Доставката е безплатна за поръчки на стойност над 100,00 лв., които са платени предварително.

Доставката на поръчки с наложен платеж е платена (19,99 лв.)

Повече за цената на доставка
Възможност за връщане в рамките на 30 дни от датата на получаване на поръчката. Инструкции за връщане на стока

Повечето продукти се доставят в рамките на 3 работни дни след изпращане на поръчката от нашия склад в Полша.

Срокът за доставка може да варира в зависимост от наличността на продукта и начина на доставка.

Повече за сроковете на доставка
Nav switch

Въведете фразата за търсене, за да видите подсказките.

Комплекти туристически съдове

Тенекии за каша - съществен елемент от експедицията

Туристическите столове са важен елемент от оборудването на всеки турист, който планира да пътува със собствено кухненско оборудване. Те служат както за съдове за хранене, така и за готвене и съхранение на храна. Правилният избор на столовата може да повлияе на удобството, вкуса на ястията, както и на теглото и обема на цялото оборудване.

Видове столове: военни, алуминиеви, неръждаеми и др

Туристическите столове се предлагат в различни варианти. Ето няколко от тях:

  • Военни столове - обикновено изработени от здрав алуминий или неръждаема стомана, те са изключително устойчиви на повреди. Те често съдържат интегрирани прибори, като чаша, тиган или чиния, които лесно могат да бъдат сглобени в един компактен комплект. Те са идеални за хора, които очакват издръжливост и функционалност.
  • Алуминиеви кутии - по-леки от военни кутии, но издръжливи. Основното им предимство е ниското тегло, което е важно за хората, които държат на минимализма и искат да намалят теглото на оборудването. Все пак си струва да запомните, че алуминият е по-податлив на драскотини и деформации от неръждаемата стомана.
  • Неръждаеми кутии за каша - изработени от неръждаема стомана, те са изключително издръжливи и устойчиви на корозия. Те разпределят топлината добре, което позволява равномерно приготвяне на ястията. Недостатъкът им обаче е по-голямото тегло, отколкото при алуминиевите столове.
  • Пластмасови формички - леки, лесни за почистване, но не са устойчиви на високи температури, което прави невъзможно използването им за готвене директно на огъня. Те работят добре като прибори за хранене, когато ястията са готови.

Как да изберем комплект за каша: съвети за пътуване

Изборът на правилния комплект столове зависи от индивидуалните нужди и предпочитания. Ето някои фактори, които трябва да имате предвид при избора на столове за пътуване:

  • Тегло - лека столова ще бъде по-удобна за туристи, които изминават дълги разстояния и искат да намалят до минимум теглото на оборудването си. Алуминиевите и пластмасовите кутии са добро решение за минималисти, докато стоманените кутии могат да бъдат малко по-тежки.
  • Издръжливост - Издръжливите кутии, като тези от неръждаема стомана, са подходящи за хора, които очакват тежки условия и интензивна употреба. Алуминиевите кутии също са издръжливи, но могат да бъдат по-податливи на деформация.
  • Функционалност - някои кутии предлагат допълнителни функции, като интегрирани съдове, топлоизолация или разделяне на секции. Струва си да помислите какви функции всъщност ще ви трябват в движение, за да не се натоварвате излишно.
  • Лесно почистване - столовите трябва да са лесни за почистване. Неръждаемата стомана и пластмасата са лесни за почистване материали, докато алуминиевите кутии може да изискват малко повече усилия.

Поддържане на чисти кутии за каша: съвети и трикове

Хигиената на столовете е от решаващо значение за поддържане на здравето по време на експедиции. За да се гарантира чистотата на туристическите столове, струва си да следвате няколко прости правила. Контейнерите трябва да се измиват старателно след всяко хранене, независимо от материала, от който са направени. Използвайте топла вода, сапун и гъба, за да отстраните остатъците от храна. След измиване на столовете ги подсушете старателно, за да избегнете образуването на неприятни миризми или мухъл. Можете да използвате кухненска кърпа или просто да оставите формичките за каша на слънце да изсъхнат.

При употреба си струва редовно да проверявате състоянието на столовете, за да търсите повреди, които могат да повлияят на тяхната функционалност или хигиена. За да избегнете проблеми с мухъл и корозия, съхранявайте кутиите за каша на сухо, проветриво място, далеч от влажни помещения.

Като се има предвид тази информация, изборът на правилната столова за пътуване ще бъде по-лесен. Ключът към успеха е да съобразите избора с вашите собствени нужди и предпочитания. Правилно подбраната столова не само ще направи приготвянето на храна на място по-удобно, но и ще ви позволи да се насладите на вкусни ястия, като същевременно се грижите за хигиената и здравето.

Важно е да обърнете внимание на качеството на изработката, издръжливостта на материалите и функционалността на столовите, за да осигурите приятно кулинарно изживяване при туристическите пътувания. Добре съчетаният набор от столове ще улесни както еднодневните, така и многодневните пътувания, а приготвянето на храна ще се превърне в част от удоволствието от откриването на нови места.

Подробна информация Описание