Доставката е безплатна за поръчки на стойност над 100,00 лв., които са платени предварително.

Доставката на поръчки с наложен платеж е платена (19,99 лв.)

Повече за цената на доставка
Възможност за връщане в рамките на 30 дни от датата на получаване на поръчката. Инструкции за връщане на стока

Повечето продукти се доставят в рамките на 3 работни дни след изпращане на поръчката от нашия склад в Полша.

Срокът за доставка може да варира в зависимост от наличността на продукта и начина на доставка.

Повече за сроковете на доставка
Nav switch

Въведете фразата за търсене, за да видите подсказките.

Дъски за уиндсърф

Дъски за уиндсърф - изберете идеалната дъска в магазина на Sportano 

Когато карате уиндсърф, най-важната част от оборудването е дъската, която ви позволява да се плъзгате по вълните и държи ездача на повърхността. В допълнение към уменията и техниката на плуване най-важното е да се сдобиете с подходящото оборудване за тази дейност. В Sportano ще намерите качествени дъски за уиндсърф от професионални марки като Fanatic, JP Australia и Tabou. Вземете необходимото оборудване, за да се справите с всички условия и да отговорите на очакванията си.  

Уиндсърф дъска - конструкция и основна информация 

Правилната екипировка е от съществено значение за уиндсърфинга, ако искате не само да достигнете висока скорост във водата, но и да влезете по-бързо в плъзгане. Коя дъска за уиндсърф е най-подходяща, зависи от нивото на уменията, теглото или височината ви. Дъските се предлагат с различна ширина, което се отразява на стабилността и контрола на движението във водата. От друга страна, дължината на оборудването е отговорна за скоростта и постигането на по-високи скорости. Конструкцията на самата дъска също оказва влияние върху представянето ѝ във водата, като обикновено се прави разлика между въглеродни влакна, фибростъкло и синтетика.  

Конструкцията на дъската за уиндсърфинг не е сложна, но си струва да се знаят най-важните части на оборудването. На първо място, тя се състои от носа, т.е. предната част, и палубата - мястото, където стоите, докато плувате. Освен това има и кутия за мачтата, в която се поставя мачтата. При дъските без централен борд това обикновено е структура, която прилича на баластна кутия. Подложките, от друга страна, са подложки, които се монтират към палубата и отговарят за ефективното абсорбиране на ударите. От друга страна, ремъците са местата, където поставяте краката си, докато плувате, и ви дават повече контрол върху борда. Дъската за уиндсърф се състои и от гореспоменатата кутия за стабилизатор, която представлява структура, позволяваща монтирането на стабилизатори - перки. Бордът е завършен с кърмова кутия, т.е. задната част на корпуса. 

Видове дъски за уиндсърфинг 

Преди да изберете подходящата дъска за уиндсърф, е важно да я съобразите с нивото на уменията си, тъй като различни модели са подходящи за начинаещи, а други - за по-опитни. Съществуват няколко вида дъски според нивото на уменията.  

  • Вълни - те се характеризират с малко преместване и дължина и обикновено имат три ленти. Те са подходящи за опитни плувци във вълни.  
  • Freestyle - малко по-къс и широк, с вместимост от 90-110 литра. Те се характеризират с висока маневреност и бързо плъзгане.  
  • Freeride - те имат универсален дизайн и ще работят добре на равнини и по-високи вълни.  
  • Freerace - борд с широка кърма и по-дълъг баласт, така че е насочен към плаване срещу вятъра и с висока скорост.   
  • Слалом/състезание - предназначен за напреднали ездачи. Подходящ за остри завои и бързи маневри.   
  • Формула - широк борд с голяма водоизместимост и дълъг баласт, при който ширината на корпуса може да достигне 1 метър. 
  • Скорост - дъска, създадена за високи скорости по вода поради тесния си корпус и малката си дължина, както и поради малката си водоизместимост.  

Как да изберете правилната дъска за уиндсърф? 

Чудите се как да изберете дъска за уиндсърфинг? На първо място обърнете внимание на изместването, което определя колко натоварване може да издържи дъската. Стойностите се измерват в литри, като на един литър изместване се пада максимум един килограм товар. Когато избирате дъска, вземете предвид теглото си, височината си или теглото на платното и другото оборудване. За хора с тегло около 80-90 килограма най-добре ще е дъска с вместимост около 150 литра. Хората с тегло под това трябва да търсят дъска с обем около 120-145 литра. Също така съобразете дъската с вашите способности. Широката дъска навлиза по-бързо в плъзгането на вълната и реагира по-добре на екстремни условия на вятър. По-дългият модел придобива по-голяма скорост и е по-лесно да се контролира дъската.  

Когато избирате дъска, обърнете внимание и на нейната конструкция, тъй като най-често се избират традиционни модели, т.е. твърди модели, изработени от композитни материали, фибростъкло, въглеродни влакна или дърво. Все по-популярна става и надуваемата дъска за уиндсърф, която може да се надуе бързо преди самото плуване и е напълно готова за употреба. След плуване може лесно да се прибере и транспортира. 

Ако сте начинаещ, изберете дъска за уиндсърф с централен борд (сгъваема перка в средата на корпуса), така че оборудването да е сравнително стабилно. За по-опитните хора дъската с централен борд не винаги е подходяща, тъй като ограничава изпълнението на плъзганията във вълните. 

Как да изберете дъска за уиндсърф за начинаещи? 

Ако тепърва започвате да се занимавате с уиндсърфинг, препоръчително е да изберете дъска за уиндсърфинг за начинаещи с широки размери (около 70-80 см). Те имат по-голяма плаваемост и са по-лесни за управление по вода благодарение на по-доброто управление. Освен това изберете дъска за уиндсърфинг тип "динги", т.е. с перка, разположена в средата на палубата. Това ще направи оборудването още по-стабилно, което го прави безопасен вариант за начинаещи.  

С какво оборудване за сърф си струва да се снабдите? 

Дъската не е единствената част от оборудването за уиндсърфинг. Ще ви е необходимо и платно, което да ви позволи да уловите вятъра и да контролирате всичко безопасно. Освен това трапецът ще ви бъде от полза; той облекчава натоварването на ръцете ви и в същото време натоварва платното с помощта на тялото ви.  

Добре е също така да се снабдите с необходимите неопренови дрехи (дрехи, чорапи, качулка, шапка или неопренови обувки), които ви предпазват от поривите на вятъра и ви осигуряват комфорт при плуване. Плавателната жилетка ще ви предпази в случай на неконтролируемо падане във водата. Сред оборудването със сигурност ще ви е необходим калъф за дъска за уиндсърф, за да не се повреди оборудването ви по време на транспортиране и съхранение. Ако решите да се сдобиете с надуваема дъска за уиндсърф, добре е да имате със себе си комплект за ремонт, за да можете бързо да поправите оборудването си. 

Подробна информация Описание