Доставката е безплатна за поръчки на стойност над 100,00 лв., които са платени предварително.

Доставката на поръчки с наложен платеж е платена (19,99 лв.)

Повече за цената на доставка
Възможност за връщане в рамките на 30 дни от датата на получаване на поръчката. Инструкции за връщане на стока

Повечето продукти се доставят в рамките на 3 работни дни след изпращане на поръчката от нашия склад в Полша.

Срокът за доставка може да варира в зависимост от наличността на продукта и начина на доставка.

Повече за сроковете на доставка
Nav switch

Въведете фразата за търсене, за да видите подсказките.

Панталони за катерене

Панталони за катерене - изберете удобни и надеждни панталони в магазин Sportano 

Започвате ли да се занимавате с катерене или вече сте опитен катерач? Каквото и да е нивото ви на опит в катеренето, струва си да помислите за подходящи панталони за катерене. По време на активност те ще осигурят не само комфорт, но и прецизност и свобода на движенията. В Sportano ще намерите дамски и мъжки панталони за катерене от известни марки като Salewa, Black Diamond, The North Face, La Sportiva и Marmot. Изберете модел, който отговаря на всичките ви очаквания и осигурява високо ниво на комфорт при катерене. 

Панталони за катерене - правилната покупка за всеки, който се катери 

Когато се катерите, е добре да разчитате на професионално облекло, което да ви поддържа по време на катерене и да ви осигурява комфорт. Някои хора избират свободни панталони или панталони за трекинг за катерене. Въпреки това панталоните за катерене се отличават със специфичната си кройка, както и с еластичната си талия или закопчалки, които могат да поберат сбруя или допълнителни елементи, необходими на терен. Ето защо панталоните за катерене често са с шнур на талията или други закопчалки, които позволяват удобно пристягане на елементите. 

Изборът на панталони за катерене не трябва да е труден 

Преди всичко е препоръчително да изберете панталони за катерене, които са много по-дълги и покриват коленете. По време на катерене краката са най-изложени на скалите и острите елементи, така че по-дългите панталони осигуряват подходящата защита. Въпреки това на пазара можете да намерите и къси панталони за катерене, които са подходящи за летните дни и също така са подходящи за стената за катерене. Изборът на дължина и кройка трябва да зависи от собствените ви предпочитания и от годишното време, през което ще се катерите.  

Що се отнася до тъканта на конструкцията, тъканта и шевовете на панталоните трябва да са устойчиви на износване, особено в най-изложените зони. Материалът трябва също така да отвежда добре влагата, което е изключително важно в горещо време. В този случай панталоните за катерене с UV филтри също ще ви помогнат, като осигурят ефективна защита от вредните слънчеви лъчи. Понякога в панталоните има специални отвори или вложки, които улесняват въздушния поток. Най-често срещаните материали включват синтетични материали или смесица от тях под формата на найлон, спандекс или еластан. Понякога е и памук или органичен памук.  

Дамските панталони за катерене са не само дълги или къси модели, но и плътно прилепнали гамаши за катерене. Предназначен е за катерене на стената, но и на терен. Най-често са изработени от еластан или полиестер, изключително леки и добре прилепващи към тялото. От друга страна, мъжките панталони за катерене най-често са изработени от еластан и синтетични материи с примеси от памук, което позволява на кожата да диша правилно. Традиционната кройка осигурява свобода на движенията.  

Марки, предлагащи панталони за катерене, които не разочароват 

В магазина Sportano.bg ще намерите качествени панталони за катерене от Black Diamond, панталони за катерене от La Sportiva, панталони за катерене от Salewa, както и модели на марки като Marmot и The North Face. Изработени са от дишащи и еластични материали. Те прилягат плътно към тялото за максимален комфорт и свобода на движенията. Ако не знаете кой модел да изберете - използвайте нашето професионално обслужване на клиенти, за да ви помогнем да изберете правилния панталон за катерене. Ако даден продукт не отговаря на очакванията ви, можете да го върнете до 30 дни. 

Подробна информация Описание