и комплекти за сом или всички необходими риболовни принадлежности. И всичко това от доказани и опитни производители! 

Професионален комплект за сом: какво си струва да имате? 

Както спининговите, така и наземните методи на риболов работят добре при риболова на сом. Всяка от тях изисква не само умения, но и висококачествено оборудване. В Sportano сме събрали въдици за сом, макари за сом, линии и плетени въдици, както и примамки, които ще привлекат хищника. Ще откриете продукти на марки като MADCAT, Prologic и Penn. Допълнете комплекта си за сом със Sportano! 

Въдици за сом 

Основата за успешен риболов на сом е солиден и издръжлив прът. Тя трябва да се характеризира с подходяща еластичност, абсорбиране на ударите, причинени от движението на рибата, прилични водачи, а също и дължина, съобразена с вида риболов. В този случай не трябва да избирате телескопични пръти. В Sportano ще намерите здрави въдици за сом, които ще ви позволят да уловите и най-тежките екземпляри. 

Макари за сом

При избора на макара за сом е важно да се избере вид на съпротивлението и шпулата. Високоякостната шпула е предназначена специално за риболов на сом на дъно. Фиксираната шпула на макарата за сом ще работи при почти всички условия. Риболовците често избират предно съпротивление, което улеснява издърпването на рибата. Минималният размер на макарата за сом трябва да бъде 5000-6000. В Sportano ще намерите подходящо голямо оборудване, изработено от уникални материали, благодарение на което можете да поберете стотици метри влакно за сом на макарата. 

Въжета и плетки за сом

Риболовът на сом се основава на сила и издръжливост. Поради тази причина е изключително важно да изберете правилната линия за сом или плетена линия. Риболовците обръщат внимание на различни параметри. Едножичното влакно ще смекчи по-добре внезапните движения на сома, но е по-слабо здраво от твърдото, нееластично плетено влакно. Приема се, че когато ловите най-големите сомове, дори и стомилионните, е най-добре да изберете плетена линия и най-качествените въдица и макара, които ще издържат на силните подръпвания на рибата. За да уловите по-малки екземпляри, може да се изкушите да използвате по-дебели въдици за сом. В Sportano предлагаме както плетени, така и монофилни въжета, за да можете да съобразите оборудването с вашите нужди и предпочитания. 

Примамки за сом

Когато комплектът ви за сом е готов, си струва да изберете подходящата стръв за сом. Тези риби обичат вътрешности, особено черен дроб, както и пиявици, червеи и малки рибки от различни видове. В Sportano ще намерите както стръв, така и куки за сом, благодарение на които ще привлечете желания от вас екземпляр. 

Аксесоари за сомове

Сред аксесоарите за сом в Sportano сме събрали, наред с другото, плувки за сом, вирбели, водачи, тръби за притискане, маркиращи буйове, примки или котви. Това са продукти от висок клас на марки като Black Cat, MADCAT или Mikado. Благодарение на тях ще завършите комплекта си за сом и ще издигнете риболова на съвсем ново ниво. 

Сомът подкрепя

Когато ловите огромни екземпляри, може да се окаже, че са полезни подпори за сом, забити в земята. Те позволяват да се поддържа стабилна въдица за сом, а моделите, избрани от нашите експерти, ще се окажат ефективни дори при риболов на най-големите хищници. 

Палатки, чадъри

Ако искате да прекарате няколко дни в риболов на сом, не забравяйте да разгледате нашата гама от водоустойчиви палатки за сом. Благодарение на тях и на издръжливите чадъри за сом ще прекарате безопасно и комфортно времето си в риболовния лагер. 

Полезни аксесоари за риболов на сом

В Sportano имаме всичко, от което се нуждаете при риболов на сом. Можете да допълните комплекта си за сом с риболовни водачи, контейнери за примамки, индикатори за сом, стопери или безопасни игли. Кокошките за сом могат да бъдат полезни и за примамка за сом. Не се колебайте и се запознайте с офертата на Sportano.bg днес, за да създадете най-добрия комплект за риболов на сом! 

Подробна информация Описание