Доставката е безплатна за поръчки на стойност над 100,00 лв., които са платени предварително.

Доставката на поръчки с наложен платеж е платена (19,99 лв.)

Повече за цената на доставка
Възможност за връщане в рамките на 30 дни от датата на получаване на поръчката. Инструкции за връщане на стока

Повечето продукти се доставят в рамките на 3 работни дни след изпращане на поръчката от нашия склад в Полша.

Срокът за доставка може да варира в зависимост от наличността на продукта и начина на доставка.

Повече за сроковете на доставка
Nav switch

Въведете фразата за търсене, за да видите подсказките.

Раници за преходи и туризъм

Трекинг и туристически раници - изберете правилния модел в магазин Sportano

Раниците за туризъм и трекинг са основна част от оборудването за всеки, който планира туризъм, къмпинг или експедиции. Това са раници, специално проектирани да носят различни предмети, като храна, вода, дрехи, палатка, спален чувал или екипировка за туризъм. Има различни видове раници за туризъм и трекинг, които се различават по размер, капацитет, форма и специални характеристики. Можем да избираме между другото: еднодневни, уикенд, многодневни, експедиционни раници или специални раници за фотографско оборудване или за ски. В Sportano.bg ще намерите професионални раници за трекинг и туризъм от популярни марки като Alpinus, Osprey, Gregory, The North Face, deuter, Jack Wolfskin, Mammut, Thule, Lowe Alpine или Black Diamond

Издръжливост и ергономична форма - основните характеристики на раниците

Една от най-важните характеристики на раниците за туризъм и трекинг е издръжливостта. Качествените материали и внимателната изработка правят раницата устойчива на механични повреди и атмосферни условия, като дъжд или сняг. В допълнение, ергономичната форма на раницата осигурява комфорт дори за дълго време. Раницата трябва да прилепва към гърба, да разпределя добре тежестта върху раменете и кръста, което предотвратява болката и мускулното напрежение.

Обем и брой отделения - как да изберем правилната раница?

Когато избирате раница за туризъм или трекинг, обърнете внимание на нейния капацитет и броя на отделенията. Капацитетът на раницата трябва да бъде съобразен с вида на пътуването и количеството багаж, който ще носим. Обикновено еднодневните раници са с капацитет до 30 литра, уикенд раниците от 30 до 50 литра, а многодневните над 50 литра. Броят на отделенията в раницата също е важен, защото позволява по-добра организация и по-лесен достъп до вещите, които носите.

Вентилационни системи - комфорт при носене при трудни условия

По време на туризъм и експедиции при различни метеорологични условия е важно да осигурите добра вентилационна система за гърба. Модерните туристически и трекинг раници са оборудвани с вентилационни системи, които подобряват циркулацията на въздуха и предотвратяват изпотяването на гърба. Най-популярните системи включват AirContact, Aircomfort или VentActive.

Водоустойчиви и предпазващи вашето оборудване - раници за всякакви метеорологични условия

Друга важна характеристика на раниците за туризъм и трекинг е тяхната водоустойчивост. При излети в планината, каране на ски или труден терен, раницата е изложена на контакт с вода, сняг или кал. Затова е важно раницата да е изработена от водоустойчиви материали или да има специални калъфи или калъфи за защита от влага. В допълнение, някои раници имат специални джобове или системи за закопчаване, които ви позволяват безопасно да носите оборудване, като камера, лаптоп или ски каска.

Регулиране на презрамките и приспособяване към фигурата – важна функционалност на раниците

Напасването на раницата към фигурата и индивидуалните нужди на потребителя е изключително важно за осигуряване на комфорт при носене. Ето защо е важно раницата да има регулируеми презрамки и други елементи, като например колан за кръста. Това ще позволи на раницата да пасне по-добре на тялото ви, което ще предотврати болки в гърба, болки в раменете и мускулно напрежение.

Леки и функционални - раници за туризъм, къмпинг и експедиции

Последната, но също толкова важна характеристика на раниците за туризъм и трекинг е тяхната лекота и функционалност. Леките раници ви позволяват да се движите свободно по време на туризъм и експедиции, което е особено важно при труден терен. В допълнение, функционалността на раниците е способността им да пренасят различни предмети, както и да ги пренасят удобно и безопасно.

Подробна информация Описание