Доставката е безплатна за поръчки на стойност над 100,00 лв., които са платени предварително.

Доставката на поръчки с наложен платеж е платена (19,99 лв.)

Повече за цената на доставка
Възможност за връщане в рамките на 30 дни от датата на получаване на поръчката. Инструкции за връщане на стока

Повечето продукти се доставят в рамките на 3 работни дни след изпращане на поръчката от нашия склад в Полша.

Срокът за доставка може да варира в зависимост от наличността на продукта и начина на доставка.

Повече за сроковете на доставка
Nav switch

Въведете фразата за търсене, за да видите подсказките.

Протектори за обувки за колоездене

Протектори за обувки за колоездене - изберете правилния в магазин Sportano

Категорията "Протектори за обувки за велосипед" на Sportano.bg е широка селекция от топли и издръжливи продукти за колоездачи, които се грижат за поддържането на висок комфорт при каране, особено през есента и зимата. Изберете правилните протектори за вашите обувки за колоездене и си осигурете надеждна защита при всякакви метеорологични условия.  

Зима, дъжд, неопрен - видове протектори за велосипедни обувки 

Основната задача на протекторите за обувки за колоездене е да предпазват обувките, както и глезените и стъпалата от замърсяване (напр. кал), намокряне (в дъждовно време) или изстудяване (през есента и зимата). В зависимост от сезона и метеорологичните условия можете да изберете например зимен модел, изработен от издръжлив неопрен, който осигурява топлоизолация и водоустойчивост, или вариант от софтшел за преходни условия

Зимни протектори за велосипедни обувки 

Те ефективно предпазват от ниски температури, вятър и сняг. Зимните протектори за велосипедни обувки осигуряват висок комфорт при каране при много ниски температури (дори до - 20° C). Обикновено те са изработени от дебел неопрен, полиуретанови влакна или софтшел материал с допълнителна мембрана Gore-Tex®.  

Протектори за дъжд за велосипедни обувки

Тяхната основна задача е да осигурят защита срещу дъжд и влага и по този начин да се избегнат последствията от карането с мокри обувки (студ, ожулвания, намокряне и др.). Протекторите за дъжд за обувки за колоездене са изработени например от софтшел материал с водоотблъскващо покритие и подсилени шевове и могат да имат водоустойчиви ципове. 

Неопренови протектори за велосипедни обувки 

Неопреновите протектори за обувки за колоездене са много леки, затова са идеални за шосейни колоездачи, които се грижат за възможно най-ниското тегло на своите аксесоари. Благодарение на високата си еластичност те се приспособяват добре към обувките, което ги превръща в солидна бариера срещу неблагоприятните атмосферни условия. 

Как да изберем протектори за велосипедни обувки?  

Протекторите за велосипедни обувки трябва да се избират в зависимост от модела на обувките - шосейни или MTB, вида на педалите за велосипед (със система SPD click или платформени педали) и в зависимост от метеорологичните условия. Важен критерий е материалът: неопренът е издръжлив, водоустойчив и изолира добре от студа, докато силиконът е ефективна защита срещу дъжд и вятър. За колоездачите на МТБ протекторите обикновено имат подсилени панели в областта на пръстите и петата (напр. гумени, устойчиви на механични повреди) и отвори за SPD закопчалки.  

Обърнете внимание на формата на закопчаване: с цип (отзад или отстрани) или с велкро. Или изберете протектори за обувки за колоездене, които се нахлузват и са идеални за дълги разстояния.  

За да осигурите високо ниво на комфорт при колоездене през ранна пролет или есен, се погрижете за запечатаните шевове, което ще елиминира риска от проникване на влага в обувката. Важен елемент от протекторите за велосипедни обувки са светлоотразителните вложки, благодарение на които ще бъдете по-добре видими след настъпване на тъмнината или при лоша видимост. 

Когато избирате протектори за обувки за колоездене, избирайте продукти на водещи марки, предлагащи оборудване, облекло и аксесоари за колоездене, като Rogelli, Sidi, Shimano, Castelli, Accent или Endura, за да сте сигурни във високото качество и дълготрайността. 

Sportano.bg предлага най-добрите протектори за обувки за колоездене, които лесно можете да съчетаете с обувките си. 

Подробна информация Описание