Доставката е безплатна за поръчки на стойност над 100,00 лв., които са платени предварително.

Доставката на поръчки с наложен платеж е платена (19,99 лв.)

Повече за цената на доставка
Възможност за връщане в рамките на 30 дни от датата на получаване на поръчката. Инструкции за връщане на стока

Повечето продукти се доставят в рамките на 3 работни дни след изпращане на поръчката от нашия склад в Полша.

Срокът за доставка може да варира в зависимост от наличността на продукта и начина на доставка.

Повече за сроковете на доставка
Nav switch

Въведете фразата за търсене, за да видите подсказките.

Риболов метод фидер

Фидер за риболов на земя: оборудване и аксесоари на Sportano.bg

Риболовът с фидер е не само чудесен начин да се насладите на любимото си занимание, но и възможност да прекарате време сред природата. Това забавление е толкова по-приятно, колкото по-добро оборудване използвате. На Sportano.bg ще завършите висококачествен комплект за наземно оборудване, избирайки от най-добрите производители. Пръти, върхове, макари, кошници и тръби против заплитане от фирми като Mikado, Drennan или York са само част от това, което можете да намерите в магазина на Sportano. 

Какъв е методът на захранване?

Методът на захранване е разновидност на риболова на дъно. За разлика от спининга, който изисква постоянна активност, този вид риболов е много по-статичен. Риболовът на дъно с фидер се състои в поставяне на кошница със стръв и вибриране на върха на пръта, когато рибата започне да кълве. Този начин на риболов не изисква често замятане на въдицата, а само поставянето ѝ в опората и изчакване на успешен улов. 

Риболовът с фидер е начин за улов на риба от брега. С този метод можете да ловите както в спокойни води, като езера и водоеми, така и в реки. За успешно пътуване до водата е необходимо да се подготвите за риболова предварително. Рибите трябва да свикнат с факта, че на избраното място има храна. Започнете да разпръсквате земна стръв няколко дни преди риболова. По този начин, след като започнете да ловите, шансът за поява на риба е много по-голям. 

Риболовът на фидерно дъно се използва главно за улов на видове от семейство шаранови: платика, уклей, лин, лефер, каракуда и, разбира се, шаран. С фидер могат да се ловят също костур и судак. Методът е ефективен и за улов на пъстърва и сом

Наземни риболовни комплекти за риболов на фидер

Риболовът на дъно изисква комплект от четири основни аксесоара. Те включват достатъчно дълъг прът, макара с дълга корда, кошница за стръв и тръба против заплитане. 

Захранващ прът

Дължината на захранващия прът варира от 3,30 до 3,90 метра. Теглото за замятане, което е максималното натоварване, което можете да използвате, трябва да варира между 90-120 g. Това е достатъчно тегло за спокойни води. Това тегло е достатъчно за спокойни води. В реките е по-добре да използвате по-голям товар, за да избегнете отвличането на примамката от течението. 

Пик

Върхът на пръчката, който показва вибрации, е елемент, който допълва класическия фидер. Комплектът от тези части трябва да се състои от накрайници с различна твърдост. Изборът на подходящата зависи от теглото на рибата. Колкото по-малко тежи даден вид, толкова по-мек е върхът на примамката. 

Макара

Пръчката за дънни примамки работи най-добре с макара, оборудвана с клипс за отбелязване на разстоянието на замятане. По този начин всяко хвърляне ще попада на едно и също място. Оптималният размер на макарата е 4000-5000, което ви позволява да навиете до 150 метра влакно. 

Изборът на правилния продукт зависи и от начина на риболов. За тези, които рядко държат въдицата в ръцете си по време на риболов, бавната скорост е полезна. Това е полезно за регулиране на съпротивлението на макарата, когато рибата се улови, и по този начин се намалява рискът от повреда на такъма при издърпване. 

Кошница за стръв

Изборът на захранка, наричана още кошница за стръв, зависи от това дали ловите в спокойна или в течаща вода. Кръгла хранилка без тежест е достатъчна за езера и водоеми. В реките по-добре работят квадратните хранилки с тежести. За да противодействате още повече на течението, можете да си купите кошница за дънна стръв с шипове, които също проникват в дъното

тръба против заплитане

Комплектът за захранване трябва да включва и тръбичка, която да предпазва водача от заплитане. Тя улеснява риболова, като предпазва линията от закачане за подводни препятствия по време на замятане. Тъй като въдицата е в тръба против заплитане, риболовът е безопасен и за рибата. Това ги предпазва от нараняване от въжето. 

Подробна информация Описание