• Безплатна доставка
 • Връщане на стоки в рамките на 30 дни
 • Доставка в рамките на 3 работни дни
Nav switch

Плажни кърпи

Продукти: 24

View as
 1. Билабонг кърпа Arch Wave BhSP тъмно синьо C5TO04BIP2-0021
  73,00 лв.
  51,00 лв.
  OS

  1

 2. Billabong Arch Wave BhSP кърпа черна C5TO04BIP2-0019
  73,00 лв.
  51,00 лв.
  OS

  1

 3. Cressi Памучна кърпа с рамка синя XVA906
  82,00 лв.
  69,00 лв.
  90 x 180 cm

  1

 4. Cressi Памучна кърпа с рамка синя XVA906
  82,00 лв.
  69,00 лв.
  90 x 180 cm

  1

 5. Cressi Памучна кърпа с рамка розова XVA906
  82,00 лв.
  69,00 лв.
  90 x 180 cm

  1

 6. Cressi Памучна кърпа с рамка жълта XVA906770
  82,00 лв.
  55,00 лв.
  90 x 180 cm

  1

 7. Cressi Памучна кърпа с рамка синя XVA906790
  82,00 лв.
  55,00 лв.
  90 x 180 cm

  1

 8. Rip Curl Mix Up кърпа черна/синя 000MTO
  77,00 лв.
  60,00 лв.
  OS

  1

 9. Rip Curl Mix Up цветна кърпа 000MTO
  77,00 лв.
  47,00 лв.
  OS

  1

 10. Кърпа Rip Curl Icons 80 сива CTWBE9
  60,00 лв.
  43,00 лв.
  OS

  1

 11. Billabong Arch Wave цветна кърпа C5TO04BIP2-0838
  73,00 лв.
  43,00 лв.
  OS

  1

 12. Кърпа Rip Curl Sun Rays Standard blue GTWFY1
  77,00 лв.
  44,00 лв.
  OS

  1

 13. Rip Curl Sun Rays Standard Orange GTWFY1
  77,00 лв.
  44,00 лв.
  OS

  1

 14. Кърпа Rip Curl Icons black/blue CTWBE9-0107
  60,00 лв.
  34,00 лв.
  OS

  1

 15. Cressi Памучна кърпа с рамка червена XVA906760
  82,00 лв.
  55,00 лв.
  90 x 180 cm

  1

Хавлии за плажа - издръжливи и красиви модели можете да намерите в магазин Sportano 

Лятото е в разгара си, а това е идеалното време за почивка и водни занимания за всички. Когато отивате на море или на езеро, е добре да вземете със себе си необходимото оборудване, за да улесните плажуването и прекарването на времето край водата. Ето защо изберете подходяща плажна кърпа, която да гарантира подходящи абсорбиращи свойства, което е изключително важно при водни дейности. Приятни на допир и с по-големи размери ще са подходящи за цялото семейство. В Sportano ще намерите висококачествени плажни кърпи от професионални марки като Splash About, FUNKY TRUNKS, Protest, Billabong, Cressi, Roxy, Quiksilver, Roxy, ARENA или Speedo.  

Плажни кърпи с качулка, кръгли, памучни или бързосъхнещи - видове плажни кърпи 

Плажните кърпи се предлагат в широка гама от модели, като най-популярни са плажните кърпи за баня, бързосъхнещите плажни кърпи и памучните плажни кърпи. За най-малките любители на водните занимания изберете детска плажна кърпа с качулка. Освен това можете да изберете кръгла или правоъгълна плажна кърпа - това са най-популярните форми на плажни модели. Те се предлагат в голямо разнообразие от размери и цветове, така че със сигурност ще намерите подходящия за вас модел. Популярен избор е тънката плажна кърпа, която бързо абсорбира водата и не заема много място в багажа ви. 

Как да изберете плажна кърпа?  

Когато избирате подходящата кърпа, първо изберете размера и формата, които да отговарят на вашите нужди, тъй като на пазара се предлага широка гама от кърпи с различни размери. Ако искате да намерите бързосъхнеща плажна кърпа, изберете модели, изработени от памук или микрофибър. Освен това си струва да се провери грамажът на материала, който е изключително важен по отношение на водопоглъщането. Съществуват кърпи с тегло до 400 г/м2, т.е. тънки плажни кърпи, които са бързосъхнещи и не заемат много място в багажа ви. Моделите с тегло между 400 и 500 g/m2 са средно дебели, които изсушават тялото ефективно и бързо. От друга страна, плажните кърпи с тегло над 500 g/m2 са дебели и големи плажни кърпи, които се характеризират с мек материал. Те изсушават тялото перфектно, но за съжаление изсъхването им отнема много повече време. За плажа определено трябва да се избират по-тънки кърпи с подходящи абсорбиращи свойства. 

