Доставката е безплатна за поръчки на стойност над 100,00 лв., които са платени предварително.

Доставката на поръчки с наложен платеж е платена (19,99 лв.)

Повече за цената на доставка
Възможност за връщане в рамките на 30 дни от датата на получаване на поръчката. Инструкции за връщане на стока

Повечето продукти се доставят в рамките на 3 работни дни след изпращане на поръчката от нашия склад в Полша.

Срокът за доставка може да варира в зависимост от наличността на продукта и начина на доставка.

Повече за сроковете на доставка
Nav switch

Въведете фразата за търсене, за да видите подсказките.

Мачти за уиндсърфинг

Мачти за уиндсърфинг - изберете идеалния модел в онлайн магазина Sportano.bg

Уиндсърфът е динамичен воден спорт, който изисква правилната екипировка и оборудване. Уиндсърф мачтите са един от най-важните елементи, които влияят върху качеството и ефективността на практикуването на този спорт. В Sportano.bg имаме професионални мачти за уиндсърф от марки като NeilPryde, GA Sails, Unifiber, Loftsails и DUOTONE.

Конструкция на уиндсърф мачти – как се отразява на свойствата им?

Мачтите за уиндсърф обикновено са изработени от алуминий, фибростъкло или въглеродни влакна. Дизайнът на мачтата влияе върху нейната твърдост, гъвкавост и тегло. Карбоновите мачти обикновено са най-леките и твърди, което води до по-добра аеродинамика и скорост на плаване. От друга страна, алуминиевите мачти са по-гъвкави и устойчиви на удар.

Материали, използвани за производството на мачти - какво си струва да знаете, преди да купите?

Материалите, използвани при производството на уиндсърф мачтите са един от най-важните фактори, влияещи върху тяхното качество, здравина и устойчивост на повреди. Преди да закупите мачта, струва си да обърнете внимание на няколко важни въпроса, за да направите най-добрия избор.

Фибростъкло

Фибростъклото е по-евтин и по-тежък вариант от въглеродните влакна, но в същото време е по-устойчив на механични повреди. Мачтите от фибростъкло обикновено са по-евтини и по-тежки, но в същото време по- устойчиви на удар и огъване. Те са по- често срещани сред начинаещите уиндсърфисти, които са нови в спорта и не се нуждаят от много лека мачта. Въпреки това, мачтите от фибростъкло са по-податливи на деформация и напукване, така че се препоръчва да се сменят на всеки няколко сезона.

Въглеродни влакна

Въглеродните влакна са най-лекият и твърд материал, използван за направата на мачти. Мачтите от въглеродни влакна са по-скъпи, но в същото време предлагат по-добри аеродинамични свойства и скорост на плаване. Те са по-популярни сред по-опитните уиндсърфисти, които търсят максимална ефективност и производителност. Мачтите от въглеродни влакна обаче са по-податливи на механични повреди като пукнатини и счупвания, което изисква по-внимателно боравене.

Хибрид

Хибридните мачти за уиндсърф комбинират предимствата на двата материала, а именно здравината и теглото на фибростъклото и твърдостта и лекотата на въглеродните влакна. Хибридните мачти обикновено са по-достъпни от мачтите от чисти въглеродни влакна, като същевременно предлагат по-добра аеродинамика и скорост на плаване от мачтите от фибростъкло.

Дължина и твърдост на мачтата - как да изберете правилната за вашите нужди?

Дължината и твърдостта на мачтата зависи от няколко фактора, включително теглото и уменията на моряка, размера и теглото на платното и метеорологичните условия. По-късата и по-твърда мачта е подходяща за по-опитни уиндсърфисти и позволява по-високи скорости по водата. По-дългата и по-гъвкава мачта е по- подходяща за начинаещи уиндсърфисти и позволява по-лесно маневриране по водата.

Системи Sail-to-mast - сравнение и избор на най-доброто решение.

Съществуват различни системи за закрепване на платна към мачтите, включително системи с куки, мачтови релси и плъзгачи. Слайдер системите са най-популярни и позволяват лесен и бърз монтаж и смяна на платната в зависимост от климатичните условия и предпочитания. Струва си да изберете системата, която най-добре отговаря на индивидуалните нужди и умения на моряка.

Подробна информация Описание