Доставката е безплатна за поръчки на стойност над 100,00 лв., които са платени предварително.

Доставката на поръчки с наложен платеж е платена (19,99 лв.)

Повече за цената на доставка
Възможност за връщане в рамките на 30 дни от датата на получаване на поръчката. Инструкции за връщане на стока

Повечето продукти се доставят в рамките на 3 работни дни след изпращане на поръчката от нашия склад в Полша.

Срокът за доставка може да варира в зависимост от наличността на продукта и начина на доставка.

Повече за сроковете на доставка
Nav switch

Въведете фразата за търсене, за да видите подсказките.

Хидрофойл

Хидрофойл - правилният избор от Sportano.bg

Хидрофойл е технология, която промени лицето на водните спортове. Това е инструмент, който ви позволява да карате дъската на много по-голяма височина над водната повърхност в сравнение с традиционните дъски, което позволява по-голяма скорост и по-добър контрол върху движението на дъската. В нашия спортен магазин Sportano.bg ще намерите висококачествени модели от реномирани марки като Fanatic, Lift Foils, GA Sails, F-ONE, Ozone или Cabrinha.

Конструкция на подводни криле

Хидрофойл е усъвършенствана конструкция, която се състои от няколко елемента, а именно: предно крило, задно крило, пилон и перки. Всеки от тези елементи играе важна роля във функционирането на подводното криле.

Предно крило xидрофойл 

Предното крило на подводното криле е част, разположена в края на пилона, която е прикрепена към борда. Предното крило генерира повдигане, което повдига дъската над водата. Предното крило обикновено е по-голямо от задното крило, което позволява повече повдигане и повдигане на дъската на по-голяма височина. Формата на предното крило също влияе върху управлението и скоростта на борда. Крилата с по-издължена форма позволяват по-голяма скорост, докато крилата с по-заоблена форма са по-стабилни и по-лесни за управление.

Хидрокрило задно крило

Задното крило на подводното криле е в края на перката, която е закрепена за пилона и поставена под борда. Задното крило ви позволява да контролирате движението на дъската и да намалите водоустойчивостта по време на плуване. Формата на задната перка на подводното криле също влияе върху управлението и скоростта на борда. Крилата с по-издължена форма позволяват по-голяма скорост и по-напреднали еволюции, докато крилата с по-заоблена форма са по-стабилни и по-лесни за управление.

Пилон на подводни криле

Пилонът на подводните криле е елемент, който се закрепва към борда и позволява монтаж на предни и задни крила . Пилоните обикновено са изработени от алуминий или карбон и са с дебелина няколко сантиметра. Дължината на пилона зависи от индивидуалните нужди на потребителя и нивото на опит. По-дългият пилон ви позволява да плавате на по-голяма височина над водната повърхност и да постигнете по-голяма скорост. По-късият пилон е по-стабилен и по-лесен за управление.

Перки на подводни криле

Перките на подводните криле са елементи, поставени в края на пилоните, които осигуряват стабилността на подводните криле по време на плаване. Перките обикновено са направени от алуминий или карбон и са дълги няколко сантиметра. Формата и размерът на перките влияят върху управлението на борда и стабилността на подводното криле. Перките с по-издължена форма позволяват по-голяма скорост и по-напреднали еволюции, докато перките с по-заоблена форма са по-стабилни и по-лесни за управление.

Важна роля на плавниците е да поддържат ъгъла на наклон на подводното криле по време на плуване. Ако перките са твърде малки или твърде къси, подводното криле може да се наклони и да загуби контрол, увеличавайки риска от падане. Ето защо е важно да изберете правилния размер на перките, който да отговаря на вашите индивидуални нужди и ниво на опит.

Видове водни спортове с използване на подводни криле

Хидрофойл е технология, която се използва в много различни водни спортове. Най-популярните водни спортове, при които се използва подводно криле, са сърф, уиндсърф, кайтсърф, уейкборд, фолборд, крило и моторна лодка. Във всеки от тези спортове подводните криле ви позволяват да спечелите повече скорост и контрол върху движението на дъската, което ви позволява да изпълнявате по-сложни каскади.

Подробна информация Описание