Доставката е безплатна за поръчки на стойност над 100,00 лв., които са платени предварително.

Доставката на поръчки с наложен платеж е платена (19,99 лв.)

Повече за цената на доставка
Възможност за връщане в рамките на 30 дни от датата на получаване на поръчката. Инструкции за връщане на стока

Повечето продукти се доставят в рамките на 3 работни дни след изпращане на поръчката от нашия склад в Полша.

Срокът за доставка може да варира в зависимост от наличността на продукта и начина на доставка.

Повече за сроковете на доставка
Nav switch

Въведете фразата за търсене, за да видите подсказките.

Неопренови костюми

Водолазни костюми: незаменима екипировка за водата в Sportano.bg 

Уиндсърфирате или кайтсърфирате, а може би правите първите си стъпки в гмуркането с шнорхел и сте изправени пред избора на подходящ костюм?  Магазинът Sportano.bg предлага широка гама хидрокостюми, произведени от известни марки, ценени от професионалисти и любители на водните спортове по целия свят, включително: JOBE, Billabong, Quiksilver или Roxy.  

Видове неопренови костюми   

Пяната за плуване има предимно защитна роля - тя изолира отлично тялото от студената вода, като гарантира високо ниво на топлинен комфорт. Освен това осигурява по-добра плаваемост, което води до по-уверени и бързи движения, и предпазва от UV лъчи и вятър. За да откриете оптималното за вас и вашите нужди, научете повече за основните видове бански костюми, което се дължи, наред с други неща, на кройката, разположението на ципа или вида на шевовете.  

Пълноценен костюм с качулка, пълноценен костюм, дълъг или къс  

Пълният костюм с качулка е скафандър с качулка, дълги ръкави и крака. Той е подходящ за много студени води. Моделът с цял костюм представлява вграден скафандър без качулка. Така наречените скафандри "long john" имат дълги крака, но са без ръкави, което дава голяма свобода на движение на ръцете. Те работят добре през топлите сезони и за триатлонисти. За лятото и топлите водни басейни с температура над 25°C чудесен избор е хидрокостюм с къс ръкав/корабица и къси крачоли от 2-3 мм.  

Цип отпред или отзад   

Плувният костюм с цип отпред е по-тесен и осигурява по-голям топлинен комфорт. Вариантът с цип, разположен на гърба (заден цип), е по-лесен за обличане и събличане, но топлинните му свойства са малко по-слаби. На пазара има и вариант без цип - без цип, или с цип на гърдите - с къс цип на гърдите.  

Съвети: какъв скафандър да избера?   

Преди да се спрете на определен модел скафандър, помислете колко често и при какви условия ще го използвате. Ако плувате целогодишно, изберете два модела - по-тънък за по-топлото време и по-дебел за по-студените периоди.  

Едно от най-важните съображения при закупуването наспрете на определен модел е неговата дебелина, която определя степента на топлоизолация. На пазара се предлага пяна с дебелина от 2 до 7 мм. По принцип колкото по-дебел е материалът, толкова по-висока е защитата от студ. Изборът на този параметър зависи и от сезона - дебелина от 6-7 мм е най-подходяща за зимата, 4-5 мм - за есента, 2 мм - за лятото и 2-4 мм - за пролетта. При покупка ще срещнете двоен параметър, например 5/4 мм. Това означава, че материалът е с дебелина 5 мм за торса и 4 мм за ръкавите и краката. Тази кройка ви позволява да защитите тялото си от студа, като същевременно осигурява свобода на движенията на крайниците ви.   

Когато избирате бански костюм, обърнете внимание на правилния размер. Ако е твърде хлабав, той няма да е функционален, защото ще предизвика голям поток вода и ще увеличи охлаждането на тялото, а ако е твърде стегнат, ще затруднява движението, ще причини протриване и ще възпрепятства правилното кръвообращение. Струва си да се отбележи, че пяната леко се разтяга след няколко сесии. Някои модели са обозначени с S (нисък) или T (висок), което позволява по-добро приспособяване към ръста и формата на тялото.   

Когато избирате скафандър за водата, изберете модел, подходящ за вашия пол. Дамският скафандър например може да има кръстосана конструкция на гърба и анатомична кройка, която да подхожда на женската фигура. От друга страна, детският бански костюм може да има допълнително подсилване в областта на коленете.  

Когато избирате пяна за плуване, обърнете внимание на шевовете - в идеалния случай те трябва да са скрити/"слепи" (да не се виждат от външната страна на материала) и плоски.  

Правилно избраният костюм за водни спортове създава впечатление за "втора кожа", когато се носи, без да се образуват гънки по повърхността.  

В Sportano.bg ще намерите висококачествени неопренови костюми за различни води и водни спортове както за професионалисти, така и за начинаещи. 

Подробна информация Описание