Доставката е безплатна за поръчки на стойност над 100,00 лв., които са платени предварително.

Доставката на поръчки с наложен платеж е платена (19,99 лв.)

Повече за цената на доставка
Възможност за връщане в рамките на 30 дни от датата на получаване на поръчката. Инструкции за връщане на стока

Повечето продукти се доставят в рамките на 3 работни дни след изпращане на поръчката от нашия склад в Полша.

Срокът за доставка може да варира в зависимост от наличността на продукта и начина на доставка.

Повече за сроковете на доставка
Nav switch

Въведете фразата за търсене, за да видите подсказките.

Пухени якета

Пухени якета - издръжливи и топли модели можете да намерите в магазин Sportano 

Дамско яке с пух или мъжко яке с пух са отлични модели за студените сезони, които гарантират високо ниво на топлинен комфорт. Правилно подбраното яке осигурява топлина при неблагоприятни условия, така че си струва да се снабдите с него, особено когато извършвате дейности на открито. В нашия магазин Sportano.bg ще намерите висококачествени пухени якета в различни варианти - дълги, къси или с качулка. Ще намерите якета от известни марки като Rab, Viking, CMP, Columbia, LEGO, Jack Wolfskin, Arc'teryx, Marmot, Maloja или Peak Performance.  

Леки, дълги, къси или с качулка - видове пухени якета 

Сред видовете якета можете да намерите дълго пухено яке или късо пухено яке. Настройте правилния модел според нуждите си, тъй като по-дългите модели предпазват много по-добре от студ, но в същото време ограничават движенията ви. Късото пухено яке е класическият вариант на връхна дреха, който е подходящ за всяка дейност. Сред популярните модели е пухеното яке с качулка, което също така предпазва главата от изстудяване. Ако обаче не се интересувате от модел с качулка, изберете яке с висока яка.  

Можете да намерите дамско пухено яке, мъжко пухено яке или детски модели, като всички те се различават основно по размера и използваната кройка. Въпреки това те имат една и съща задача - да предпазват от студ, вятър, а също и от дъжд. При жените пухените якета обикновено се избират дълги и с качулка. Най-често можете да намерите черно или бяло пухено яке като класически варианти, когато става въпрос за цветове на пухени дрехи.  

Пухено яке - почистване и пране на връхни дрехи 

Ако се чудите как да изперете пухено яке, първо, за тази дейност използвайте специални течности, предназначени за този тип дрехи. Прането на пухено яке в неподходящи перилни препарати, особено омекотители, може да доведе до деформация на материала. Преди пране е препоръчително да прочетете цялата информация, предоставена от производителя на етикета. Ако искате якето да запази топлинните си свойства и еластичност, изперете дрехата при температура около 30-40 градуса и на ниска степен на центрофугиране. Най-добре е да настроите програмата за пране на ръчно пране или да я използвате за вълнени дрехи.  

Важна стъпка след почистването и изпирането на якето е да го изсушите, тъй като пухеният пълнеж не е напълно устойчив на влага. На първо място, якето трябва да се постави плоско на добре проветрено и топло място, като от време на време леко се потупва материалът, за да се подреди правилно. Заслужава си да се обърне внимание и на правилното съхранение на пухеното яке, за предпочитане в калъф или свободно на закачалка. 

Как да изберете подходящото пухено яке? 

Естествен пух: при производството на пухени якета обикновено се използва гъши или патешки пух. Тя гарантира високо ниво на комфорт и осигурява топлина при всякакви условия. Той обаче не понася високи нива на влага, което улеснява повреждането на материала при контакт с вода. Използва се и синтетичен пълнеж, който е много по-устойчив на влага и има висока издръжливост.  

Когато избирате подходящото яке, обърнете внимание на основни параметри като еластичността на пуха (loft) и съотношението между пух и перо. Пружиниращата способност показва какъв обем от материала заема една унция суровина и се определя в единицата cui (cuin) или кубичен инч. Колкото по-висока е стойността, толкова по-добра е еластичността на пуха и следователно якето ще бъде много по-топло. Съотношението между пух и пера обикновено се посочва на етикета на якето и обикновено е 90/10 или 80/20, което означава, че пълнежът съдържа 90 % пух и 10 % пера или 80 % пух и 20 % пера.  

Когато търсите подходящото пухено яке, помислете за правилния модел и го съобразете с условията, при които ще се използва дрехата. За преходните сезони ще е подходящо по-леко яке, докато за зимните условия е най-добре да изберете пухено яке с подходящо количество пълнеж за по-добра изолация.  

Марки, предлагащи качествени пухени якета 

Ако търсите професионално марково пухено яке за жени, мъже или деца, в спортния магазин Sportano.bg ще намерите качествени продукти от производители като Marmot, Maloja, LEGO, Jack Wolfskin, CMP, Columbia, Viking, Rab или Peak Performance.  

Някои модели са оборудвани със специални водоустойчиви мембрани или DWR покрития, които отговарят за това водата да се стича от тъканта, така че да не попива в нея. Други стилове включват и ветроустойчиви свойства, което прави пухеното яке подходящо за почти всяка дейност на открито. Струва си да изберете яке с висококачествена изолация, като например Primaloft® Silver, която изолира добре и не абсорбира влагата. Можете да избирате между модели с пух, синтетичен или смесен пълнеж, така че намерете кройката, която отговаря на вашите нужди.  

Подробна информация Описание