Доставката е безплатна за поръчки на стойност над 100,00 лв., които са платени предварително.

Доставката на поръчки с наложен платеж е платена (19,99 лв.)

Повече за цената на доставка
Възможност за връщане в рамките на 30 дни от датата на получаване на поръчката. Инструкции за връщане на стока

Повечето продукти се доставят в рамките на 3 работни дни след изпращане на поръчката от нашия склад в Полша.

Срокът за доставка може да варира в зависимост от наличността на продукта и начина на доставка.

Повече за сроковете на доставка
Nav switch

Въведете фразата за търсене, за да видите подсказките.

Гмуркане с шнорхел

Гмуркане с шнорхел - изберете подходящото оборудване и аксесоари в магазин Sportano 

В днешно време все повече хора предпочитат да изследват подводния свят чрез гмуркане с шнорхел, т.е. плуване точно под повърхността на водата. Всичко, от което се нуждаете за тази дейност, е плувно облекло, шнорхел (тръба), маска и плавници. По този начин ще се чувствате не само безопасно във водата, но и удобно. В Sportano ще намерите висококачествено оборудване и комплекти за гмуркане с шнорхел от професионални марки като AQUA-SPEED, TUSA, Vibram, Speedo, JOBE, ARENA, Cressi, Rip Curl, Salomon и O'Neill.  

Какво представлява гмуркането с шнорхел? 

Много хора се чудят какво е гмуркане с шнорхел - това не е нищо повече от плуване с шнорхел (тръба) и маска. Тя включва наблюдение на подводния живот точно под повърхността на водата, без да се навлиза по-надълбоко. За този вид воден спорт са ви необходими само шнорхел, маска и плавници, за да се движите удобно под водата. Освен това си струва да се снабдите с облекло за плуване, като например облекло от ликра или неопрен, за да се предпазите от вредното въздействие на слънчевите лъчи и неблагоприятните метеорологични условия.  

Маски, плавници или комплекти за гмуркане с шнорхел - видове оборудване за гмуркане с шнорхел 

Ако сте начинаещи в гмуркането с шнорхел, трябва да знаете, че за да плувате безопасно и удобно, ще ви трябват маска, шнорхел и плавници. Маската за гмуркане с шнорхел трябва да приляга плътно към лицето ви, но в същото време да не е прекалено тясна, така че изборът на правилния размер е изключително важен. Популярни са пълнолицевите маски, при които яката на продукта покрива очите, носа и устата, като позволява свободно дишане. Този тип маски имат специално вградена тръбичка и не е необходимо да я поставяте отделно, както при класическите маски за очи. Когато обаче решите да си купите обикновена маска, трябва да изберете и шнорхел към нея, който представлява извита тръба, през която преминава въздухът по време на плуване. Тя ви позволява да потопите главата си свободно и да дишате удобно. Плавниците за гмуркане, от друга страна, не са задължителен елемент, но улесняват изключително много движението под вода, особено ако искате да достигнете по-висока скорост и да се уморите по-малко. 

В Sportano предлагаме комплекти за гмуркане с шнорхел, така че веднага да сте оборудвани с подходящите продукти и да можете да влезете във водата почти веднага. В зависимост от избрания комплект можете да изберете комплекти маски с тръбички или с всички елементи (маска, шнорхел и плавници). 

Как да изберете подходящото оборудване за гмуркане с шнорхел? 

При избора на маска за цяло лице с тръба най-важното е да се гарантира, че продуктът позволява максимално зрително поле. Тръбата трябва да предотвратява навлизането на вода и да осигурява свободно дишане. Маската трябва да има и дихателна верига, която да предотвратява изпаряването на стъклото по време на гмуркане. За разлика от тях традиционната маска, която покрива само очите и носа, трябва да приляга правилно, но в същото време не трябва да оказва натиск върху лицето. Когато избирате шнорхел, обърнете внимание на силиконовия мундщук и специалната капачка, която предотвратява навлизането на вода. Шнорхелът също трябва да е добре закрепен към самата маска.  

Ако решите да си купите плавници за гмуркане с шнорхел, те трябва да са подходящи за размера на крака ви - не трябва да притискат или притискат, особено при плуване в продължение на няколко часа. Най-добре е да изберете плавници wellington, които се обуват по същия начин като обувките, което е много по-удобно.  

Как да изберете оборудване за гмуркане с шнорхел за деца? 

Ако детето ви иска да опознае подводния свят, гмуркането с шнорхел е най-доброто начало, затова изберете професионално оборудване, за да улесните гмуркането. Маската за гмуркане за деца трябва да приляга плътно към лицето, за да се осигури максимална водонепропускливост. В същото време не трябва да се компресира. Когато се постави, носната част трябва да приляга свободно и да ви позволява да дишате удобно. От друга страна, шнорхелът трябва да пасва на маската и да е правилно закрепен. Освен това е добре детето да използва плавници, тъй като те ще му бъдат от голяма полза при движение под вода. Тялото ще се уморява по-малко, като се съпротивлява на водата, и в същото време те ще позволят достигането на по-висока скорост. Можете също така да снабдите детето си с жилетка за гмуркане и скафандър за гмуркане с шнорхел, за да повишите безопасността при плуване и да го предпазите от студа.  

Марки, предлагащи оборудване за гмуркане с шнорхел 

В Sportano разполагаме с маски за гмуркане с шнорхел, които ви позволяват да се гмуркате удобно при всякакви условия. Марката TUSA предлага маски с цяло лице за максимално зрително поле. Вграденият шнорхел с функция "dry top" предотвратява навлизането на вода, а вътрешната дихателна верига гарантира, че маската не се изпарява при дишане. От друга страна, някои продукти AQUA-SPEED гарантират широко зрително поле и система за обмен на въздух, която улеснява дишането. Освен това долният изпускателен вентил на моделите отвежда издишания въздух и, ако в него влезе вода, я оттича. Сред моделите шнорхели ще откриете продукти на TUSA и Cressi, така че със сигурност ще изберете правилната тръба за маска с хипоалергенен силиконов мундщук за удобно дишане. От друга страна, марките Cressi, AQUA-SPEED и TUSA предлагат плавници за шнорхелинг в различни размери и цветове. 

Ако търсите подходящите обувки за вода, ние предлагаме широка гама от марки като AQUA-SPEED, Salomon, Cressi, ARENA и JOBE. Те със сигурност ще ви бъдат полезни, когато решите да не вземете плавниците си със себе си, когато се гмуркате. 

Подробна информация Описание