Доставката е безплатна за поръчки на стойност над 100,00 лв., които са платени предварително.

Доставката на поръчки с наложен платеж е платена (19,99 лв.)

Повече за цената на доставка
Възможност за връщане в рамките на 30 дни от датата на получаване на поръчката. Инструкции за връщане на стока

Повечето продукти се доставят в рамките на 3 работни дни след изпращане на поръчката от нашия склад в Полша.

Срокът за доставка може да варира в зависимост от наличността на продукта и начина на доставка.

Повече за сроковете на доставка
Nav switch

Въведете фразата за търсене, за да видите подсказките.

Риболов на плувка

Риболов на плувка: модерно оборудване и комплекти на Sportano.bg

Ако се нуждаете от спокойствие, релаксация и компанията на природата - риболовът е за вас. Все повече хора решават да започнат приключението си с въдица благодарение на постоянно развиващите се технологии в риболовното оборудване. В Sportano.bg ще намерите оборудване, съобразено с нуждите както на любителите, така и на професионалистите. Комплектите, предлагани от водещи производители, като Milo, Delphin, Browning или Sensas, ще ви гарантират риболов на най-високо ниво. Със Sportano.bg можете да сте сигурни, че ловите риба с най-добрите! 

Професионално оборудване за риболов на плувка

Всяко риболовно пътуване трябва да бъде добре подготвено. В зависимост от стила, който сте избрали, се различава и оборудването, което трябва да вземете със себе си. Риболовът не е само въдица. Ще ви трябват аксесоари, като стръв, подходяща линия, макара, куки или калъф, който ще ви улесни в пренасянето на всички тези елементи за риболов на плувка. 

Риболовен прът за риболов на плувка 

Риболовът на плувка е един от най-популярните методи за риболов в Полша. Той се състои в използването на плувка като инструмент за сигнализиране на захапка. Той информира риболовеца дали на куката има нещо. В зависимост от избрания метод и вида на риболова той може да бъде подвижен или неподвижен и да има различна форма. В зависимост от вида на използваната въдица различаваме следните методи за риболов на плувка: мач (английски метод), болонезе и камшик / джиг

Английският метод изисква достатъчно дълга въдица за риболов от брега или от лодка. Пръчката обикновено е дълга 3,6, 3,8 или 4,2 метра, а самият прът се състои от три части. Освен това английският метод изисква подходяща макара с плитка шпула, която улеснява дългите замятания. Това е метод, който се практикува в спокойни води или във води със слаби течения. Добре познатият производител на въдици Sensas предлага леки и издръжливи дистанции, изработени от въглеродни влакна

Болонският метод изисква прът с дължина от 4 до 8 метра.  Дължината на този прът трябва да се избере в зависимост от дълбочината на водния басейн. Болонка, както обикновено се нарича въдицата, използвана за риболов по този метод, е телескопична въдица, състояща се от по-малки части. Фирма Milo предлага телескопични пръти за боло, изработени от въглеродни влакна. Пръчката се характеризира с малки водачи и подобно на английския метод изисква макара с малък размер. 

Риболовът с въдица или камшик не изисква от риболовеца да използва макара, а въдиците, използвани при тези методи, са с дължина от 3 до 16 метра. Тези пръти трябва да бъдат изработени от здрави материали, например въглеродни влакна

Основен комплект за риболов на плувка

От какво се състои един добър комплект за риболов на плувка? На първо място, правилно подбрана въдица и подходяща макара. Макарите се избират според капацитета им, т.е. дължината на линията, която можете да навиете на устройството. Друг елемент е линията. При риболов на плувка колкото по-тънко е влакното, толкова по-добре. Единственото изключение са тези, които се използват за т.нар. матча или английски метод, при който се използват продукти с максимална дебелина 0,26 милиметра. На пазара се предлагат потъващи и плаващи въдици, като последните се използват само за риболов с лъжица. Когато използвате монофилно влакно за риболов на плувка, не забравяйте да избирате въжета без памет и с малка разтегливост. Освен плувката си струва да добавите към комплекта: тапи, карабинки с вирбел и оловни топчета за балансиране на плувката. 

Риболов на плувка - плувката е в основата

На пазара се предлагат два вида поплавъци - с проходни отвори и фиксирани. При използването на този тип поплавъци са полезни ограничители и тежести. Фиксираните плувки не се движат по линията и са идеални за по-плитки води. Те са идеални за риболов с въдица или камшик, където са монтирани със силиконови тръбички, което ги прави много прецизни за състезателен риболов. Проходките се използват в мачовия риболов и се монтират с помощта на вирбел и предпазен щифт. 

Подробна информация Описание