Доставката е безплатна за поръчки на стойност над 100,00 лв., които са платени предварително.

Доставката на поръчки с наложен платеж е платена (19,99 лв.)

Повече за цената на доставка
Възможност за връщане в рамките на 30 дни от датата на получаване на поръчката. Инструкции за връщане на стока

Повечето продукти се доставят в рамките на 3 работни дни след изпращане на поръчката от нашия склад в Полша.

Срокът за доставка може да варира в зависимост от наличността на продукта и начина на доставка.

Повече за сроковете на доставка
Nav switch

Въведете фразата за търсене, за да видите подсказките.

Водни ски

Водни ски - изберете правилните модели в магазин Sportano 

Карането на водни ски е чудесно занимание, а карането по вълните ви дава невероятно преживяване и усещане. Плуването се извършва с водни ски, като се държи специална дръжка, която се дърпа от ски лифт или моторна лодка. Ако искате да се наслаждавате на този спорт удобно и безопасно, е важно да се снабдите с подходящите водни ски. В нашия спортен магазин Sportano.bg ще намерите висококачествени ски от известни производители като JOBE. Със сигурност ще изберете правилния модел, а всичко, което трябва да направите, е да регулирате дължината и размера на ските, за да отговарят на вашите нужди.  

Водни ски - съвети и основна информация 

Карането на ски се състои в каране на една или две ски по вода, като се държите за специална дръжка, чието въже се тегли от моторна лодка или ски лифт. Преди всичко по време на тази дейност е необходимо тялото да се държи в правилна позиция, а ръцете трябва да са отпуснати и поставени доста широко, за да се намали мускулното напрежение. Когато правите завои, трябва да прехвърлите тежестта на тялото върху левия или десния крак. Ако искате да карате водни ски комфортно и безопасно, трябва да обърнете внимание на два вида екипировка, съобразена с вашето ниво и стил на каране.  

  • Комбинирани ски - най-популярните, защото са универсални и лесни за усвояване. Те имат широки краища, което улеснява контрола на всички маневри.  
  • Ски за слалом (моноски) - предназначени са за бързо каране и правене на резки завои с една ски. Моделите ски за начинаещи са по-широки в задната си част, докато моделите за средно напреднали и напреднали имат по-заострена задна част и наклонени ръбове.  

Водните ски могат да се карат на практика на всякакъв вид водни басейни: реки, езера или море, но определено си струва да избирате по-често спокойните води, особено ако сте в началото на изучаването на този спорт.  

Как да изберете правилните водни ски? 

Ако сте начинаещи във водните ски, избирайте модели с по-широки краища, а също така обърнете внимание на материала на изработка. Водните ски се проектират основно от стъклопласт и смес от въглеродни влакна и графит. Това допринася не само за ниското тегло на продуктите, но и за тяхната здравина и адекватно плъзгане по водата. Когато избирате водни ски, обърнете внимание на гъвкавостта - показател за твърдостта на ски. Колкото по-твърда е ската - колкото по-ниска е гъвкавостта, толкова по-голяма скорост можете да постигнете. По-голямата гъвкавост, от друга страна, гарантира по-удобно и по-лесно влизане в завоите, но в същото време с по-малка скорост на правите. Освен това, колкото по-голям е рокерът, т.е. извивката в плъзгането на ските, толкова по-голяма е кривата. 

При избора е важно да не забравяте да съобразите модела с дължината на ските, като избирате водни ски не само за нивото си на каране, но и за теглото си:  

  • до 40 кг, най-добре е да изберете ски с дължина 100-132 см и ширина около 12,5-15 см; 
  • 40-68 кг, най-добре е да изберете ски с дължина 165-170 см и ширина около 16,5 см; 
  • 68-90 кг, най-добре е да изберете ски с дължина 172 см и ширина около 16,5 см; 
  • При тегло над 90 кг са подходящи ски с дължина 175-185 см и широчина 17,5-20 см. 

Избор на водни ски за деца 

Водните ски за деца трябва да се избират преди всичко според теглото им, като за деца с тегло до 40 кг обикновено се използват модели ски с дължина 100-132 см и ширина 12,5-15 см. Това е изключително важно, тъй като ските не трябва да са прекалено малки или прекалено големи, тъй като ще причинят дискомфорт и няма да задържат детето на повърхността на водата. Освен това водните ски за деца трябва да са леки, което прави съхранението и пренасянето им по-удобни. 

Водни ски - цени и марки, на които да заложите 

Ако търсите професионални модели водни ски, разгледайте офертата на магазин Sportano.bg, където имаме водни ски на марката JOBE в различни размери и много цветови варианти. Повечето от моделите са изработени от стъклопласт, така че цялата конструкция осигурява твърдост и здравина, независимо от условията. При нас ще получите екипировка, която да отговаря на нивото ви на опит: начинаещи, средно напреднали и напреднали, както и на сезона. Можете да изберете ски, предназначени за използване през целия сезон или само за пролетта и лятото. Цените на водните ски, от друга страна, варират от 1000 до около 4000 паунда, като всичко зависи от размера и използваните материали.  

В Sportano можете да се възползвате от професионалното обслужване на клиентите, за да ви помогнем да изберете правилните водни ски. Ако даден модел не отговаря на очакванията ви, можете да върнете продукта в срок до 30 дни! 

Подробна информация Описание