• Безплатна доставка
 • Връщане на стоки в рамките на 30 дни
 • Доставка в рамките на 3 работни дни
Nav switch

Щеки за преходи

Продукти: 68

View as
 1. Ключове за трекинг Komperdell Explorer Compact Powerlock 1742315-10
  193,00 лв.
  167,00 лв.
  90-120 см

  1

 2. Ключове за трекинг Komperdell Carbon FXP Trail 1942351-10
  253,00 лв.
  215,00 лв.
  105 см 115 см 125 см 135 см

  4

 3. Щеки за трекинг Viking Kettera Pro 15 черни 610/22/7712/15
  86,00 лв.
  64,00 лв.
  OS

  1

 4. Ключове за трекинг Komperdell Explorer Contour Powerlock 1742314-10
  193,00 лв.
  167,00 лв.
  105-140 см

  1

 5. Походни пръти Viking Kalio 09 black/blue 610/17/2501/09
  47,00 лв.
  32,00 лв.
  OS

  1

 6. Трекинг стикове LEKI Cressida white 65221191
  206,00 лв.
  163,00 лв.
  90-125 см

  1

 7. GABEL Mont Blanc F.L. 4.0 трекинг стикове червени 7008432400000
  124,00 лв.
  99,00 лв.
  66-142 см

  1

 8. Трекинг пръти GABEL IBEX XTL черни 700840010
  279,00 лв.
  223,00 лв.
  116-135 см

  1

 9. GABEL IBEX XTS походни пръти черни 7008400200000
  279,00 лв.
  223,00 лв.
  100-115 см

  1

Трекинг стикове - изберете правилния в онлайн магазина на Sportano 

Често ли се разхождате в планината с тежко оборудване? Трекинг тоягите ще ви помогнат по време на такива пътувания. Те ще облекчат гръбначния стълб и ще увеличат стабилността на тялото по време на трудни изкачвания и спускания. Те ви помагат да пазите равновесие в по-трудните участъци на пътеката. В магазин Sportano можете да намерите висококачествени трекинг пръти на марки като FIZAN, GABEL, Black Diamond, Viking, LEKI, Komperdell или Masters. Струва си да помислите дали да не вземете със себе си тояги, защото те могат да бъдат изключително полезни по време на преходи на дълги разстояния в планината.  

Сгъваеми, карбонови, амортизирани - видове туристически пръти 

Сгъваемите туристически пръти могат да бъдат разделени според броя на използваните сегменти. Двусегментните модели се състоят от два елемента, при които размерът на самите стълбове не е най-малкият, когато са сгънати, и закрепването им към останалата част от оборудването може да бъде трудно. Много по-разпространени са конструкциите с три секции, които се сгъват по-лесно и не заемат много място. Има и четирисегментни стълбове - както можете да предположите, комфортът по време на транспортиране ще бъде на най-високо ниво. Те ще бъдат опция за хората, които нямат достатъчно място за съхранение.  

От друга страна, изборът на походни тояги с омекотяване осигурява по-малко натоварване на ставите и същевременно влияе на комфорта при използване. Системата за омекотяване е проектирана така, че да абсорбира ударите по време на контакт с тежкия терен.  

Сред видовете походни пръти има и модели, изработени от алуминий или въглеродни влакна. Първият материал гарантира здравина и устойчивост на повреди, а карбоновите пръти са леки и удобни за транспортиране.  

Как да изберем походни тояги? 

Когато избирате туристически пръти, обърнете внимание на системата за заключване, която ви позволява да регулирате дължината. Тя гарантира приспособяване не само към височината на потребителя, но и към терена и вида на преходите. Сред посочените системи има три вида. 

 • Вътрешна система за заключване - системата за заключване се активира чрез завъртане на два сегмента, които поставят стълбовете в правилната позиция.  
 • Система за външно заключване - отличава се с лесно и бързо управление, както и с надеждност. Можете дори да регулирате дължината на пръчките с една ръка, без да използвате много сила. 
 • Хибридна заключваща система - представлява комбинация от двете горепосочени решения, така че избраната система (вътрешна или външна) може да се използва в зависимост от преобладаващите условия или възможности. 

Освен това, когато избирате походни тояги, изберете модела, който ви подхожда най-добре по отношение на сгъването и транспортирането. Това е изключително важно, тъй като няма да ви се налага винаги да използвате пръчките, така че съхранението им е важно при дълги разстояния. От друга страна, малкото тегло на оборудването ще ви гарантира, че няма да усещате допълнителна тежест спрямо другото си оборудване. 

Освен това обърнете внимание на дръжките на пръчките, които трябва да са удобни и подходящи за дълги преходи. Обикновено те са изработени от пяна или гума. Дръжките от пяна осигуряват висока степен на издръжливост и комфорт, а също така отвеждат влагата по-добре от гумените конструкции. Върховете на стълба също са важен фактор при избора, тъй като те са в пряк контакт със земята. Обикновено се различават разклонени накрайници, които са устойчиви на повреди и не се плъзгат по повърхността. Те са отлична алтернатива на стандартните стоманени накрайници. 

От какви материали могат да бъдат изработени туристическите тояги? 

Повечето походни пръти са изработени от алуминиева сплав с различна твърдост или от въглеродни влакна. Последният материал се характеризира със здравина и твърдост, както и с ниско тегло. Въглеродните туристически пръти ще бъдат полезни за хора, които търсят леко оборудване, но в същото време с малък размер. Алуминият обаче е по-устойчив на пукнатини и повреди.  

Добре познати марки туристически пръти - продуктите на кои производители си струва да бъдат закупени?  

Ако търсите функционални походни тояги, марката GABEL предлага модел със системата Fast Lock, която позволява бързо регулиране на дължината с помощта на катарами. Технологията T.C.S. - Top Click System позволява бързото закрепване и сваляне на ремъка от дръжката. Просто издърпайте нагоре, за да регулирате дължината на пръчките, и затворете катарамата. Марката Black Diamond предлага някои модели, изработени от алуминий, а дръжката е от удобна EVA пяна с регулируема лента и система за заключване. Отделните стълбове Masters имат системата Tip-Top, която позволява ефективна и лесна смяна на кошниците, така че да адаптирате модела към преобладаващите условия. Ако търсите оборудване с раздвоени върхове, туристическите пръти Viking имат остриета, изработени от този материал. Те са по-устойчиви на повреди върху различни повърхности.  

В Sportano можете да изберете да закупите пръти от професионални производители, които се фокусират върху безопасността и удобството при употреба. Възползвайте се от услугите ни за обслужване на клиенти, които ще ви помогнат да изберете правилния модел трекинг стикове според вашите нужди! 

Подробна информация Описание