Материали за плажни кърпи 

Бързосъхнещата плажна кърпа трябва да абсорбира адекватно влагата, както и да се отличава с мека текстура и устойчивост на слънчева светлина и солена вода. Това е изключително важно, особено за детските плажни кърпи, тъй като те не трябва да дразнят кожата и да причиняват дискомфорт. Най-често ще намерите памучна плажна кърпа, която е мека и приятна на допир. Без изкуствени влакна, той гарантира, че няма да предизвика дразнене или алергична реакция. Той бързо абсорбира вода и е много издръжлив. Освен това за плажни кърпи се използва и микрофибър - тъкан, създадена от полиестерни влакна. Най-голямото предимство на този материал е, че абсорбира добре водата, съхне бързо и не заема много място.  

Размери на плажните кърпи 

Когато избирате плажна кърпа, е важно да обърнете внимание на правилния размер и форма. Най-често за плажа или за басейна се избира голяма плажна кърпа, която ще покрие цялото тяло, когато излезете от водата. На пазара се предлагат модели с различни размери, като обикновено можете да намерите плажна кърпа с размери 50x100 cm, плажна кърпа с размери 90x180, плажна кърпа с размери 100x200, плажна кърпа с размери 150x200 или плажна кърпа с размери 200x200. На първо място, трябва да съобразите продукта със собствените си нужди, но изборът на размери и форми е огромен. Изберете и подходящата дебелина на кърпата, която влияе върху това колко бързо абсорбира водата и изсъхва. За плажа е добре да изберете кърпи с ниско тегло, които абсорбират водата незабавно и не заемат много място в багажа ви. 

Избор на плажни кърпи за деца 

Когато избирате плажна кърпа за детето си, изберете модел според възрастта и нуждите на вашето дете, така че да не е прекалено малка или прекалено голяма. Популярни са плажните кърпи с качулка или плажните пончо за деца. Качулката покрива главата и косата на детето, така че то не изстива от вятъра и косата му изсъхва по-бързо. За по-големите деца можете да изберете голяма плажна кърпа, която покрива цялото тяло и е приятна на допир. Сред тъканите най-подходящ е бързосъхнещият микрофибър. Освен това обърнете внимание на цветовете и графиките на кърпата, за да се насладите на използването ѝ от вашето бебе. Плажната кърпа с пискюли може да бъде интересен модел, а голямата гама от цветове със сигурност ще ви позволи да изберете подходящия продукт за момче или момиче. 

Как се грижите за плажните си кърпи? 

Плажната кърпа, както и всеки друг продукт, може да се влоши в резултат на излагане на слънчева светлина и солена морска вода. Ето защо е препоръчително да се грижите правилно за него, за да може продуктът да издържи дълги години и същевременно да запази най-важните си свойства. След всяка употреба кърпата трябва да се окачи и да се остави да изсъхне напълно, а останалият пясък и други замърсявания да се отстранят. След това проверете точната информация на етикета за пране на кърпата, тъй като някои тъкани имат специални изисквания за температура. Ако информацията за температурата не се появява, по-добре е да използвате по-ниска температура на пране, за да не промени кърпата формата си по време на пране. След изпиране кърпите трябва да се сушат на открито, тъй като излагането на слънце също помага да се отървете от бактериите и предотвратява появата на мухъл.  

Марки, предлагащи плажни кърпи 

В Sportano предлагаме висококачествени плажни кърпи от марки като Rip Curl, Splash About, FUNKY TRUNKS, Protest, Billabong, Cressi, Roxy, Quiksilver, Roxy, ARENA или Speedo. При нас ще откриете кърпи с различни размери и цветови вариации, така че те ще са подходящи както за възрастни, така и за деца. За най-малките имаме хавлии с качулка, които ефективно ще предпазят главите им от студа. Всички налични модели са идеални за плажа, така че изберете подходящия модел, за да изсушите бързо тялото си и да го предпазите от студа и вредните слънчеви лъчи. 

Подробна информация Описание