Доставката е безплатна за поръчки на стойност над 100,00 лв., които са платени предварително.

Доставката на поръчки с наложен платеж е платена (19,99 лв.)

Повече за цената на доставка
Възможност за връщане в рамките на 30 дни от датата на получаване на поръчката. Инструкции за връщане на стока

Повечето продукти се доставят в рамките на 3 работни дни след изпращане на поръчката от нашия склад в Полша.

Срокът за доставка може да варира в зависимост от наличността на продукта и начина на доставка.

Повече за сроковете на доставка
Nav switch

Въведете фразата за търсене, за да видите подсказките.

Сигнални жилетки за колоездене

Велосипедни жилетки - изберете правилния модел в Sportano 

Велосипедната жилетка е един от най-универсалните елементи на велосипедното облекло, който може да се носи през пролетта, лятото и есента. Преди всичко той отговаря за защитата от вятър и студ, което гарантира подходящ топлинен комфорт. Най-често е без ръкави, така че позволява достатъчен въздушен поток, особено в горещите дни. Някои модели са оборудвани със светлоотразителни елементи, които увеличават видимостта на велосипедиста на пътя. Ако търсите подходящата жилетка за колоездене, в офертата на магазина Sportano.bg ще намерите богат избор от продукти на марки като Sportful, ASSOS, Northwave, Dainese, EVOC, Santini или Alé

Защо да се оборудвате с велосипедна жилетка? 

Дамската велосипедна жилетка или мъжката велосипедна жилетка са продукти, предназначени за всеки. Те ще се окажат идеални, когато тепърва започвате приключението си с карането на две колела. На първо място, жилетката е предназначена за езда при всякакви условия, особено при променливо време. Защитната жилетка за колоездене обикновено е изработена от дишащи материали, които гарантират добра циркулация на въздуха. От своя страна, ветроустойчивото покритие или мембраната осигуряват топлинен комфорт. През по-студените сезони тя ви позволява да носите допълнителни слоеве дрехи, а през горещите дни гарантира, че тялото ви няма да се претопли. Повечето жилетки са оборудвани и със светлоотразителни елементи, които увеличават видимостта на велосипедиста на пътя. 

Задължителна ли е велосипедната жилетка? 

Чудите се дали светлоотразителната жилетка е задължителна при каране на велосипед? Що се отнася до оборудването на велосипеда, законът предвижда наличието на функционираща предна и задна велосипедна светлина. По закон велосипедистите не са задължени да носят жилетки (става дума за светлоотразителни модели). Въпреки това е необходимо да има светлоотразителни елементи след настъпването на тъмнината, за да се подобри видимостта, особено при неблагоприятни метеорологични условия. Светлоотразителната жилетка за велосипед е защита, която гарантира безопасността.  

Видове велосипедни жилетки 

На пазара ще намерите светлоотразителна жилетка за велосипед, която се различава от класическата жилетка - жилетка без ръкави. Те се различават не само по външен вид, но и по кройка и по функцията, която трябва да изпълняват при каране на едноколесен велосипед. Светлоотразителната жилетка на велосипеда служи за информиране на другите участници за велосипедиста на пътя. Това е особено важно, когато карате велосипед след тъмно или при неблагоприятни метеорологични условия. От друга страна, класическата велосипедна жилетка - жилетката без ръкави - е предназначена да ви предпазва от вятър и студ, като осигурява топлинен комфорт. Налична е жилетка за колоездене с уиндстопер, т.е. снабдена със специална мембрана, която се състои от микропори, позволяващи правилен въздушен поток. В същото време продуктът е ветроустойчив и позволява на кожата да диша. Ветроупорната жилетка за колоездене е важна част от облеклото, ако искате да се предпазите от неблагоприятни условия.  

Дамската и мъжката велосипедна жилетка са предложения, които се различават по кройка и цвят. При дамските дрехи това обикновено са модели, които са по-приспособени към женската фигура.  

Избор на подходяща велосипедна жилетка 

При избора на правилния модел велосипедна жилетка е важно да се обърне внимание на материала на изработка, който трябва да е устойчив на пориви на вятъра, студ или частично да предпазва от дъжд. Освен това дишащите свойства ще бъдат полезни, особено в горещите дни. Дамските и мъжките жилетки за колоездене трябва да са тънки и леки, което допринася за по-доброто представяне на едноколесния велосипед. Това ви позволява да вземете жилетката без ръкави със себе си в багажа, когато не искате веднага да облечете тази част от облеклото си. Самата жилетка може да прилепне към тялото, ако решите да я носите директно върху тялото. От друга страна, когато искате да носите жилетката без ръкави върху други пластове дрехи, изберете по-свободна кройка, която няма да ви причини дискомфорт. Важен за жилетката е и ципът, който трябва да е устойчив на атмосферни влияния. Понякога има и специални мрежести вложки, които осигуряват дишането на продукта.  

Марки, предлагащи велосипедни жилетки 

В магазина Sportano.bg ще намерите висококачествени велосипедни жилетки от доказани производители като Dainese, EVOC, Sportul или Alé. Ако търсите модел, изработен от издръжлив материал, изберете жилетка от марката ASSOS, която е изработена по технологията RIPSTOP. Той подсилва тъканта, като на определени интервали поставя допълнителни, по-здрави влакна от материала. От друга страна, някои модели жилетки на марката Northwave имат покритие DWR, което кара влагата да се плъзга по повърхността на дрехата, вместо да се абсорбира. Това позволява частична защита от дъжда. Жилетките на Santini са продукти за тези, които търсят дишащи, леки и удобни модели. Те са идеални за всекидневно каране при неблагоприятни метеорологични условия. 

Подробна информация Описание