Доставката е безплатна за поръчки на стойност над 100,00 лв., които са платени предварително.

Доставката на поръчки с наложен платеж е платена (19,99 лв.)

Повече за цената на доставка
Възможност за връщане в рамките на 30 дни от датата на получаване на поръчката. Инструкции за връщане на стока

Повечето продукти се доставят в рамките на 3 работни дни след изпращане на поръчката от нашия склад в Полша.

Срокът за доставка може да варира в зависимост от наличността на продукта и начина на доставка.

Повече за сроковете на доставка
Nav switch

Въведете фразата за търсене, за да видите подсказките.

Протектори за велосипеди

Протектори за велосипеди - погрижете се за безопасността си с онлайн магазина на Sportano 

При колоездене често може да се случи неочаквано падане или нараняване, особено ако предпочитате различни видове колоездене като MTB или ендуро. В случай на злополука или удар протекторите за колоездене ще ви предпазят ефективно от ожулвания, тъй като са изработени от издръжливи и гъвкави материали, които прилягат правилно към тялото ви. В офертата на Sportano.pl ще намерите протектори за колене, лакти и пищяли, както и велосипедни брони от доказани производители като Leatt, Oakley, ION, POC, 100%, Alpinestars, EVOC, FOX, G-FORM или Dainese

За колене, пищяли или лакти - типове и видове велосипедни протектори 

Сред видовете протектори можем да отличим на първо място велосипедните протектори за лакти, които предпазват от ударите, които понася лакътят. Това е част от тялото, която е склонна към ожулвания и одрасквания, както и към наранявания, дължащи се на динамичната работа на ръцете, понякога при високи скорости. Велосипедните протектори за коляно и пищял са група от най-често избираните продукти, които предпазват от механични повреди. Моделите, носени на коляното, не ограничават движението и покриват цялата повърхност на коляното, като предпазват и колянната става.  

За любителите на MTB и ендуро колоездачната броня, т.е. вид облекло, което се състои от панели, защитаващи най-важните елементи на тялото, е идеална. Той абсорбира перфектно енергията в момента на удара и също така предпазва от наранявания или ожулвания.  

На пазара можете да намерите и протектори за велосипедни обувки, които предпазват краката и същевременно обувките от студ, дъжд и вятър. Най-разпространените са неопреновите протектори за обувки за колоездене, изработени от дебел материал, например неопрен. Те предпазват от ниски температури и неблагоприятни условия. В допълнение към това при избрани производители ще получите протектор за велосипедна каска, както и протектор за велосипедно седло. Първият модел също е проектиран така, че ефективно да защитава каската и главата от неблагоприятни условия, като същевременно има и светлоотразителни елементи за по-добра видимост.  

Протектори, които всеки велосипедист трябва да има 

Ако тепърва започвате интензивно каране на две колела, лекият протектор за колене и лакти е всичко, от което се нуждаете за начало. За предпочитане е да са изработени от еластичен материал, който да приляга към тялото ви и протекторите да не се изхлузват при каране. Понякога са снабдени и с пяна или гел за втвърдяване и защита при натиск и удар. Не забравяйте да се снабдите с велосипедна каска, която е изключително важна, особено ако карате MTB или ендуро и развивате високи скорости. Всеки велосипедист трябва да избере протектори за колене и лакти за колоездене. След това можете да помислите за модели, предназначени за пищяли, както и за велосипедни брони, които ефективно защитават гръбначния стълб и гърдите - обикновено под формата на жилетка или дреха, носена над главата.  

Как да изберем правилните протектори за велосипеди? 

Защитата на гръбначния стълб и гръдния кош е особено важна при достигане на висока скорост и каране по пресечен терен, така че когато избирате колоездачна броня, вземете предвид разположението на панелите. Велосипедната броня понякога се предлага и с мрежа или плат за защита на ръцете. Моделът, който сте избрали, трябва да прилепва към тялото ви, но да не е компресивен, което може да причини дискомфорт. Ръцете, от друга страна, са частта от тялото, която отговаря за ефективното поглъщане на ударите и контрола на движението. Лактите са най-уязвими в резултат на падане и изберете правилния размер, когато избирате протектори за лакти. Твърде малък модел ще се компресира и ще ограничи движенията, а твърде голям модел може да се изхлузи по време на пътуване. Сред най-популярните протектори са моделите за носене на коляно. Когато избирате, изберете конкретен тип - по-малко застроен или повече, който също така предпазва пищялите. По-изградените протектори също помагат да се избегнат ожулвания.  

На първо място, съобразете вида на протекторите за велосипед със собствените си нужди - допълнителни елементи като протектори за обувки или седло ще увеличат комфорта и безопасността.  

Избор на велосипедна броня 

Ездачите на планински или ендуро велосипеди често развиват много висока скорост, която при движение по неравен терен може да доведе до падания и ожулвания. Липсата на адекватна защита под формата на протектори може да доведе до сериозни наранявания. Велосипедната броня, т.е. вид дреха (наподобяваща блуза или тънко яке), която е оборудвана с вградени панели, може да бъде чудесно решение по време на каране. В момента на силен удар тези панели абсорбират енергията и предпазват тялото от последствията от падането.  

При избора на колоездачна броня е важно да се избере подходящият модел по отношение на размера. Правилното поставяне на продукта върху тялото гарантира пълна защита срещу наранявания и същевременно комфорт, без да затруднява движенията ви. В офертата на магазин Sportano ще откриете брони за колоездене от FOX, EVOC, Leatt или Alpinestars.  

Избор на подложки за деца 

Най-малките любители на две колела трябва да се научат да поддържат равновесие, баланс и да контролират скоростта на велосипеда. Ожулванията по коленете, лактите или ръцете са много често срещана гледка за малчуганите, които правят първите си стъпки на двуколесно превозно средство или усъвършенстват техниката си на каране. За да предпазите детето си от неприятните последици от падането, е добре да го снабдите със защитно оборудване за деца. Обикновено те включват протектори за колене и лакти, които не ограничават движението и в същото време осигуряват безопасността на ставите и костите. Въпреки това е много по-добре да изберете комплект - велосипедна каска и протектори за деца. Това е от съществено значение, ако се грижите за безопасността на детето си, тъй като каската и подложките ще осигурят пълна защита срещу последиците от падане. Изберете модел по отношение на размера и материала на изработката, като най-подходящи са проветривите продукти, които добре прилягат към тялото на детето.   

Марки, предлагащи качествени протектори за велосипеди 

Ако търсите подходящите модели, изберете протектори за колоездене от Leatt, Oakley, POC, G-FORM, ION или Dainese. Тук ще намерите протектори за лакти, пищяли и колена, които са изработени от издръжливи материали, а някои модели са оборудвани с технологии, които осигуряват правилна циркулация на въздуха и отвеждане на влагата навън. Това ще ви осигури комфорт по време на интензивни упражнения.  

Предлагаме и брони за велосипеди на производители като FOX, EVOX и Alpinestars, така че да сте адекватно защитени при каране по пресечен терен и с висока скорост. 

Подробна информация Описание