Доставката е безплатна за поръчки на стойност над 100,00 лв., които са платени предварително.

Доставката на поръчки с наложен платеж е платена (19,99 лв.)

Повече за цената на доставка
Възможност за връщане в рамките на 30 дни от датата на получаване на поръчката. Инструкции за връщане на стока

Повечето продукти се доставят в рамките на 3 работни дни след изпращане на поръчката от нашия склад в Полша.

Срокът за доставка може да варира в зависимост от наличността на продукта и начина на доставка.

Повече за сроковете на доставка
Nav switch

Въведете фразата за търсене, за да видите подсказките.

Спасителни жилетки

Спасителни жилетки - безопасни решения в онлайн магазина на Sportano 

Прекарването на време край водата е чудесно занимание на открито, затова се погрижете за необходимото оборудване и безопасност. Добре е да използвате спасителна жилетка, когато плувате, особено ако пътувате с лодка или използвате джет. Повечето лодки предлагат своите спасителни жилетки, но когато решите да си починете сами, погрижете се за безопасността си и се снабдете с подходящия продукт. В Sportano предлагаме спасителни жилетки от професионалната марка Aquarius

Надуваеми, с кръстосано тяло за деца или възрастни - видове спасителни жилетки 

Спасителната жилетка е отговорна за поддържането на човека на повърхността на водата. Той е изработен от лек материал, обикновено синтетична пластмаса или пяна, подходящо разпределен, така че плаваемостта на продукта да е на високо ниво. Самата спасителна жилетка също трябва да има твърда яка, която да предпазва главата и да я държи на повърхността. Ярките цветове на продукта или подходящите механизми за регулиране и приспособяване на обиколката са други характеристики на добрата жилетка. Сред видовете жилетки могат да се разграничат:  

  • Надуваема спасителна жилетка - има специална касета, която се пълни с въздух и позволява ефективно плаване над повърхността на водата (активира се чрез издърпване на връвчица или автоматично във водата); 
  • Спасителна жилетка от пяна - изработена е от пластмаса и е малко по-трудна за използване поради конструкцията си; 
  • Спасителна жилетка с кръстосано тяло - без ръкави и без яка, под която може да се носи свободно връхна дреха. 

Когато избирате детска спасителна жилетка, обърнете внимание дали продуктът има специална каишка за разкрач, която предотвратява изплъзването на продукта. Най-често се закопчава с цип или катарами, които улесняват плътното прилепване. Освен това детската спасителна жилетка се различава от моделите за възрастни по мястото на плаваемост. Обикновено се намира в твърда яка. Това гарантира, че детето ще се задържи на повърхността на водата. Самата спасителна жилетка също трябва да бъде съобразена с размера, височината и теглото на детето.  

Как да изберете спасителни жилетки, които да отговарят на вашите изисквания? 

Когато избирате спасителна жилетка, най-важният параметър е плаваемостта. За децата най-добре ще се справят продукти с изместване от около 40 до 100 N, а възрастните трябва да избират жилетки с по-високи стойности. Тогава плаваемостта на такава спасителна жилетка се колебае около 100-150 N. Освен това всяка спасителна жилетка трябва да има сертификат (маркировка CE), който показва, че продуктът е напълно одобрен за продажба и отговаря на най-важните стандарти за безопасност.  

Спасителната жилетка трябва да бъде съобразена със собствените мерки и обиколката на тялото да бъде точно измерена, тъй като самият продукт трябва да приляга плътно и да не се изплъзва или плъзга, когато падне във водата. Спасителните жилетки се подбират и според теглото, като на по-тежките хора се препоръчва да използват по-големи жилетки с по-висок клас на плаваемост. 

Спасителна жилетка и нашето тегло 

Спасителната жилетка за възрастни трябва да бъде съобразена с максималното тегло на потребителя и обикновено производителят предоставя информация за това какъв размер на продукта съответства на дадено тегло. Това означава, че даден размер на жилетката съответства на максималното тегло на потребителя. Това се отразява и на класа на плаваемост на продукта. Избраният размер на жилетката също има специфична стойност на изместване. Например теглото на потребителя е 80 kg, което съответства на жилетка размер XL и клас на плаваемост 100N. От друга страна, за човек с тегло 70 kg (размер L) плаваемостта вече е 80 N. Тези обозначения могат да бъдат открити върху моделите спасителни жилетки Aquarius за възрастни и деца. 

Кога е добре да се оборудвате със спасителна жилетка? 

Спасителната жилетка е необходимо оборудване при плаване с малки лодки и други плавателни съдове. Струва си да знаете, че според правилата корабът (с изключение на тези, които са трайно закотвени на кея) трябва да разполага с достатъчен брой спасителни жилетки. Може да се използва и в други ситуации, в които съществува риск от опасност. Ако не се чувствате уверени във водата или излизате сами, добре е да имате такъв с вас. Ако се занимавате с водни спортове с дете, е важно да го снабдите с подходяща жилетка, която да го предпазва в случай на падане. Най-подходяща е самонадуваща се спасителна жилетка, т.е. надуваем модел, който автоматично активира спасителната жилетка при контакт с водата. Това гарантира, че самият продукт няма да ограничава движението по време на активност.  

Ако търсите подходящия модел, спасителната жилетка Aquarius е чудесен избор както за деца, така и за възрастни. В Sportano предлагаме продукти, които ще ви предпазят от всяка ситуация във водата. 

Подробна информация Описание