• Безплатна доставка
  • Връщане на стоки в рамките на 30 дни
  • Доставка в рамките на 3 работни дни
Nav switch

Тенис ракети за деца

Продукти: 78

View as

Тенис ракети за деца - най-добрата селекция от модели за най-малките в магазин Sportano

Ракетните спортове са отлично занимание както за най-малките, така и за малко по-големите деца. Те подобряват координацията на движенията, повишават физическата форма и правят детето ви много по-щастливо да прекарва времето си в занимания извън дома. Ако детето ви тепърва започва да играе тенис или иска да подобри техниката си на игра, изберете правилния модел ракета за тенис. В офертата на Sportano.bg ще намерите висококачествени тенис ракети за деца от известни марки като Wilson, Tecnifibre, HEAD или BABOLAT.

Ракети за тенис за деца - по какво се различават от ракетите за възрастни?

Преди да изберете подходящата ракета за тенис за детето си, е важно да разгледате конструкцията на ракетата, тъй като дали детето ви ще играе с нея, зависи от материалите на конструкцията и от нейните характеристики. Ракетите за тенис се състоят от дръжка и рамка, а останалата част е главата, която е изпълнена с напрежение или мрежа.

Ракетите се разделят на две групи: модели, предназначени за възрастни, и модели, предназначени за деца. Ракетите, предназначени за възрастни, са с дължина на рамката 27 инча или повече. По-късите модели обикновено са детски продукти, често наричани ракети за юноши. Основната разлика между ракетите за възрастни и детските ракети е в размера, тъй като конструкцията или приложението остават същите. При избора на модели за най-малките е препоръчително да се ръководите от приблизителния ръст на детето. 26-инчови ракети се предлагат за деца с ръст 140-155 см, 23-инчови - 120-130 см, 21-инчови - 105-120 см, 19-инчови - 90-104 см, а 17-инчови - под 90 см.

Избор на подходяща тенис ракета за деца

Тенис ракетата за деца трябва да има подходящ размер на главата. Това се отразява на силата на удара, като колкото по-голяма е тя, толкова по-голяма е площта на контакта с топката. Това води до по-силен удар, но за начинаещите играчи се препоръчват ракети с по-голям размер на главата. След като детето овладее основите и придобие по-голяма увереност в играта, може да се изберат модели с по-малък размер на главата, които осигуряват по-прецизни движения и не натоварват ставите, тъй като често са с по-малка тежест. 

Освен размера на ракетата при избора на подходящ модел обърнете внимание на дебелината на рамката, която оказва влияние върху силата и точността на удара. Тенис ракетите за деца обикновено са изработени от здрави материали, които гарантират комфорт по време на игра. Теглото на самата ракета също е важен параметър и си струва да се вземат предвид индивидуалните предпочитания на детето, както и степента на неговото развитие. Дете с дребно телосложение ще избере по-скоро леки ракети, докато дете с по-развит ръст ще се изкуши да избере малко по-голям модел.

Тенис ракетите за деца обикновено са изработени от два вида материали: алуминий и графит. Алуминиевите ракети обикновено са предназначени за начинаещи и средно напреднали играчи, които тепърва усъвършенстват уменията си. Рамките на ракетите от графит са предназначени за по-опитни играчи, които вече са усвоили техниката и прецизността на играта.

Марки, предлагащи качествени детски ракети за тенис

В асортимента на Sportano.bg ще намерите висококачествени ракети за тенис, които можете да адаптирате към детето си по отношение на дължината, повърхността на главата, разположението на струните, материала или теглото. При нас можете да избирате модели от изпитани производители, които държат на качеството на продуктите, като BABOLAT, HEAD, Tecnifibre или Wilson. Нашето професионално обслужване на клиенти ще ви помогне да изберете подходящия модел, а ако той не се хареса на детето ви, можете да го върнете до 30 дни.

Подробна информация Описание