Доставката е безплатна за поръчки на стойност над 100,00 лв., които са платени предварително.

Доставката на поръчки с наложен платеж е платена (19,99 лв.)

Повече за цената на доставка
Възможност за връщане в рамките на 30 дни от датата на получаване на поръчката. Инструкции за връщане на стока

Повечето продукти се доставят в рамките на 3 работни дни след изпращане на поръчката от нашия склад в Полша.

Срокът за доставка може да варира в зависимост от наличността на продукта и начина на доставка.

Повече за сроковете на доставка
Nav switch

Въведете фразата за търсене, за да видите подсказките.

Шорти за волейбол

Волейболни шорти на разположение в Sportano.bg

Волейболът е спорт, който изисква много физически усилия от играчите и прецизност при изпълнението на движенията. Ето защо изборът на подходящи шорти е изключително важен, тъй като влияе върху комфорта и свободата на движение по време на игра. В епохата на технологичния напредък волейболните шорти предлагат богат избор от материали и кройки, съобразени с индивидуалните нужди и предпочитания на играчите. В Sportano.bg ще намерите волейболни шорти, съобразени с вашите нужди, от производители като Joma или Mizuno.

Материали и конструкция на шортите за волейбол: как да си осигурим свобода на движенията и комфорт на игрището

Материалът, от който са изработени волейболните шорти, е от решаващо значение за осигуряване на комфорт и свобода на движенията. Висококачествените материи трябва да се характеризират с еластичност, дишане и бързо съхнене, както и с устойчивост на триене и разтягане. Популярни материали, използвани във волейболните шорти, са полиестер, полиамид и ликра, които осигуряват комбинация от тези свойства в различни пропорции.

Конструкцията на волейболните шорти също е важна за свободата на движенията. Най-важните елементи, на които трябва да обърнете внимание, са:

  • Еластичен колан - той трябва да приляга плътно около талията, така че да не пада по време на игра, но в същото време да не оказва излишен натиск.
  • Мрежести вложки - разположени на стратегически места, увеличават вентилацията и въздушния поток, за да предотвратят прегряването по време на игра.
  • Завършеци на шевовете - трябва да са плоски и да не предизвикват протриване, което значително увеличава комфорта по време на игра.

Кройка и видове волейболни шорти: какви са разликите и как да изберете подходящия модел за вас

В днешно време волейболните шорти се предлагат в различни кройки и стилове, което позволява екипировката да бъде съобразена с индивидуалните предпочитания на играчите. Ето някои популярни видове волейболни шорти:

  • Класически къси панталони - това е най-универсалната кройка, която предлага добър компромис между удобство и естетика. Те са със стандартна дължина и малко по-свободна кройка за свобода на движенията.
  • Прилепнали къси панталони - идеални за спортисти, които предпочитат по-тесни къси панталони, които прилепват добре по тялото и подчертават силуета. Те трябва да са изработени от еластични материали, които позволяват свободно движение.
  • Къси панталони с мрежести вложки - както споменахме по-рано, мрежестите вложки увеличават вентилацията, което е особено важно по време на по-дълги мачове. Късите панталони с такива вложки обикновено са по-дишащи и позволяват на кожата да диша.
  • Къси панталони с вътрешни слипове - това са къси панталони с вградени слипове от вътрешната страна, които предотвратяват разместването на плата по време на движение и осигуряват допълнителен комфорт и защита.
  • Дълги къси панталони - идеални за игра навън в по-студените дни, тъй като осигуряват по-добра защита от студа. Те трябва да са с прилепнала кройка, за да не ограничават движенията, но в същото време да не са прекалено свободни.
Подробна информация Описание