Доставката е безплатна за поръчки на стойност над 100,00 лв., които са платени предварително.

Доставката на поръчки с наложен платеж е платена (19,99 лв.)

Повече за цената на доставка
Възможност за връщане в рамките на 30 дни от датата на получаване на поръчката. Инструкции за връщане на стока

Повечето продукти се доставят в рамките на 3 работни дни след изпращане на поръчката от нашия склад в Полша.

Срокът за доставка може да варира в зависимост от наличността на продукта и начина на доставка.

Повече за сроковете на доставка
Nav switch

Въведете фразата за търсене, за да видите подсказките.

Поддръжка на велосипеди

Поддръжка - грижете се за велосипеда си с магазин Sportano 

Ако искате велосипедът ви да ви служи не само дълго време, но и точно и без повреди, трябва да се грижите за него правилно след всяко дълго пътуване. Преди всичко си струва да го почиствате и да се грижите за него старателно, да подменяте износените части и да го поддържате срещу вредното въздействие на влагата и ръждата. В Sportano разполагаме със смазочни материали за велосипеди, продукти за грижа за велосипеда и комплекти от професионални марки като Ceramic Speed, Motorex, Zefal, Topeak, Lezyne, Continental, Blackburn и Peaty's.  

Как се грижите за велосипеда си? 

Преди всичко трябва да се внимава велосипедът да не се замърсява, да не се залива с вода или кал, затова е добре да измивате добре всички компоненти след всяко каране. Най-добрият начин за това е да използвате мека четка, кърпа или гъба с подходящи почистващи препарати. След измиване всички части трябва да се изсушат. В допълнение към това велосипедът трябва да се смазва редовно (основно спирачните и дерайльорните въжета), което ще осигури дълъг експлоатационен живот на отделните компоненти и безпроблемна работа на всички механизми. От друга страна, почистването и смазването на велосипедната верига е от съществено значение, като първо трябва да се почисти предишната смазка и всички замърсявания от нея. За тази цел е най-добре да изберете специално масло за смазване на велосипедната верига, което съдържа подходящи вещества за защита от влага или отрицателни температури. Износената верига също трябва да се сменя редовно, тъй като несмяната на извадения компонент може да доведе до повреда на веригите. Уверете се, че мотоциклетът ви се обслужва редовно и че износените части на задвижването и спирачките се подменят, за да карате винаги безопасно. 

Смазочни материали за велосипеди и други аксесоари за поддръжка на велосипеди - с какво си струва да се снабдите? 

Правилната поддръжка на велосипеда позволява да се ограничат повредите или образуването на корозия и други повреди. Велосипедът често влиза в контакт с вода, кал, прах или различни замърсители. Сред най-важните препарати е добре да се снабдите с грес за педали на велосипеда, грес за лагери, спирачни масла, грес и масла за вериги, лека грес за зъбни колела или универсални препарати. Освен това се запасете с продукти за грижа за спирачките, трансмисията или гумите, както и с обезмаслители за велосипеди за отстраняване на остатъците от стари препарати. 

В Sportano предлагаме и комплекти за поддръжка и грижа за велосипеда, като продукти за ремонт, комплекти ключове и инструменти за ремонт на гуми и почистване на велосипеда.  

Верига на велосипеда - как да се грижим за нея, как и с какво да я смазваме? 

Грижата за веригата е от съществено значение, ако искате да се радвате на добре функционираща трансмисия, както и на ефективно предаване на енергия при въртене на педалите. Преди само да смажете веригата и да я поддържате, тя трябва да се измие добре от всички замърсявания. Прилагането на пресни продукти върху замърсени компоненти не е добър вариант, тъй като новите смазочни материали няма да свършат работа. При нанасянето на ново масло е важно продуктът да се разнесе точно по вътрешната страна на връзките, а не по цялата дължина и страни. 

Несъмнено се чудите с какво да смазвате веригата на велосипеда си. На първо място, има смазочни материали, предназначени за този компонент на вашия велосипед, които са предназначени да увеличат експлоатационния му живот и същевременно да намалят триенето, като успокоят задвижващия механизъм. Гамата от продукти предлага смазочни материали за подходящи условия - сухи или мокри. Първите продукти от тази категория гарантират устойчивост на мръсотия или прах, докато вторите са предназначени да предпазват от вредното въздействие на влагата. Смазочните материали за мокри условия могат да бъдат устойчиви на избърсване, а понякога се намират и продукти с универсално действие.  

Зимна поддръжка на велосипеда - основна информация 

Преди да съхранявате велосипеда си за зимата, той трябва да бъде добре почистен от всички замърсявания и мазнини. За предпочитане е да използвате комплекти за почистване и грижа, както и специализирани продукти за велосипеди. Компоненти като веригата, дисковете, касетите или спирачните въжета не трябва да съдържат остатъци от масло и грес. След това подсушете добре всички компоненти и покрийте веригата със свеж продукт, дори универсален, ако не възнамерявате да използвате велосипеда си през зимата. Когато поддържате велосипеда си, регулирайте правилно дерайльорите и оставяйте въздух в гумите. Извадете батериите от всички електронни компоненти, като например светлини или брояч, за да не изтекат. Можете също така да разхлабите спирачките и да спрете дерайльора на най-ниските предавки. Добре е също така да съхранявате велосипеда си, като го покриете със специално покривало, което ще предпази компонентите от прах и мръсотия. 

Подробна информация Описание