Доставката е безплатна за поръчки на стойност над 100,00 лв., които са платени предварително.

Доставката на поръчки с наложен платеж е платена (19,99 лв.)

Повече за цената на доставка
Възможност за връщане в рамките на 30 дни от датата на получаване на поръчката. Инструкции за връщане на стока

Повечето продукти се доставят в рамките на 3 работни дни след изпращане на поръчката от нашия склад в Полша.

Срокът за доставка може да варира в зависимост от наличността на продукта и начина на доставка.

Повече за сроковете на доставка
Nav switch

Въведете фразата за търсене, за да видите подсказките.

Твърди дъски SUP

Твърди дъски за SUP - изберете правилния модел в магазин Sportano 

Stand Up Paddle е спорт, който става все по-популярен, тъй като ви позволява да плувате при различни условия и независимо от нивото ви. Ако искате да започнете да се занимавате със SUP, трябва само да се снабдите с подходящото оборудване и да се запознаете с особеностите на този спорт. В Sportano предлагаме широка гама продукти за водни спортове, включително твърди SUP дъски на професионалните марки JOBE и Fanatic. Със сигурност ще намерите подходящия модел, който да отговаря на вашите нужди! 

Твърди SUP дъски - по какво се различават от надуваемите SUP дъски? 

Твърдата SUP дъска се характеризира със сърцевина, покрита с няколко слоя ламинати, които обикновено са изработени от пластмаса, фибростъкло, карбон или епоксидна смола. Най-голямото предимство на този тип плоскости е твърдостта и здравината на структурата, която е устойчива на всякакви механични повреди. Те обаче са много по-трудни за транспортиране и съхранение, тъй като не могат да се сгъват по никакъв начин.  

От друга страна, надуваемите SUP дъски са вариант за хора, които не разполагат с много място при пътуване. Това е SUP модел, който ви позволява удобно да надуете дъската, преди да влезете във водата, а когато приключите с плуването, можете лесно да я приберете в раницата или куфара си. Обикновено се изработва по модерната технология Drop-Stitch, която се състои от хиляди полиестерни нишки. Това прави дъската твърда и стабилна, когато е надута.  

Кога си заслужава да изберете да си купите твърда SUP дъска? 

Плуването със SUP борд е предназначено за всеки, който иска да започне ново занимание във водата. Използването на този тип оборудване за развлекателни цели не изисква специална подготовка. Добре е обаче да започнете с инструктор. Той или тя ще ви обясни най-важните правила за движение по вода. Преди всичко трябва да усетите дъската и да се научите да балансирате, докато стоите и гребете. Някои хора започват със седене или лежане на колене, за да свикнат с оборудването.  

Определено си заслужава да си купите твърда SUP дъска, стига да предпочитате по-издръжливо и стабилно оборудване и да разполагате с място за транспортиране и съхранение. SUP е чудесен воден спорт, който става все по-популярен и ви позволява да се наслаждавате на природата. 

SUP дъски - параметрите, на които трябва да обърнете внимание 

Когато избирате SUP дъска, обърнете внимание на нейната дължина, широчина, дебелина и товароносимост, за да можете да подберете правилния модел според ръста и теглото си. При избора на SUP оборудване е важна дължината, която можете да изберете:  

  • къса дъска - с дължина до около 300 см, подходяща за начинаещи и деца, както и за плуване във вълни; 
  • среден борд - дължина до около 370, универсален модел за плаване по вълни, но също и за езера и реки; 
  • дълъг борд - от 370 см за тези, които предпочитат по-бързото плуване на дълги разстояния.  

Широчината на дъската може да бъде определена в две измерения, а правилно регулираният размер ще осигури стабилност и комфорт по време на употреба. Отличителни характеристики:  

  • тесен борд - с ширина до около 70; 
  • широка дъска - от 70 см ширина.  

Дебелината на SUP дъската трябва да е в диапазона от около 9 до 15 см, като обикновено моделите са с дебелина около 13-15 см. От друга страна, изместването се определя от броя на общите натоварвания, които дъската може да издържи на вода. Трябва да вземете предвид теглото си, както и теглото на багажа, който носите на борда. Прекалено натоварената дъска може да се движи много по-бавно по повърхността на водата, а прекалено леката дъска ще бъде по-малко стабилна.  

Сред различните SUP дъски има и подходящи модели за съответния вид дейност: Универсален, състезателен, туристически или уиндсърф. В допълнение към различните параметри на дължината или ширината те се характеризират с различна форма. Оборудването със заоблена предна част е универсален вариант, който осигурява стабилност и лесно управление. От друга страна, острият връх осигурява гладка и бърза работа

Как да изберем твърда SUP дъска, какво да търсим при покупка? 

При избора на твърда плоскост важно съображение е нейната конструкция, т.е. елементите на материалите, от които е изработена. Струва си да изберете модел с нехлъзгаща се подложка. Тя ще ви държи стабилни, докато плувате. Използването на фибростъкло предпазва дъската от удари и повреди, а използването на дърво допринася за нейната издръжливост. Освен това обърнете внимание на характеристиките на твърдата дъска, която е едновременно бърза и стабилна. Някои SUP-ове разполагат и с технологията Thermoform HD за висока устойчивост на повреди. Конструкцията на платката осигурява дълъг живот дори при честа употреба. Ако искате да вземете дъската със себе си на по-дълги пътувания, максималното тегло за носене също ще бъде важен параметър. 

Подробна информация Описание