Доставката е безплатна за поръчки на стойност над 100,00 лв., които са платени предварително.

Доставката на поръчки с наложен платеж е платена (19,99 лв.)

Повече за цената на доставка
Възможност за връщане в рамките на 30 дни от датата на получаване на поръчката. Инструкции за връщане на стока

Повечето продукти се доставят в рамките на 3 работни дни след изпращане на поръчката от нашия склад в Полша.

Срокът за доставка може да варира в зависимост от наличността на продукта и начина на доставка.

Повече за сроковете на доставка
Nav switch

Въведете фразата за търсене, за да видите подсказките.

Скейтбордове за деца

Скейтборд за деца - забавление и занимание в едно

Скейтбордът е не само средство за движение и среда за екстремни спортове, но и чудесен начин децата да прекарват времето си активно. Позволява им да развият двигателните си умения, координацията, а също така ги учи на баланс и постоянство. Все повече родители решават да закупят скейтборд за децата си, разбирайки за многобройните предимства на тази форма на отдих. Въпреки това, когато избирате скейтборд за дете, си струва да обърнете внимание на няколко важни въпроса, като вида на скейтборда, използваните материали, конструкцията или способността му да подпомага развитието на детето. В асортимента на магазин Sportano.bg ще намерите висококачествени скейтбордове за деца от доказани производители като HUMBAKA, Mechanics или Playlife.

Видове скейтбордове за деца

Когато избирате подходящия скейтборд за вашето дете, струва си да обърнете внимание на неговите предпочитания, ниво на напредък и цели, които иска да постигне благодарение на скейтборда. В зависимост от възрастта, височината, теглото и интересите на детето си струва да обърнете внимание на различните видове скейтбордове, които могат да отговорят на очакванията на начинаещи и по-напреднали четириколки.

Най-популярните видове скейтбордове са:

  • Пластмасови скейтбордове ( пени дъски ) - това са малки, леки и удобни скейтбордове, изработени от пластмаса. Благодарение на своя дизайн и атрактивни модели и цветове, те са особено популярни сред децата. Предимството им е лесното управление и ниското тегло, което ги прави идеални за най-малките деца, които започват своето приключение със скейтборд. Все пак трябва да се помни, че пластмасовите скейтбордове не са толкова издръжливи, колкото дървените и могат лесно да се повредят при по-високи натоварвания.
  • Дървени скейтбордове (класически) - изработени от слоесто залепен шперплат, обикновено канадски клен. Те са издръжливи, издръжливи и осигуряват по-добро представяне от пластмасовите скейтбордове. Класическите скейтбордове са подходящи за деца, които искат да развият скейтборд уменията си и да практикуват различни трикове и каскади.
  • Крайцери – това са скейтбордове със заоблена предна и задна част, които са особено добри за каране по градски улици и тротоари. Те са удобни, стабилни и подходящи както за начинаещи, така и за по-опитни деца. Круизърите често са оборудвани с по-големи и по-меки колела, което позволява по-плавно каране по неравни терени.
  • Лонгбордове – По-дълги и по-широки от класическите скейтбордове, лонгбордовете са идеални за деца, които искат да карат на дълги разстояния и с висока скорост. Лонгбордовете се характеризират с висока стабилност и комфорт при шофиране, а дължината им ви позволява лесно да правите дълги, плавни завои. Поради конструкцията си обаче лонгбордовете могат да бъдат по-трудни за маневриране от по-малки деца.

Материали и конструкция за скейтборд: издръжливост, омекотяване и издръжливост

Когато избирате скейтборд за дете, струва си да обърнете внимание на материалите, от които е направен, и неговата конструкция. Дървените скейтбордове обикновено се изработват от канадски клен, който е издръжлив и гъвкав. Що се отнася до пластмасовите модели, най-добре е да изберете тези, изработени от издръжлив и гъвкав полипропилен. Също така си струва да проверите качеството и издръжливостта на оста и лагерите, които са отговорни за плавността и стабилността на шофиране. Омекотяването на скейтбордове се осигурява от гумени амортисьори, поставени между дъската и оста. Подходящото им качество осигурява гладко возене и потиска вибрациите при шофиране по неравни терени.

Подпомагане на развитието на уменията на детето: избор на правилния скейтборд

Изборът на правилния скейтборд за вашето дете може значително да повлияе на развитието на неговите умения и въвличане в дейността. Струва си да обърнете внимание на няколко аспекта при избора на скейтборд:

  • Размер - скейтбордът трябва да се съобрази с ръста и теглото на детето. Скейтборд, който е твърде голям, може да бъде по-труден за маневриране, а този, който е твърде малък, може да не осигури адекватен комфорт при каране. Обикновено детските скейтбордове са широки от 6,5 до 7,5 инча.
  • Ниво на напредък - изборът на скейтборд трябва също да вземе предвид нивото на умения на детето. За начинаещи деца леките и лесни за маневриране пластмасови скейтбордове могат да бъдат добър избор. Въпреки това, за по-напредналите и опитни деца си струва да изберете дървен скейтборд, който ще ви позволи да развиете техниката си на каране и да изпълнявате по-сложни трикове.

Когато избирате правилния скейтборд за вашето дете, струва си да обърнете внимание на вида, материалите, конструкцията и способността му да подпомага развитието на детето. Не забравяйте, че добре подбраният скейтборд ще позволи на вашето дете да развие умения, да се наслаждава на карането и да изследва света на четири колела. Ученето заедно, подкрепата и насърчението от родителите са изключително важни за хармоничното развитие на децата и изграждането на самочувствието им.

Скейтбордът за деца е не само начин за активно прекарване на свободното време, но и възможност да се научат на смирение, търпение и преодоляване на собствените си слабости. Изберете правилния скейтборд с вашето дете, погрижете се за безопасността и го подкрепете по пътя към постигане на целите и мечтите му.

Подробна информация Описание