Доставката е безплатна за поръчки на стойност над 100,00 лв., които са платени предварително.

Доставката на поръчки с наложен платеж е платена (19,99 лв.)

Повече за цената на доставка
Възможност за връщане в рамките на 30 дни от датата на получаване на поръчката. Инструкции за връщане на стока

Повечето продукти се доставят в рамките на 3 работни дни след изпращане на поръчката от нашия склад в Полша.

Срокът за доставка може да варира в зависимост от наличността на продукта и начина на доставка.

Повече за сроковете на доставка
Nav switch

Въведете фразата за търсене, за да видите подсказките.

Спининг риболов

Спининг риболов: най-доброто оборудване и аксесоари на Sportano.bg 

Продуктите на Sportano.bg, включени в тази категория, ще отговорят на очакванията дори на най-взискателните любители на риболова. В офертата на магазина ще намерите признати от професионалистите марки като Savage Gear, DAM или Abu Garcia, които ще осигурят на любителите риболовци безпрецедентни резултати. Спининг оборудването и аксесоарите, предлагани в нашия магазин, се характеризират преди всичко с използването на иновативни технологии - Line Thru примамки или Quick-Drag системи. Самото качество на материалите, от които е изработено оборудването, привлича вниманието на опитните риболовци. Става дума за издръжливи въглеродни влакна, EVA пяна и PVC

Основно оборудване за спинингов риболов

Благодарение на продуктите от Sportano.bg ще си съставите спинингов прът, който да отговаря напълно на вашите предпочитания. В нашия асортимент ще намерите всички елементи, необходими за сглобяването на надеждна въдица, която ще ви позволи да ловите риба безброй часове. 

Риболовни въдици

Предлаганите в магазина въдици са на реномирани производители като Abu Garcia, Savage Gear или Mikado. Техните продукти се отличават не само с висококачествени материали (напр. японски въглеродни влакна, титан, неръждаема стомана), но и с използването на технологии, подобряващи усещането за удар и силата на пръчката. Що се отнася до чувствителността и отклонението на бланката на въдицата, Savage Gear е лидер, като разделя продуктите си на цели осем различни нива - от UL (Ultra Light) до XXH (Extra Heavy). В Sportano.bg знаем, че всеки риболов, в зависимост от вида на рибата и вида на водата, изисква подготовката на различно оборудване. Широкият асортимент ще ви позволи да изберете идеалната въдица за всяка експедиция. 

Макари

Какви са характеристиките на добрата макара? Съществуват няколко насоки, но най-важните са броят и качеството на лагерите, предавателното число, теглото и размерът. Всичко това и още повече можете да намерите в продуктите на Abu Garcia. Линията макари Revo® се отличава с олекотена конструкция на рамката от сплав X2-Cräftic™ и голяма мощност и производителност от спирачната система Magtrax™ и системата за съпротивление Carbon Matrix™. В комбинация с факта, че всяка макара на Abu Garcia е оборудвана с поне няколко лагера от неръждаема стомана, става ясно защо това оборудване се е превърнало в любимо на риболовците на щука. 

Примамки

Освен специфичните начини за движение на пръчката, има още един елемент, който определя спининговия риболов - примамките. Воблери, гумички, блесни, туистери - тези и много други примамки можете да намерите в асортимента на Sportano.bg. Богатият избор от примамки в цветове, съобразени с определени видове риба, се характеризира с един общ аспект - безспорното им качество. Лидер в тази категория е Mikado. Марката, добре позната на риболовците, е спечелила тяхното уважение благодарение на вниманието си към детайлите. Това може да се види например в каучуците Saira, изработени с помощта на 3D технология, която им придава реалистична мащабна структура. Нещо повече, този и други модели на тази марка се предлагат и в ръчно рисувани версии! 

Риболовни въжета, плетени въжета, спинингови въжета

Представете си, че след един час борба с рибата, когато сте на път да поставите мрежата, влакното на въдицата ви се скъсва. Това е може би най-лошото чувство, което може да изпита един риболовец. Как да го предотвратим? На първо място трябва да се снабдите със силни и изпитани спининги. Плетеното влакно е определено по-здраво от традиционното монофилно влакно, поради което обикновено се използва за улов на по-големи хищници като щука или сом. Един от най-признатите производители на въдици е Berkley, чиито продукти ще намерите в нашия магазин. Техните плетени въжета се отличават преди всичко със своята издръжливост. Всеки от тях е изплетен от няколко слоя 100% полиетилен Dyneema®, който се използва и за изработване на примки за катерене и бронежилетки

Спининг риболов: аксесоари и приспособления

Завършването на риболовния комплект означава не само избор на примамки или навиване на въжето. Всъщност идеалният комплект трябва да може лесно да се модифицира. Дори и най-опитните рибари се сблъскват с примки или заплитане на принадлежности. Какво да правим в такава ситуация? Най-доброто нещо, което можете да направите, е да извадите удобната риболовна чанта и да сложите новите примамки, съхранявани в нея, заедно с крайните аксесоари. 

Чанти и кутии

Никой друг вид риболов не разполага с толкова много възможни примамки и куки, колкото спининговия риболов. Най-добре е да пренасяте принадлежностите си в специално проектирани чанти и кутии. Дори и най-малките пакети позволяват лесно транспортиране на няколко дузини воблери, гумички или спинери. Например раницата на Savage Gear е с капацитет от цели 23 литра! 

Крайни принадлежности

Когато говорим за спинингов риболов, не можем да не споменем крайните аксесоари. Един от най-важните аксесоари при този вид риболов е вирбелът. При спининговия риболов се работи върху движението на примамката. Всички движения на въдицата могат да заплетат линията в определен момент. Благодарение на конструкцията си вирбелът предотвратява усукването на линията, като в същото време осигурява на примамката свобода на движение. Ако предпочитате джигинг, туичинг или дори дропшот, не пропускайте да разгледате тази категория. 

Подробна информация Описание