Доставката е безплатна за поръчки на стойност над 100,00 лв., които са платени предварително.

Доставката на поръчки с наложен платеж е платена (19,99 лв.)

Повече за цената на доставка
Възможност за връщане в рамките на 30 дни от датата на получаване на поръчката. Инструкции за връщане на стока

Повечето продукти се доставят в рамките на 3 работни дни след изпращане на поръчката от нашия склад в Полша.

Срокът за доставка може да варира в зависимост от наличността на продукта и начина на доставка.

Повече за сроковете на доставка
Nav switch

Въведете фразата за търсене, за да видите подсказките.

Крила за уинг фойл

Фолиени крила Wing - най-добрите модели в магазин Sportano.bg

Фолиото е сравнително нов воден спорт, който бързо набира популярност сред любителите на водата. За разлика от кайтсърфинга или уиндсърфа, фолирането на крилата се основава на използването на специална водна дъска, оборудвана с хидродинамично крило, което ви позволява да карате вълните, използвайки силата на вятъра. Това крило се нарича крилото на крилото и играе ключова роля в този спорт. Ако се чудите за десните крила за фолио на крилата, в нашия спортен магазин Sportano.bg ще намерите висококачествени модели от DUOTONE, Airush, Ozone, GA Wings или Cabrinha.

Конструкция на крило фолио крила

Крилата от фолио на крилата се състоят от няколко важни части като: предно крило, задно крило, чаша, кормила и съединители. Предното крило е елементът, който отговаря за генерирането на силата на вятъра, докато задното крило стабилизира цялата конструкция и ви позволява да контролирате посоката на движение.

Чашата е частта от крилото, която свързва крилото с дъската, а кормилата ви позволяват да контролирате посоката на полета. Съединителите са елементи, които ви позволяват да свържете крилото към линията, която е прикрепена към ръката.

Видове крила за крило фолио

На пазара се предлагат крила с различни форми, размери и материали. Най-популярните видове включват фиксирани и променливи крила, както и крила, предназначени специално за начинаещи и напреднали .

Фиксираните крила се характеризират с постоянна повърхност на крилото, което ви позволява да постигнете постоянна скорост, докато се носите по водата. Променливите крила, от друга страна, имат регулируем ъгъл на атака, което позволява плавно адаптиране към променящите се условия на вятъра.

Как да изберем правилното крило за фолиране на крило?

Изборът на правилното фолио за крило е ключов елемент от всеки фолиер за крило, тъй като крилото е основният инструмент, който ви позволява да се носите по водата с помощта на вятъра. Изборът на дясно крило трябва да бъде съобразен с нивото на умения, тегло, височина и метеорологичните и водни условия, при които ще се използва.

Размер на листа

Един от най-важните елементи, които трябва да имате предвид при избора на фолио за крило, е неговият размер. В зависимост от теглото и уменията на плувеца, повърхността на крилото трябва да бъде правилно регулирана, за да получите най-добър контрол и скорост при плуване във водата.

За начинаещи се препоръчват крила с по-голяма повърхност, които позволяват по-голяма здравина и стабилност при плуване. Въпреки това, за по-опитни крилокрили се препоръчват по-малки крила, които позволяват по-голяма скорост и маневреност по водата.

Листен материал

Друг важен елемент при избора на крило е материалът, от който е изработено. Фолиените крила могат да бъдат направени от различни материали, като въглерод, алуминий или композит. Карбоновите крила се характеризират с изключителна лекота и твърдост, което се изразява в по-добър контрол по време на шофиране. Алуминиевите крила са по-издръжливи и устойчиви на повреди, така че могат да бъдат идеални за начинаещи, които все още нямат пълен контрол над крилото.

Тип крило

Крилата за фолиране на крила се предлагат в различни форми и размери и могат да бъдат адаптирани към различни водни и метеорологични условия. Има фиксирани и вариируеми крила. Фиксираните крила имат постоянна форма и повърхност, което прави възможно постигането на постоянна скорост по време на плуване. Променливите крила, от друга страна, имат регулируем ъгъл на атака, което позволява плавно регулиране на крилото към променящите се условия на вятъра и водата.

Допълнителни елементи на крилото

В допълнение към повърхността на крилото трябва да се обърне внимание и на други елементи на крилото, като: форма, наклон, ширина, ъгъл и ниво на огъване. Тези елементи също влияят на контрола и скоростта при плаване по вода.

  • Формата на фолиото на крилото е важен фактор за контрол и скорост по време на плаване. Удължените крила са по-подходящи за хора, които вече имат известен опит в фолирането на крила, тъй като позволяват по-голяма скорост и маневреност по вода. От друга страна крилата с по-заоблена форма са по-стабилни и по-лесни за управление, така че са по-подходящи за начинаещи.
  • Наклонът на крилото (ъгълът на атака) влияе върху това как крилото генерира вятърна енергия и как крилото остава във водата. Крилата с по-голям наклон генерират повече вятърна енергия, но в същото време са по-малко стабилни и по-трудни за управление. От друга страна, крилата с по-малка стъпка са по-стабилни и по-лесни за управление, но генерират по-малка сила на вятъра.
  • Ширината на крилото също влияе върху контрола и скоростта при плаване по водата. По-широките крила са по-стабилни и по-лесни за управление, но в същото време генерират по-малко сила на вятъра. От друга страна, крилата с по-малка ширина генерират повече сила на вятъра, но са по-взискателни за контрол.
  • Ъгълът и нивото на огъване на крилото влияят върху това как крилото остава върху водата и как генерира вятърна енергия. Крилата с по-голям ъгъл на огъване са по-гъвкави и се адаптират по-лесно към водни и ветрови условия. От друга страна, крилата с по-малък ъгъл на огъване са по-твърди и генерират повече сила на вятъра, но в същото време са по-малко гъвкави и по-трудни за управление.
Подробна информация Описание