Доставката е безплатна за поръчки на стойност над 100,00 лв., които са платени предварително.

Доставката на поръчки с наложен платеж е платена (19,99 лв.)

Повече за цената на доставка
Възможност за връщане в рамките на 30 дни от датата на получаване на поръчката. Инструкции за връщане на стока

Повечето продукти се доставят в рамките на 3 работни дни след изпращане на поръчката от нашия склад в Полша.

Срокът за доставка може да варира в зависимост от наличността на продукта и начина на доставка.

Повече за сроковете на доставка
Nav switch

Въведете фразата за търсене, за да видите подсказките.

Платна за уиндсърфинг

Платна за уиндсърф - изберете подходящото в онлайн магазина на Sportano 

Уиндсърфингът е воден спорт, който набира все по-голяма популярност, и за да го практикувате, ви е необходимо платно за уиндсърфинг. Това е едно от основните съоръжения за тази водна дейност. Правилният избор на оборудване влияе не само върху безопасността във водата, но и върху комфорта, по-бързото влизане в пързалката по вълните или маневрирането и контролирането на движението. В Sportano предлагаме висококачествени платна за уиндсърфинг от марки като DUOTONE, JP Australia, Loftsails и NeilPryde

Видове платна за уиндсърфинг 

Когато става въпрос за платна за уиндсърфинг, изборът им зависи от предназначението и нивото на сложност на потребителя. Правилното платно ви позволява да постигнете нужната скорост и контрол над цялото си оборудване при всякакви условия. Затова е полезно да знаете кое платно за уиндсърф ще работи най-добре. Съществуват няколко вида, с които трябва да се запознаете, преди да изберете подходящия продукт. 

  • Freeride - многофункционално платно, обикновено състоящо се от 6 ламели без извивка. Той се характеризира с удобна и лека употреба.  
  • Freemove - предназначен за условия на умерен до силен вятър. Той е с по-малък размер, което го прави по-лесен за работа във вълни.  
  • Freestyle - леко платно с добра маневреност. Той ще работи добре за високоефективно каране на вълни.  
  • Race - платно, предназначено за по-високи скорости и състезания. Отличава се с широк диапазон на вятъра и големи размери.  
  • Wave - предназначен за плуване във вълни поради по-малкия си размер.  

Как да изберем платно за уиндсърфинг? 

Чудите се как да изберете платно за уиндсърфинг? На първо място, най-важното е да изберете платно, което е подходящо за вашия ръст и тегло. Ако сте с тегло между 60 и 70 килограма, за вас ще е подходящ размер на платното 3,0-4,5. Ако сте с тегло под 60-70 килограма, за вас ще е подходящ размер на платното 2,0-3,0. Ако сте по-висок от 4,5-5,0, за вас ще е подходящ размер на платното, по-голям от 4,5-5,0. При избора на платно е важно да вземете предвид нивото си на опит в уиндсърфинга, тъй като дори опитни уиндсърфисти имат много по-големи платна, дори с размери 5,0-7,0. Също така изберете платно според условията на вятъра. При по-силен вятър ще ви свърши работа платно с по-малък размер (около 4,5 m²), докато при по-слабо ветровити условия е препоръчително да изберете по-голямо оборудване (около 6,5 m²). Съобразете продукта с мястото, където възнамерявате да плавате, тъй като за откритите води са характерни по-силни ветрове и тогава е по-добре да изберете по-малки платна.  

Важно е да се помни, че преди всяко влизане във водата оборудването трябва да бъде правилно подготвено за плаване, т.е. отделните части на витлото и корпуса трябва да бъдат свързани, което се нарича уиндсърфинг такелаж на платното. От друга страна, регулирането на определени компоненти в зависимост от преобладаващите условия, конструкцията на потребителя или нивото на сложност се нарича подрязване на платното за уиндсърфинг. Неподготвянето на оборудването по подходящ начин преди влизане във водата може да доведе до по-кратък живот на продукта или дори да затрудни маневрирането на оборудването по време на плаване. 

Платна за уиндсърфинг - на кои марки си струва да се залага? 

Ако търсите подходящото платно за уиндсърф, разгледайте продуктите на марките Loftsails или NeilPryde, които са изработени от издръжливи материали. Платното на JP Australia пък е с технология Full-Dacron® и PVC прозорец, което прави оборудването твърдо и стабилно. Предлагаме и продукти от марката DUOTONE, където ще откриете платна за уиндсърф с конструкцията IROCKET 2.0. Тя отговаря за калибрираното индивидуално напрежение на лепенките на платното. Това позволява максимална стабилност при плаване. Платната от тази марка са вариант за хора, които търсят продукти според предназначението и нивото на умения. 

В Sportano ще намерите основно оборудване за уиндсърф, включително платна от професионални марки. Изработени са от издръжливи материали, с разнообразни приложения и в различни размери, така че да можете да съобразите продукта с нуждите си. 

Подробна информация Описание