Доставката е безплатна за поръчки на стойност над 100,00 лв., които са платени предварително.

Доставката на поръчки с наложен платеж е платена (19,99 лв.)

Повече за цената на доставка
Възможност за връщане в рамките на 30 дни от датата на получаване на поръчката. Инструкции за връщане на стока

Повечето продукти се доставят в рамките на 3 работни дни след изпращане на поръчката от нашия склад в Полша.

Срокът за доставка може да варира в зависимост от наличността на продукта и начина на доставка.

Повече за сроковете на доставка
Nav switch

Въведете фразата за търсене, за да видите подсказките.

Съдове за готвене

Кухненски съдове - открийте широката гама от издръжливи модели в магазин Sportano 

Къмпингуването е една от активните форми на прекарване на време близо до природата и се отнася както за спане на палатка, така и за придвижване в кемпер. При планински преходи е добре да вземете със себе си необходимото оборудване, за да можете да хапнете топла храна и да си осигурите енергия за останалата част от прехода. В Sportano ще откриете висококачествени съдове за готвене като менискус, туристически тенджери, туристически прибори, бутилки и бутилки за вода. Ние ви предлагаме оборудване за приготвяне на храна от доказани производители като Tatonka, Salewa, Sea to Summit, RidgeMonkey, Spokey, Kambukka, Easy Camp, CamelBak или FOX International

Менискус, тенджери, чинии или прибори за пътуване - с кои аксесоари и съдове за готвене за пътуване си струва да се снабдите? 

Когато отивате на пътека или на къмпинг, е добре да вземете със себе си съдове за хранене, като например мензис за обяд или туристически тенджери, които трябва да могат да издържат на по-високи температури. Обикновено те са изработени от материали като алуминий, неръждаема стомана или титан. Ако разполагате с достатъчно място, струва си да вземете със себе си туристическа готварска печка, за да приготвяте ястия в прясно състояние. Ако имате готова храна със себе си, достатъчни са контейнери за храна или прибори, които поддържат храната и напитките топли. Комплект туристически прибори и комплект туристически тенджери, както и туристически чинии, ще бъдат полезни за комфортна храна. Ако искате да си вземете напитка, например кафе, чай или вода, можете да си поръчате бутилка за път или бидон. Някои бидони с термичен дизайн запазват напитката топла или студена за по-дълго време. Сред аксесоарите за къмпинг можете да се снабдите с контейнери за храна и вода, както и с прибори за барбекю, ако имате комплект за барбекю със себе си по време на къмпинг пътуването. 

Как да изберете правилните туристически съдове? 

При избора на подходящи съдове за готвене водещ принцип трябва да бъде компактността на продуктите, както и тяхното ниско тегло и гъвкавост. Освен това съдовете за готвене трябва да са устойчиви на топлина и издръжливи, което ги прави идеални за употреба на открито. Избраните продукти, като например менискуси, тенджери или бутилки, трябва да могат да поддържат храната и напитките топли за дълго време. Изберете съдове, които не се хлъзгат, имат подходяща вместимост за вашите нужди и се поддържат лесно чисти.  

Влияние върху теглото оказва не само размерът на съда, но и материалите, от които е изработен. Това се изразява в ниско тегло, задържане на топлина и издръжливост. Най-често ще намерите стоманени съдове, които запазват ястието топло за дълго време, а освен това са евтини и издръжливи. От друга страна, моделите, изработени от титан, се характеризират с лекота и бързо улавяне на температурата. Цената им обаче е по-висока в сравнение с тази на стоманените и алуминиевите продукти. Алуминиевите аксесоари са много популярни поради лекото си тегло, но за съжаление не са устойчиви на повреди. Напоследък станаха популярни и сгъваемите силиконови комплекти, които са изключително лесни за транспортиране.  

Как се грижите за туристическите си съдове? 

Заслужава си да се грижите за съдовете за готвене, особено ако искате те да издържат на много преходи и пътувания. След всяка употреба на съдовете за готвене трябва да почиствате добре остатъците от храна, за предпочитане с гъба или кърпа, за да не повредите продукта. Това ще помогне на съдовете да издържат по-дълго. След като измиете менгемето и съдовете, избършете ги добре с кърпа или хартия, за да не сложите мокри съдове в раницата или чантата си. Съобразете вида на използвания детергент с вида на пластмасата, от която са направени продуктите. Когато пътувате, е добре да поставяте съдовете си в калъфи, за да не се надраскат по време на пътуване.  

Туристически съдове - кои марки да изберете? 

Ако търсите менискус за обяд и гърнета за пътуване, в Sportano предлагаме висококачествени продукти на марките Campingaz, Sea to Summit, RidgeMonkey, Delphin, FOX International и Tatonka. При нас ще намерите също така туристически прибори и чинии както в индивидуални варианти, така и в комплекти. Когато къмпингувате и пътувате, бутилка за туризъм или бутилка, в която да поставите любимата си напитка, със сигурност ще ви бъде полезна. Някои термомодели поддържат напитката топла, така че можете да вземете бутилката със себе си по маршрута. Препоръчителни продукти сред бидоните и бутилките са предложенията на Spokey, Salewa, Kambukka и CamelBak

Подробна информация Описание