Доставката е безплатна за поръчки на стойност над 100,00 лв., които са платени предварително.

Доставката на поръчки с наложен платеж е платена (19,99 лв.)

Повече за цената на доставка
Възможност за връщане в рамките на 30 дни от датата на получаване на поръчката. Инструкции за връщане на стока

Повечето продукти се доставят в рамките на 3 работни дни след изпращане на поръчката от нашия склад в Полша.

Срокът за доставка може да варира в зависимост от наличността на продукта и начина на доставка.

Повече за сроковете на доставка
Nav switch

Въведете фразата за търсене, за да видите подсказките.

Конна езда

Конна езда - изберете най-качественото оборудване за конна езда в Sportano 

Конната езда е много взискателен спорт, считан за елитарен, но същевременно предлагащ голямо удовлетворение и възможности за общуване с конете. Редовните тренировки развиват уменията ви, но също така оказват влияние върху фигурата или състоянието на тялото ви. Можете да започнете приключението си с конна езда почти на всеки етап, достатъчно е да имате подходящ инструктор или да се възползвате от предложенията на центровете и школите по конна езда. В Sportano предлагаме висококачествено конно оборудване за коня и ездача от професионални марки като TORPOL, Pikeur, York, Eskadron, Effol, Prestige Italia, Horsenjoy, Fera или Veredus.  

Шпори, шпори, дерайльори или стремена - от какво оборудване за коня може да имате нужда? 

Повечето конни принадлежности за коня са много гъвкави и могат да се използват за всеки кон, като например примки, ремъци, дерайльори или аксесоари за оформяне. При избора на подходящи продукти обаче е добре да знаете приблизително размерите на коня си, за да изберете подходящото оборудване за него. Производителите обикновено избират цифрови обозначения или измервания в сантиметри.  

На първо място сред конната екипировка е колтът, който представлява ремъчен ремък за главата на коня с вмъкване на френулум. Полезни са също така поводите и помощните средства за удобна работа с коня. Струва си да се снабдите с наушници, чиято най-важна задача е да заглушават силните и силни звуци, но в същото време да не заглушават слуха на коня. Огърлицата за коне, от друга страна, позволява да се закрепи връвта и животното да бъде водено през нея. Връзката се закрепва за каишката, за да води коня. В нашия магазин ще откриете и пелерини, които представляват покривала от различни материали за под седлото, както и сакове за седло, които покриват цялото тяло на коня. Сред екипировката ще намерите и стремена, които са помощни елементи за качване на коня и задържане в седлото по време на езда, както и лунгети - дълго въже за водене на коня по време на уроците по езда.  

В Sportano предлагаме също така обвивки и превръзки, подложки за седло и гелове, стремена, поводи, както и продукти за поддръжка на коня, грижа и почистване.  

Каски, чехли, жилетки или чорапи за езда - с какво оборудване и облекло за езда си струва да се снабдите? 

Преди всичко, когато яздите кон, ще ви бъдат полезни бричове - безшевни панталони, които ви държат правилно на седлото и ви осигуряват максимален комфорт. Вместо тях можете да се снабдите с гамаши за езда, които също са подходящи за езда. Не може да се забравят ботушите за езда, а най-честият избор са чехлите за езда, които са специални обувки за езда. Понякога се избират и сака; те са много по-високи от чехлите, които стигат само до глезена, и си заслужава да бъдат избрани през по-топлите дни. Към самите чехли можете да сложите чифт гамаши, за да предпазите крака над глезена. Чорапите за конна езда трябва да се носят с избрания вид обувки, да осигуряват комфорт и да гарантират, че кожата няма да се ожули или повреди по време на носенето на ботушите. На свой ред каската за езда или шапката за езда също е важна част от оборудването на всеки ездач. Те са отговорни за защитата на главата и безопасността по време на каране. За да се избегнат ожулвания по ръцете, ръкавиците за езда са много полезни.  

Ако търсите професионално облекло, облечете се с облекло за състезания, което е изработено от гъвкави материали. Той осигурява високо ниво на защита срещу неблагоприятни атмосферни условия по време на състезания. В Sportano ще намерите също така опашки за езда, якета за езда и ризи или потници, които да ви предпазят от ожулвания или студ по време на езда.  

Как започвате да се занимавате с конна езда? 

Ако тепърва започвате да се занимавате с конна езда, определено си струва да потърсите помощта на инструктор и да се запишете на уроци, за да научите всички основни принципи на ездата. Когато планирате да яздите по-дълго и да посещавате редовно уроци, изберете подходящия център за конна езда. Посветен е на хора, които искат не само да започнат своето приключение с конете, но и да разширят уменията си за езда. Страстта към спорта може да се развие с интензивността на тренировките. Определено след първите няколко упражнения е важно да се снабдите с облекло, което ще ви осигури комфорт, включително бричове за езда, ботуши за езда, тениска или яке. Освен това ръкавиците ще са полезни за предпазване от ожулвания. Можете да се занимавате с езда на всяка възраст, но в началото е препоръчително да посещавате професионален център или училище за езда.  

Покупка на конна екипировка - за какво да внимаваме в магазина за конна екипировка? 

На пазара се предлага голямо количество оборудване и аксесоари както за коня, така и за ездача, така че със сигурност ще намерите подходящите продукти. В началото на приключението си с коня можете да изберете основно оборудване, а след това да купувате поетапно по-важни елементи. Преди всичко, когато пазарувате в магазин за конна езда, съобразете дрехите и аксесоарите с фигурата си, така че дрехите да пасват правилно и да не причиняват дискомфорт при езда. От своя страна, диапазонът за вашия кон също трябва да бъде оразмерен според вашите размери. Освен това съобразете оборудването с уменията и нуждите си, както и с възрастта си, тъй като за децата, тийнейджърите и възрастните е необходимо малко по-различно оборудване.  

В Sportano нашето професионално обслужване на клиенти ще ви помогне да изберете правилните продукти, а ако оборудването не отговори на очакванията ви - можете да го върнете до 30 дни! 

Подробна информация Описание