Доставката е безплатна за поръчки на стойност над 100,00 лв., които са платени предварително.

Доставката на поръчки с наложен платеж е платена (19,99 лв.)

Повече за цената на доставка
Възможност за връщане в рамките на 30 дни от датата на получаване на поръчката. Инструкции за връщане на стока

Повечето продукти се доставят в рамките на 3 работни дни след изпращане на поръчката от нашия склад в Полша.

Срокът за доставка може да варира в зависимост от наличността на продукта и начина на доставка.

Повече за сроковете на доставка
Nav switch

Въведете фразата за търсене, за да видите подсказките.

Кордажи за тенис

Струни за тенис от професионални марки на Sportano.bg

Ако играете професионално тенис, със сигурност сте наясно с важността на напрежението в ракетата. Този факт често се пренебрегва от начинаещите или любителите на играта. Струните за тенис влияят най-вече на работата на самата ракета, което се отразява на динамиката и стила на игра. В Sportano разполагаме с професионално оборудване, включително тенис корди, благодарение на което ще подобрите качеството на всяка игра на корта. 

Видове тенис корди: какво да търсим?

Сред струните за тенис ракета ще забележите няколко вида. Те са изработени от различни материали и отговарят за различни свойства, които всеки играч трябва да регулира индивидуално. Можем да правим разлика между:  

  • Естествена струна - позволява по-добър контрол и усещане на удара, осигурява стабилно напрежение и гъвкавост, но се върти по-трудно и се характеризира с по-бързо износване; 
  • Мултифиламент - осигурява висока сила на удара и комфорт, но не е много издръжлив и поради това не осигурява пълен контрол по време на ударите; 
  • Синтетична струна (полиестер и ко-полиестер) - по-евтин модел, който има по-малка издръжливост, но добра сила на удара; 
  • Хибридна струна - позволява висок контрол и по-добра издръжливост, осигурява комфорт по време на игра; 
  • Обвито напрежение - има добра сила на удара и поддържа адекватно напрежение, но не е напълно издръжлив. 

Ако тепърва започвате приключението си с тениса, най-добре е да изберете струна, която позволява повече сила и ротация. Те включват модели от синтетични и многопластови влакна. От друга страна, професионалистите трябва да изберат хибрид или полиестер за по-добра издръжливост и контрол.  

Изберете вида на тенис кордата не според модела на тенис ракетата, а според собствените си предпочитания и стил на игра, за да постигнете най-добра прецизност и усещане по време на игра. 

Как да избера струна за моята тенис ракета?

Когато избирате тенис корда, обърнете внимание на свойства като опън, т.е. здравината на кордата, и дебелина (диаметър). Обикновено якостта се определя в килограми, като средната ѝ стойност се изразява в диапазона 20-30 кг. Тя е свързана най-вече с контрола и силата на удара, както и със здравината на струната на ракетата. Колкото по-висока е якостта на опън, толкова по-прецизна и издръжлива е струната и толкова по-устойчива е на движение. Обратно, по-ниското напрежение на струните позволява по-добра ротация и комфорт по време на игра, като същевременно влияе върху приплъзването на струните и загубата на контрол. Силата на струните обаче е индивидуален фактор и зависи от предпочитанията на всеки играч

Диаметърът на цялата струна оказва влияние върху нейната издръжливост и гъвкавост. Оптималната стойност е между 1,1 и 1,4 mm. Ако струната е по-дебела, това позволява по-добра издръжливост, но се отразява негативно на контрола, комфорта и силата. От друга страна, тънката струна позволява по-ефективно усещане, прецизност, комфорт и потиска вибрациите при удар. Освен това не забравяйте, че струната трябва да се сменя, защото подобно на всяка друга тенис екипировка тя се износва по-бързо. Не си струва да чакате, докато материалът не се износи напълно и не позволи на струните да се скъсат. Ако забележите по-непрецизна игра и лошо качество на струната - време е да смените струната си за тенис. 

В Sportano разполагаме с професионално тенис оборудване, включително струни с марка BABOLAT, които се характеризират с отличен контрол и издръжливост, и струни с марка Wilson, които осигуряват по-добро усещане или правилна ротация. Нашето професионално обслужване на клиенти ще ви помогне да изберете необходимото ви оборудване, а ако даден продукт не ви харесва, можете да го върнете в рамките на 30 дни! 

Подробна информация Описание