Доставката е безплатна за поръчки на стойност над 100,00 лв., които са платени предварително.

Доставката на поръчки с наложен платеж е платена (19,99 лв.)

Повече за цената на доставка
Възможност за връщане в рамките на 30 дни от датата на получаване на поръчката. Инструкции за връщане на стока

Повечето продукти се доставят в рамките на 3 работни дни след изпращане на поръчката от нашия склад в Полша.

Срокът за доставка може да варира в зависимост от наличността на продукта и начина на доставка.

Повече за сроковете на доставка
Nav switch

Въведете фразата за търсене, за да видите подсказките.

Плуване в открити води

Плуване в открити води - изберете необходимото оборудване и аксесоари в Sportano.bg

Плуването в открити води е завладяваща дисциплина, която ви позволява да усетите истинската сила на природата и да изпитате границите на издръжливостта си. Плуването на дълги разстояния в открити води е не само чудесен начин да подобрите физическата си форма и да укрепите мускулите си, но и невероятно преживяване и контакт с природата. Ако смятате да опитате силите си в този вълнуващ спорт, трябва да се сдобиете с подходящо оборудване и аксесоари, за да си осигурите комфорт и безопасност при плуване. В нашия онлайн магазин Sportano.bg ще намерите всичко, от което се нуждаете, за да започнете или продължите приключението си с плуване в открити води.

Изследвайте непознатото: изберете перфектния бански костюм за плуване в открити води

Плуването в открити води е уникално изживяване, което ви позволява да изследвате непознати кътчета от естествените водни басейни и да изпробвате границите на издръжливостта си. За да се насладите напълно на това необикновено изживяване, е важно да се снабдите с подходящ скафандър, който не само да ви топли, но и да подобрява хидродинамиката и плавността на движенията. Хидрокостюмът, или скафандърът, е съществена част от гардероба на всеки плувец в открити води.

Видове пяна и дебелина на неопрена

В зависимост от метеорологичните условия и водните басейни, в които ще плувате, можете да избирате от различни видове скафандри. Те се предлагат във версии за различните сезони, като се различават по дебелината на неопрена и дължината на ръкавите и крачолите. Различаваме:

  • Летни неопренови костюми: по-леки и по-тънки, идеални за плуване в по-топли води. Обикновено са с къси ръкави и крачоли.
  • Преходна пяна: със средна дебелина, осигуряваща топлинна защита при умерени температури на водата. Могат да имат както къси, така и дълги ръкави и крачоли.
  • Зимни неопренови костюми: по-дебели и по-топли, предназначени за плуване в студени води. Те са с дълги ръкави и крачоли и допълнителни уплътнения на китките и глезените.

Дебелината на неопрена е важна за осигуряването на подходяща топлоизолация. Пенопласти с дебелина 3 mm се препоръчват за вода с температура над 20 °C, пенопласти с дебелина 5 mm - за вода с температура между 14 °C и 20 °C, а пенопласти с дебелина 7 mm - за вода с температура под 14 °C.

Материали и технологии

Плувките за плуване в открити води са изработени от неопрен - гъвкав и изолиращ материал, който осигурява подходяща топлинна защита. Съществуват много видове неопрен, които се различават по качество, дебелина и други параметри, които влияят на свойствата на пяната за плуване в открити води.

Ето някои от материалите и технологиите, които се използват при производството на пяна за плуване в открити води:

  • Неопрен Yamamoto: Това е една от най-висококачествените разновидности на неопрена, която се използва при производството на висок клас скафандри. Отличава се с много висока еластичност, която му позволява да се движи свободно във водата, и с отлична топлоизолация.
  • SCS (Super Composite Skin): Това е специално външно покритие, което осигурява отлични хидродинамични характеристики и прави пяната с тази технология изключително бърза и ефективна.
  • Thermo Dry Celliant (TDC): Това е иновативна технология, която използва минерали, превърнати в микроскопични частици, които отразяват топлината обратно в тялото. Това прави пяната с TDC изключително топла и удобна за носене.
  • Aerodome: Това е специална неопренова вложка, която увеличава плаваемостта и издръжливостта на пяната, така че плувецът да може да постигне по-добри резултати по време на състезания.
  • Термофлекс: Това е технология, която включва наслояване на неопрен за висока гъвкавост и комфорт.

Свобода на движение, комфорт и прилягане

Когато плувате в открити води, е важно да имате свобода на движенията на ръцете и краката. Затова е препоръчително да избирате неопренови костюми, които не ограничават движенията и ви позволяват да плувате свободно.

Пяната за плуване в открити води трябва да е добре прилепнала към тялото, за да осигури адекватни топлинни характеристики и защита от вода. Струва си да се обърне внимание на размера и формата на пяната и как тя приляга към тялото. Пените трябва да са удобни и да не предизвикват протриване или неприятен натиск върху тялото. Заслужава си да избирате пени, които имат специални подплънки в областта на врата и разкрача, за да се предотврати протриването.

Буйове - важна част от приключението в открити води

Буйовете са важна част от оборудването на всеки плувец, който се впуска в открити води. Това са специални шамандури, които плават зад плувеца и осигуряват допълнителна безопасност при плуване. Обикновено шамандурите са ярко оцветени, за да може плувецът да бъде лесно забелязан във водата, особено в по-големи водоеми. Това улеснява поддържането на безопасна дистанция между плувците, както и обръщането на внимание на алармените сигнали при необходимост. Изборът на подходяща шамандура зависи от индивидуалните предпочитания, но също така и от метеорологичните условия, водните басейни и вида плуване.

Буйовете са също така отлично средство за предотвратяване на изгубването на плувеца. В случай на авария, като падане от високо или повреда на оборудването, плувецът може да се задържи за буя и да изчака помощ. Освен това буйовете обикновено са оборудвани с допълнителни джобове или контейнери, в които могат да се съхраняват ключове, документи или фотоапарати, без да се страхуват, че ще бъдат потопени.

Буйовете могат да бъдат и отлично средство за обучение. Плувците могат да поставят в тях изотонични или енергийни напитки, за да увеличат издръжливостта си и да подобрят представянето си по време на състезания. Освен това шамандурите дават възможност за определяне на тренировъчни маршрути и контролиране на дистанцията на плуване.

Буйовете за спускане също са екологични. Обикновено те са изработени от екологични материали и не съдържат вредни химикали, което означава, че не замърсяват водата и не вредят на природата.

Реномирани марки, предлагащи оборудване и аксесоари за плуване в открити води на Sportano.bg

В магазина на Sportano.bg ще намерите висококачествено оборудване и аксесоари, необходими за започване или продължаване на приключението ви с плуването в открити води. Разгледайте предложенията за неопренови костюми или буйове на марки като Orca, HUUB, ZONE3, Dare2Tri, AQUA-SPEED, TYR или Restube, които се предлагат в нашия спортен магазин.

Подробна информация Описание