Доставката е безплатна за поръчки на стойност над 100,00 лв., които са платени предварително.

Доставката на поръчки с наложен платеж е платена (19,99 лв.)

Повече за цената на доставка
Възможност за връщане в рамките на 30 дни от датата на получаване на поръчката. Инструкции за връщане на стока

Повечето продукти се доставят в рамките на 3 работни дни след изпращане на поръчката от нашия склад в Полша.

Срокът за доставка може да варира в зависимост от наличността на продукта и начина на доставка.

Повече за сроковете на доставка
Nav switch

Въведете фразата за търсене, за да видите подсказките.

Къси панталони за катерене

Шорти за катерене - основно оборудване за всеки алпинист

Катеренето е една от най-взискателните и екстремни форми на физическа активност. Ето защо, когато се катерите, е от решаващо значение да се екипирате с подходящата екипировка, включително шорти за катерене. Шортите за катерене са проектирани специално с оглед на катерачите и техните нужди, поради което те са основно оборудване за всеки, който практикува скално катерене, спортно катерене или планинско катерене. В Sportano.bg ще намерите професионални шорти за катерене от известни марки като Black Diamond, La Sportiva, The North Face, Salewa или Maloja.

Материали и технологии, използвани в производството на шорти за катерене - ключът към комфорта и безопасността при катерене

Материалите, използвани за производството на шорти за катерене, трябва да са дишащи, което ще позволи свободния поток на въздуха и ще поддържа правилната телесна температура. Благодарение на това шортите няма да пречат при катерене и потребителите ще се чувстват комфортно и спокойно.

Шортите за катерене трябва също да осигуряват устойчивост на абразия, което е особено важно при скално катерене и алпинизъм. Тъкани с висока устойчивост на износване, като найлон, кевлар или полиестер, обикновено се използват за производството на шорти. Тези тъкани също са лесни за грижа и поддържане чисти.

Шортите за катерене също трябва да са гъвкави и да пасват на тялото на потребителя. Благодарение на това потребителите могат да се движат свободно по време на катерене, което е особено важно по време на скално и спортно катерене. Много шорти за катерене имат специални връзки, които ви позволяват да регулирате размера, както и джобове с цип, където можете да съхранявате дребни предмети.

Шортите за катерене също използват модерни технологии, като например вентилационна система, която позволява свободния поток на въздуха и дренирането на влагата от повърхността на тялото. Благодарение на това потребителите могат да поддържат правилната телесна температура и да избегнат прегряване или намокряне.

Друга модерна технология, използвана при производството на шорти за катерене, е хидроизолацията. Много шорти за катерене имат специални водоустойчиви покрития или са направени от материали, които естествено отвеждат влагата и предпазват от влажна земя.

Друга важна характеристика на шортите за катерене е техният естетичен вид. Много производители предлагат къси панталони в различни цветове и десени, което им позволява да бъдат съобразени с индивидуалните предпочитания на потребителя.

Регулиране на размера - адаптиране на късите панталони към индивидуалните нужди на потребителя

Добре прилепналите шорти са в основата на комфорта и безопасността по време на катерене. Ето защо много шорти за катерене имат специални ръбове, които ви позволяват да регулирате размера и да регулирате шортите според индивидуалните нужди на потребителите.

Регулирането на размера на шортите за катерене е особено важно по време на скално катерене и алпинизъм, където потребителите трябва да се движат свободно и да извършват трудни движения. Късите панталони, които са твърде свободни или твърде тесни, могат да попречат на движението и да повлияят на безопасността на потребителя.

Шортите за катерене имат различни системи за регулиране на размера, в зависимост от производителя и модела. Най-популярното решение са специалните ръбове, които се намират на талията на шортите и в краищата на крачолите. Благодарение на тях потребителят може прецизно да напасне шортите към тялото си и да осигури комфорт и свобода на движение при катерене.

Друго решение са късите панталони с ластичен колан, който автоматично се регулира според обиколката на талията на потребителя. Този тип шорти са особено популярни сред катерачите, които предпочитат минималистично и удобно оборудване.

Много шорти за катерене също имат джобове с цип, които ви позволяват да съхранявате малки предмети като ключове или мобилен телефон. Тези джобове често са оборудвани с допълнителни дърпачи, които гарантират безопасността на съхраняваните предмети и ги предпазват от изпадане.

Регулирането на размера на шортите за катерене е важен елемент, който влияе върху удобството, безопасността и комфорта при използване. Благодарение на това потребителите могат да се съсредоточат върху катеренето и да постигнат целите си безопасно.

Подробна информация Описание