Доставката е безплатна за поръчки на стойност над 100,00 лв., които са платени предварително.

Доставката на поръчки с наложен платеж е платена (19,99 лв.)

Повече за цената на доставка
Възможност за връщане в рамките на 30 дни от датата на получаване на поръчката. Инструкции за връщане на стока

Повечето продукти се доставят в рамките на 3 работни дни след изпращане на поръчката от нашия склад в Полша.

Срокът за доставка може да варира в зависимост от наличността на продукта и начина на доставка.

Повече за сроковете на доставка
Nav switch

Въведете фразата за търсене, за да видите подсказките.

Смазочни материали

Велосипедни смазочни материали - изберете правилния продукт в уеб магазина на Sportano 

Велосипедът, подобно на другите моторни превозни средства, се нуждае от честа и редовна поддръжка или ремонт, което е резултат от прекомерното използване и износване на отделните аксесоари. Ако искате велосипедът ви да работи ефективно и безпроблемно, си струва да се снабдите с професионални смазочни материали за велосипеди. Те предпазват от вредното въздействие на водата и снега, както и от образуването на корозия или предотвратяват достъпа на замърсявания до други части. В Sportano ще намерите висококачествени смазочни материали за велосипеди от професионални марки като ATTABO, Zefal, CeramicSpeed, Motorex, Finish Line, Peaty's или Shimano

За велосипедна верига, за лагери - видове смазочни материали за велосипеди 

Правилното почистване и поддръжка на велосипеда намаляват риска от повреда на отделните компоненти и предпазват от вредното въздействие на водата или снега. Използването на подходящи смазочни материали за велосипеди намалява появата на корозия. Сред препаратите, предназначени за използване в едноколесни велосипеди, могат да се разграничат грес за лагери, грес за велосипедна верига, грес за зъбни колела, спирачни масла, както и универсални продукти. Освен това си струва да се снабдите с препарати за грижа за спирачките, гумите или задвижването, които отстраняват остатъците от мазнини и замърсявания.

Най-популярни сред продуктите за поддръжка и почистване на велосипеди обаче са смазките за вериги и смазките за лагери на велосипеди

Как да изберем смазка за велосипед? 

Велосипедните смазочни материали позволяват широк спектър от възможности за приложение, благодарение на което те ще се окажат полезни за използване върху много елементи от велосипедното оборудване. Използването на такива препарати влияе не само върху комфорта, но и върху безопасността по време на пътуване. Когато избирате правилната смазка за велосипед, съобразете я с условията, като се различават сухи смазки за сухи условия и мокри смазки за влажни условия. Спрей, тефлонови и керамични смазки са най-добри за велосипедната верига, докато смазките на маслена основа определено преобладават за амортисьорите. От друга страна, за правилното функциониране на лагерната система си струва да изберете литиева, маслена или тефлонова грес.  

Как да избера смазка за велосипедната си верига? 

Ако се чудите каква смазка за верига да изберете за вашата велосипедна верига, има основно два вида продукти: суха смазка, предназначена за сухи условия, и мокра смазка, предназначена за влажни условия. Смазката за мокри вериги е с гъста и лепкава текстура, което я прави идеална за дъждовни условия, като предпазва от вода и сняг. Тя прилепва идеално към повърхността на веригата и предпазва от корозия. Въпреки това частиците мръсотия се задържат много по-бързо върху него. Сухият смазочен материал за вериги, от друга страна, е предназначен да проникне в най-малките части на веригата, като по този начин я предпазва от замърсяване, прах и пясък. За да запази свойствата си обаче, той изисква по-често прилагане.  

Как да избера смазка за велосипедни лагери? 

От друга страна, за места като главини, кормила или лагери ще бъде полезна универсална смазка за велосипеди, която адекватно предпазва от прах, корозия или влага. Той е идеален за използване в сачмени лагери и за уплътняване на лагери. Гъстата консистенция на смазката позволява достатъчно покритие на отделните компоненти. Понякога за плъзгащи лагери се използва литиева грес с клас на консистенция 3, т.е. със средна твърдост. Формулите от този тип са водоустойчиви и предпазват от корозия.  

Смазочни материали за велосипеди - коя марка да изберем? 

В Sportano предлагаме професионални смазочни материали за веригата, педалите или лагерите на велосипеда, както и универсални формули. Ако търсите продукт за мокри условия, разгледайте марките Finish Line, Motorex, Zefal, Shimano или Peaty's. От друга страна, смазочни материали за велосипеди за сухи условия можете да намерите в магазините Finish Line, Motorex, Zefal или Peaty's. В допълнение към гореспоменатите марки, универсални формули се предлагат и от производители като ATTABO или Ceramic Speed. Всички продукти са с различна вместимост, така че да можете да съобразите продукта с нуждите си. 

Подробна информация Описание