Доставката е безплатна за поръчки на стойност над 100,00 лв., които са платени предварително.

Доставката на поръчки с наложен платеж е платена (19,99 лв.)

Повече за цената на доставка
Възможност за връщане в рамките на 30 дни от датата на получаване на поръчката. Инструкции за връщане на стока

Повечето продукти се доставят в рамките на 3 работни дни след изпращане на поръчката от нашия склад в Полша.

Срокът за доставка може да варира в зависимост от наличността на продукта и начина на доставка.

Повече за сроковете на доставка
Nav switch

Въведете фразата за търсене, за да видите подсказките.

Жилетки

Жилетки за водни спортове - сигурни решения в онлайн магазина на Sportano 

Водните спортове са чудесни занимания, които изискват не само подходящи умения, но и оборудване или облекло за осигуряване на безопасност и комфорт. На първо място е добре да се снабдите със спасителна жилетка, предпазна жилетка или помощно средство за плаване, така че в случай на неконтролируема ситуация във водата да можете да стигнете безопасно до брега. В Sportano разполагаме с висококачествени жилетки за водни спортове от професионални марки като Aquarius, AQUASTIC, SPINERA, JOBE, O'Neill, MANERA или ION

Защитни, плавателни и спасителни жилетки - видове жилетки за водни спортове 

 

Сред видовете жилетки за водни спортове има предпазна жилетка, която предпазва човека от нараняване в резултат на падане във водата. Много по-тънки и по-малко изградени в сравнение със спасителните жилетки. Моделите спасителни жилетки имат твърда яка и са по-сложни, тъй като най-важната им задача е да поддържат човека на повърхността, независимо от ситуацията. Спасителните жилетки включват:  

 

  • Надуваема спасителна жилетка - има касета, която се пълни с въздух и се активира при контакт с вода или чрез издърпване на връвчица; 
  • Спасителна жилетка с кръст - жилетка без ръкави и яка;  
  • Спасителна жилетка от пяна - изработена от синтетични материи (пяна). 

Предлагат се и жилетки за връзване, които помагат в случай на падане във водата и са предназначени за хора, които се чувстват уверени във водата. Най-честият избор е неопреновата жилетка за спускане, при която материалът има топлоизолационни свойства, непропусклив е за вода и осигурява удобно прилягане.  

Какви са разликите между жилетките за водни спортове?  

Когато избирате жилетка за водни спортове, трябва да вземете предвид два вида: спасителна жилетка и жилетка за спускане, които най-често се носят във водата. Разликата между жилетка за плаване и спасителна жилетка е, че първият модел е предназначен за хора, които могат да плуват и се чувстват уверени във водата. Той осигурява защита срещу неконтролируеми падания във водата и помага при плуване или при достигане на брега. Спасителната жилетка, от друга страна, е отговорна за поддържането на човека на повърхността, независимо от състоянието му. Обикновено е оборудван с твърда яка, която не присъства във версията за спускане, като по този начин задържа главата на повърхността.  

Другите видове жилетки обикновено се различават по кройката или разположението на отделните елементи или слоеве по различен начин от всички модели.  

Жилетки за деца и възрастни - как да изберем правилния модел? 

На първо място, при избора е важно да се съпоставят жилетките за възрастни и детските жилетки по отношение на размера на човека. Най-добре е да измерите точно обиколката на тялото, тъй като продуктът трябва да пасва правилно. Твърде малката жилетка ще оказва натиск върху тялото, а твърде голямата жилетка може да се изхлузи при плуване. Плаваемостта е важен фактор, като детските модели варират от 40N до 100N. За възрастните са подходящи жилетки с плаваемост от 50 до 150 или 200 N. Дамската жилетка за водни спортове обикновено се различава от мъжката жилетка по кройката и цветовите варианти. От друга страна, продуктите за деца са съобразени с фигурата на най-малките любители на водните спортове. 

Жилетки за водни спортове и тегло 

Жилетката за водни спортове има специфичен размер, който е съобразен с максималното натоварване на потребителя. В същото време това се отразява на плаваемостта на продукта, като конкретният размер на жилетката има и съответна стойност на плаваемост. Например потребител с тегло 70 kg, което съответства на размер L, има жилетка с преместване от приблизително 80 N. Такива обозначения могат да бъдат открити върху някои продукти JOBE или Aquarius за деца и възрастни. Ето защо е изключително важно жилетката да бъде съобразена с размера и теглото на потребителя, за да може да изпълнява предназначението си.  

Как да изберете подходящата жилетка за водни спортове? 

Ако се чувствате уверени във водата и често практикувате различни водни спортове, като кайтсърф, уиндсърф, SUP, каяк или уейкборд, трябва да изберете предпазна жилетка или жилетка за придържане. Това са модели, които осигуряват подкрепа при неконтролируеми ситуации във водата, както и увеличават плаваемостта. Ако не се чувствате комфортно във водата или тепърва правите първите си стъпки във водните спортове, най-добре е да изберете автоматична спасителна жилетка. Ако влезе в контакт с вода или с кабел, той ще се напълни с въздух и ще гарантира вашата безопасност. По този начин носенето на спасителна жилетка няма да е проблем по време на спорт.  

SUP, каяк, уиндсърфинг - кога е необходимо да се снабдите с правилната жилетка? 

Добре е да имате със себе си жилетка за водни спортове, когато извършвате различни дейности, особено ако не се чувствате уверени при плуване. От друга страна, спасителната жилетка трябва да се носи, когато пътувате с лодки или кораби, а също така е добре да се носи и когато се движите с каяк или лодка. При каране на SUP, уиндсърф или кайтсърф трябва да се използва предпазен или защитен модел, за да се гарантира вашата безопасност.  

В Sportano ще намерите пълно оборудване за водни спортове, включително спасителни жилетки, предпазни жилетки или средства за плаване от професионални марки. Нашето обслужване на клиенти ще ви помогне да изберете подходящите продукти, а ако не ви харесат - можете да ги върнете до 30 дни! 

Подробна информация Описание