• Безплатна доставка
 • Връщане на стоки в рамките на 30 дни
 • Доставка в рамките на 3 работни дни
Nav switch

SUP гребла

Продукти: 44

View as
 1. AQUASTIC SUP гребло от 3 части 170-220 см черно AQS-SPD002
  86,00 лв.
  69,00 лв.
  170-220 см

  1

 2. SUP гребло 2 части JP Австралия Carbon black JP-201164_77
  630,00 лв.
  473,00 лв.
  158-213 см 160-215 см 162-217 см

  3

 3. STARBOARD Enduro Tiki Tech Wave 26mm Carbon S40 3-Piece SUP гребло
  542,00 лв.
  433,00 лв.
  S M

  2

 4. SUP гребло 3 части JOBE Fusion Stick зелен 486721011
  158,00 лв.
  127,00 лв.
  OS

  1

 5. STARBOARD Enduro Tiki Tech 29mm Carbon S35 3-Piece SUP гребло
  542,00 лв.
  433,00 лв.
  M

  1

SUP гребла - изберете перфектния модел в магазин Sportano 

Stand Up Paddle е дисциплина, която напоследък стана изключително популярна и все повече хора избират да започнат приключението си с това занимание. В допълнение към основното оборудване - дъската, трябва да изберете и подходящо гребло за SUP. Той ви позволява да се движите свободно във водата, като ви дава насока за плуване. В Sportano ще намерите висококачествени SUP гребла от професионални марки като Aqua Marina, Fanatic, JOBE, JP Australia, Pure4Fun, STARBOARD или Unifiber.  

Карбон, 2 в 1 - Видове SUP гребла 

Сред греблата има 3 вида конструкции, изработени от: алуминий, композитни материали и въглеродни влакна (карбон). Греблата, изработени от алуминий, са твърди, но за съжаление доста тежки в сравнение с други модели. Композитните гребла са смес от въглеродна пластмаса и смола. Те се характеризират с по-ниско тегло и по-добра твърдост. От друга страна, греблата, изработени от въглеродни влакна, са най-лекият вариант и най-често се избира оборудване, изработено от този материал. Освен това може да се направи разграничение между гребла от дърво и от стъклопласт. Първият е сравнително лек и издръжлив, докато фибростъклото е твърдо и леко. 

Дизайнът на самото гребло може да се раздели на няколко части:  

 • Еднокомпонентни гребла - твърди и доста тежки, освен това не са практични за транспортиране или съхранение и дължината им не може да се регулира според потребителя; 
 • Двукомпонентни гребла - състоят се от два елемента с регулируема дължина; 
 • Гребла от три части - изработени от три съединени части, те позволяват удобно регулиране и лесно транспортиране и съхранение.  

Правилното гребло трябва да е достатъчно леко, но и достатъчно твърдо и издръжливо, за да издържи на продължителна употреба по време на плуване.  

На какво да обърнете внимание, когато избирате гребло за своя SUP борд? 

Когато избирате гребло за SUP, обърнете внимание на размера на греблото, като колкото по-голяма е площта на перото, толкова повече сила трябва да се използва за гребане. Въпреки това те привеждат дъската в движение по-бързо и улесняват ускорението. По-малките пера, от друга страна, генерират по-малко енергия в същото време и си струва да се използват при гребане в спокойни води. 

Освен това дължината на греблото трябва да е съобразена с формата на тялото. Към височината на човека трябва да се добавят около 15-25 см, за да се получи действителната дължина на греблото. Определено си струва да изберете регулируеми гребла от две или три части с възможност за скъсяване и удължаване. Това ще гарантира, че оборудването е правилно съобразено с вашата стойка. Освен това съобразете греблото с материала, от който е изработено, така че то да е не само твърдо и стабилно, но и леко и удобно за използване.  

SUP гребла - на кои марки си струва да заложите? 

Когато търсите подходящото гребло, си струва да заложите на марката STARBOARD, която разчита на правилно регулиран ъгъл на перото в някои от моделите си, така че оборудването да работи при различни условия. От друга страна, JP Australia предлага гребла с нехлъзгащо се покритие на вала, а удължителят за регулиране е изработен от трайни материали като фибростъкло и карбон. Струва си да изберете продукти със система против усукване. Тя гарантира плавни движения и подобрява комфорта при гребане. Оборудването на марката Unifiber осигурява подобно решение, а освен това греблата са снабдени със системата Fricton clip, която позволява безкрайно регулиране на дължината. 

В Sportano ще намерите професионални марки SUP гребла, които са изработени от издръжливи материали и системи за удобна употреба по време на плуване. Разгледайте гамата от гребла на марки като Aqua Marina, JOBE, Fanatic или Pure4Fun, за да изберете подходящото оборудване за вашите нужди. 

Подробна информация Описание