Доставката е безплатна за поръчки на стойност над 100,00 лв., които са платени предварително.

Доставката на поръчки с наложен платеж е платена (19,99 лв.)

Повече за цената на доставка
Възможност за връщане в рамките на 30 дни от датата на получаване на поръчката. Инструкции за връщане на стока

Повечето продукти се доставят в рамките на 3 работни дни след изпращане на поръчката от нашия склад в Полша.

Срокът за доставка може да варира в зависимост от наличността на продукта и начина на доставка.

Повече за сроковете на доставка
Nav switch

Въведете фразата за търсене, за да видите подсказките.

Спининг байкове

Спининг велосипеди - изберете правилния модел в магазин Sportano 

Карането на спининг велосипед не само намалява телесните мазнини, но и подобрява общата физическа форма, влияе върху правилното функциониране на дихателната и сърдечносъдовата система и предизвиква по-добро настроение. Системното обучение по подходящ модел дава резултати доста бързо, така че си струва да изберете тази форма на дейност. Изберете модел, който ще отговори на всичките ви очаквания, а в Sportano предлагаме професионални спининг велосипеди от марки като ProForm, Schwinn, Technogym, Life Fitness, Matrix, HMS, Bowflex, NordicTrack или Spokey.  

Как работи въртящият се велосипед? 

Сред голямото количество оборудване за упражнения велосипедите, включително спининг велосипедите, са популярни. Преди всичко, обучението може да се провежда независимо от сезона, тъй като можете да тренирате в уюта на дома си. Спининг велосипедът има стабилна и здрава конструкция, която се основава на няколко елемента. Най-разпространен е магнитният спининг велосипед, при който механизмът се прилага към маховика в предната част. Благодарение на конструкцията на машината позицията на въртене на педалите е значително по-ниска в сравнение с версиите на стационарните велосипеди. Дизайнът ви принуждава да заемете по-динамична позиция, а някои упражнения се изпълняват в изправено положение. Самият спининг велосипед се състои от трипозиционно кормило, закопчалки за обувки, тънко седло, свободно колело и аварийна спирачка.  

Тренировките на спининг велосипед повишават дихателната и сърдечносъдовата способност и укрепват мускулите на краката и корема. Тренировките с велосипед ви позволяват да изгаряте повече калории и повишават общото ви ниво на физическа подготовка. Систематичното обучение ви позволява да отслабнете много, като същевременно поддържате подходящ хранителен режим и заставяте метаболизма си да работи по-бързо. Спининг велосипедът е отличен избор за всеки, който иска да започне приключението си с активен начин на живот.  

Как да изберете велосипед за спининг? 

При избора си обърнете внимание на използвания механизъм за съпротивление, при който се различават следните устройства: 

  • механичен спининг велосипед - оборудван със спирачки, които притискат колелото, за да генерират съпротивление, и при който обикновено има повече възможности за регулиране; 
  • Магнитно въртящо се колело - спирачките са заменени с магнити, които създават съпротивление при приближаване към маховика, като по този начин увеличават натоварването по време на тренировката.   

В допълнение към това си струва да разгледате теглото на велосипеда, което зависи основно от маховика. Маховикът обикновено тежи между 5 и дори 20 килограма, което може да направи пренасянето на машината проблематично. Освен това спининг велосипедът е оборудван с компютър или интуитивен контролен панел. Това ви позволява не само да следите активността си: изгорени калории, разстояние, скорост, време или пулс, но и да задавате натоварването или да използвате наличните програми за обучение. Настройки като Bluetooth, вход за слушалки или достъп до Wi-Fi са модерни функции, които ще направят тренировката ви по-приятна. 

Тренировка на стационарния спининг велосипед 

Правилната тренировка трябва да се състои от загрявка, същинска тренировка и упражнения за релаксация след основната програма. Загряването помага за мобилизиране на тялото за тренировката, при която натоварването трябва да се увеличава постепенно, за да се направи плавен и безопасен преход към същинската тренировка. Това може да се състои от изкачвания, бързи участъци или интервали. Последният вид тренировка се състои в преплитане на бързи и бавни участъци, благодарение на което промяната на интензивността позволява по-ефективно изгаряне на калории. От друга страна, силовите тренировки на спининг велосипед трябва да се основават на упражнения с голямо натоварване. Тренировките за издръжливост са за хора, които искат да изгарят повече мазнини и трябва само да увеличават натоварването и да останат стабилни.  

Ако искате да се снабдите със спининг велосипед за вкъщи и да тренирате със собствено темпо, можете да изберете тренировка, като регулирате скоростта и натоварването за всеки етап (бавно, бързо), започвайки със загряване. Самата домашна тренировка не трябва да надвишава 45-60 минути, за да не натоварвате ставите и мускулите си, което може да доведе до травми.  

Професионални спининг велосипеди - коя марка да изберете? 

Ако търсите професионален модел, можете да се снабдите с колело за спининг Schwinn, като избраните модели имат LCD екран с възможност за проследяване на параметрите на тренировката. Те също така разполагат с безстепенно регулиране на съпротивлението или електронно регулиране на съпротивлението от 0 до 100% чрез бутон на рамката. Велосипедът е снабден и със специални филцови подложки, които, притиснати към колелото, увеличават съпротивлението чрез триене. 

От друга страна, марката Bowflex предлага спининг велосипед с множество нива на съпротивление (до 100 нива), възможност за използване на платформа за упражнения и дизайн с двустранни комбинирани педали (SPD клипси и клетки за пръстите). Удобен контролен панел със сензорен екран контролира всички параметри на обучението.  

В Sportano можете да избирате модели по отношение на контрола на съпротивлението, регулирането на кормилото, максималното тегло на потребителя или размера. В нашия асортимент ще намерите спининг велосипеди от Horizon Fitness, BH Fitness, Bowflex, SportsArt, Spokey, ProForm, NordicTrack, Keiser или Matrix

Подробна информация Описание