Доставката е безплатна за поръчки на стойност над 100,00 лв., които са платени предварително.

Доставката на поръчки с наложен платеж е платена (19,99 лв.)

Повече за цената на доставка
Възможност за връщане в рамките на 30 дни от датата на получаване на поръчката. Инструкции за връщане на стока

Повечето продукти се доставят в рамките на 3 работни дни след изпращане на поръчката от нашия склад в Полша.

Срокът за доставка може да варира в зависимост от наличността на продукта и начина на доставка.

Повече за сроковете на доставка
Nav switch

Въведете фразата за търсене, за да видите подсказките.

Обучение по плуване

Научете се да плувате - изберете безопасна екипировка и аксесоари в магазина на Sportano 

Плуването е отлично занимание, което подобрява физическата форма, оформя фигурата и влияе върху правилното функциониране на дихателната и кръвоносната система. Ако сте начинаещ в плуването и искате да се научите да се движите във водата, добре е да се снабдите с безопасно оборудване и аксесоари, които ще ви бъдат полезни при плуване. Те могат да включват дъски за обучение по плуване, ръкави за плуване и продукти за деца, като пелени или плувни макарони. В нашия спортен магазин Sportano.bg ще намерите висококачествено оборудване за обучение по плуване от известни марки като AQUA-SPEED, Nike, Splash About, Speedo, ARENA, Schildkröt или Sevylor

Уроци по плуване за деца и възрастни - основни съвети и информация 

Ако тепърва започвате да плувате, добре е да получите помощ от квалифициран инструктор в басейн, където има и спасител. Това ще ви накара да се чувствате в безопасност и бързо ще преодолеете страха си от водата. Освен това обучението по плуване под ръководството на професионалист ще ви гарантира, че веднага ще усвоите правилната техника и ще научите основните стилове на плуване. Освен това инструкторът ще ви покаже как да се справяте с контрола на дишането, който е изключително важен и влияе върху безопасността на пребиваването във водата. Някои хора обаче предпочитат да се научат да плуват сами, но е препоръчително да го правят под ръководството на спасител. На първо място трябва да контролирате дишането си, което след това трябва да се координира с ръцете и краката. В началото на плувното си приключение обикновено избирате стила "жаба", който е класически стил на плуване и ви позволява да развиете добра координация между ръцете и краката.  

Когато става въпрос за обучение на деца по плуване, определено си струва да се обърнете към професионален инструктор, особено ако искате да накарате малчугана да свикне с водата. По този начин можете да сте сигурни, че детето ви ще бъде под наблюдението на човек, който ще може да поправи грешките по всяко време или ще помогне на детето ви във водата. Той или тя ще реагира бързо в случай на опасност и след като детето свикне с водата, ще се погрижи за правилното изпълнение на движенията и техниката на плуване.  

Пелени, макарони, дъски или ръкави за плуване - с какво оборудване за плуване си струва да се снабдите? 

Дори малките деца в кърмаческа възраст могат да започнат да се учат да плуват, което подпомага физическото им развитие. Ето защо е важно да се гарантира безопасността и удобството при избора на подходящо оборудване. Детските ръкавици за плуване, които се предлагат в различни размери, ще се окажат полезни. Те са подходящи за малки и по-големи деца, тъй като помагат да се задържат главата и шията над повърхността на водата. Можете също така да се снабдите с ръкавици за плуване 0 2 години, модели за малки деца, които ще ви осигурят подкрепа във водата. От друга страна, пелените за плуване са полезни за бебетата в басейна, тъй като плътно задържат водата. Предлага се и неопренова пелена за плуване, която е изработена от малко по-дебел материал, но предпазва от охлаждане. Коланът за плаваемост също е подходящ за деца, тъй като ги държи на повърхността на водата и не ограничава движенията им. 

За тези, които искат да усъвършенстват техниката си на плуване, ще бъдат подходящи дъски за плуване или осмици. Първият модел обикновено е с елипсовидна или полукръгла форма. Тя ви позволява да се задържите на повърхността и укрепва работата на краката и ръцете. От друга страна, осмиците, както подсказва името, са оформени като числото осем и обикновено се използват за ръцете или се поставят между краката. Също така е добре да се снабдите с плувен макарон, който представлява цилиндрична пяна, която гарантира плаваемост благодарение на подходящите материали.  

Как да изберете изпитано оборудване за уроци по плуване и кои марки да изберете? 

Ако искате да подобрите техниката си на плуване, дъската за плуване или осмицата е задължителна част от оборудването, за да се чувствате уверени във водата и да укрепите мускулите си. За децата са подходящи по-малки модели или детски плавателен колан. Преди всичко, ако сте начинаещ, изберете по-голяма дъска за плуване. За по-опитните плувци се препоръчват по-малки модели, за да се улесни координацията и да се подобри стилът на плуване. В Sportano ще намерите висококачествени дъски за плуване от Speedo, ARENA, Schildkröt, Nike или AQUA-SPEED. От друга страна, за най-малките ще са подходящи детските ръкави за плуване на Splash About, AQUA-SPEED, ARENA или Speedo. Те се предлагат в различни размери и графични варианти. Сред аксесоарите можете да се снабдите с макарони за обучение по плуване, както и с пелени за плуване. Преди всичко избирайте продуктите по отношение на размера, така че да не ви притискат, но и да не се изплъзват при плуване. Материалът трябва да е еластичен и същевременно мек, за да не дразни кожата на най-малките любители на плуването. При нас можете да откриете и детски бански костюми и жилетки за плуване от Splash About или Sevylor, за да може малчуганът ви да се движи напълно безопасно във водата. 

Подробна информация Описание