• Безплатна доставка
 • Връщане на стоки в рамките на 30 дни
 • Доставка в рамките на 3 работни дни
Nav switch

Жилетки за лодки и каяци

Продукти: 30

View as
 1. AQUASTIC LJ-35 предпазна жилетка черна
  86,00 лв.
  77,00 лв.
  S M L XL

  4

 2. Жилетка за спускане ION Booster X черна 48212-4162
  197,00 лв.
  163,00 лв.
  S M XL XXL

  4

 3. Зелена жилетка за спускане ION Booster X 48212-4162
  197,00 лв.
  163,00 лв.
  S L XL

  3

 4. Плавателна жилетка за жени JOBE Fragment Green 244922007
  302,00 лв.
  249,00 лв.
  XS S S+ M M+ L +0

  6

 5. Плавателна жилетка за жени JOBE Fragment blue 244922008
  302,00 лв.
  249,00 лв.
  S S+ M M+ L

  5

 6. Неопренова жилетка за жени JOBE Pink 244922005
  217,00 лв.
  S S+ M M+ L XL +0

  6

 7. ION Booster 50N жълта жилетка за спускане 48212-4166
  219,00 лв.
  172,00 лв.
  S M L XL

  4

 8. ION Booster X жилетка за спускане синя 48212-4162
  197,00 лв.
  163,00 лв.
  S M L XL

  4

 9. ION Booster X жълта жилетка за спускане 48212-4162
  197,00 лв.
  M L XL

  3

 10. JOBE Двойна синя жилетка за спускане 244822007
  107,00 лв.
  2XL-3XL 4XL-5XL L-XL

  3

 11. Жилетка за спускане JOBE Dual red 244820014
  107,00 лв.
  75,00 лв.
  4XL-5XL

  1

Предпазни жилетки - издръжливи и безопасни модели в онлайн магазина на Sportano 

Безопасността по време на водни спортове е от съществено значение, независимо от нивото на опит в избраната дисциплина. Струва си да се снабдите с подходяща предпазна жилетка, която прилича на спасителна жилетка, но е с малко по-различна кройка. В допълнение към безопасността в случай на инцидент във водата, той ви позволява да извършвате всички движения удобно по време на спорт. В Sportano сме се погрижили да намерите най-висококачествените спасителни жилетки за вас или вашето дете от професионални марки като JOBE, SPINERA, O'Neill, AQUASTIC и Aquarius.  

Детски, дамски, неопренови или за уиндсърфинг - видове спасителни жилетки 

Жилетките за спускане с въже се предлагат в много варианти в зависимост от вида дейност. Предлагат се жилетки за риболов, ветроходство, SUP, уиндсърфинг, кайтсърфинг или каяк. Те се различават най-вече по кройката, тъй като продуктът, предназначен за риболов, се предлага в естествени цветове и цвят моро, докато този за каяк или лодка трябва да се справи с часовете гребане. От друга страна, жилетките за водни спортове трябва да са съобразени с формата на тялото или ръста ви, така че да не ограничават движенията. Съобразете продукта с центъра на плаваемост на тялото, тъй като наслагването на пяна или трапец и жилетка ще увеличи плаваемостта. От своя страна, дамската и мъжката жилетка за плаване се различават и по кройката, като при жените тя е по-прилепнала, а при мъжете - по-обемна. 

Изборът на предпазна жилетка за детето е изключително важен. Продуктът трябва да бъде съобразен с теглото, височината и фигурата на детето. Той трябва да осигурява максимално ниво на комфорт и свобода на движението. Обикновено тя е снабдена със специален колан, който предотвратява изхлузването на жилетката по време на плуване. Сред видовете продукти можете да изберете разрез, изработен от подходящ материал, като най-често срещаният е синтетичен. Неопреновата жилетка за плаване също работи добре като затоплящ слой в допълнение към неопреновия костюм.  

Кога е добре да се оборудвате с предпазна жилетка? 

Жилетката е предназначена за хора, които могат да плуват и се чувстват добре във водата. Преди всичко тя се различава от спасителната жилетка по това, че е помощно средство в случай на злополука. Той не е оборудван с твърда яка, която да държи главата над повърхността на водата. Поради тази причина спасителните жилетки трябва да се използват от хора, които се чувстват уверени във водата и които се занимават с различни водни спортове. Те ще ви гарантират, че ще останете на повърхността в случай на падане във водата. Те са и с малко по-различен дизайн, тъй като не са толкова обемисти като спасителните жилетки и обикновено са много по-леки. Въпреки това си струва да ги изберете, за да се предпазите от неконтролируема ситуация при плуване. 

Как да изберете правилната предпазна жилетка? 

При избора на правилния модел жилетка е важно да се обърне внимание на плаваемостта на продукта, като обикновено всеки производител посочва плаваемостта за определена кройка. Целта на този вид жилетка е да задържи тялото на повърхността на водата и да осигури помощ при различни ситуации на плуване. Жилетките с плаваемост обикновено са с плаваемост 50 N.  

Освен това проверете вида на закрепването на продукта, където то обикновено се откроява: 

 • закопчаване - позволява свободно регулиране на обиколката, но не винаги приляга добре към тялото поради локални ефекти; 
 • Цип - позволява на жилетката да прилепне правилно към тялото, но обиколката на продукта не може да се регулира; 
 • Велкро - обикновено нещата се свързват със закопчалки, но за съжаление те могат да се повредят след интензивна употреба.  

Самата жилетка също трябва да прилепва плътно, но в същото време да не ограничава движенията. По време на падане във водата той не трябва да се измества. Когато избирате, съобразете продукта с теглото и обиколката на тялото си. 

Кои марки да изберете, когато купувате предпазни жилетки? 

В Sportano ще откриете дамски и мъжки жилетки за спускане с въже от марката JOBE, като някои модели са снабдени с дренажна система и D-ринга, към която може да се прикрепи спасително въже. Обикновено се изработват от неопрен за преместване 50N и са разделени на панели от пяна за максимална свобода на движение. Повечето стилове имат закопчалки и ципове. От друга страна, ще коригирате размера на жилетката с марка SPINERA или Aquarius според теглото си спрямо максималното натоварване на избрания продукт.  

Ако търсите детска жилетка за плаване, марката AQUASTIC предлага модели с вложки от пяна, които се използват за регулиране на плаваемостта в зависимост от уменията на детето да плува. Те са снабдени и със специален колан, който не позволява на жилетката да се изхлузи по време на плуване. 

Подробна информация Описание