Доставката е безплатна за поръчки на стойност над 100,00 лв., които са платени предварително.

Доставката на поръчки с наложен платеж е платена (19,99 лв.)

Повече за цената на доставка
Възможност за връщане в рамките на 30 дни от датата на получаване на поръчката. Инструкции за връщане на стока

Повечето продукти се доставят в рамките на 3 работни дни след изпращане на поръчката от нашия склад в Полша.

Срокът за доставка може да варира в зависимост от наличността на продукта и начина на доставка.

Повече за сроковете на доставка
Nav switch

Въведете фразата за търсене, за да видите подсказките.

Панталони с мембрана

Мембранни панталони - удобни и надеждни модели в магазин Sportano 

Дейностите на открито изискват подходящо облекло, което да предпазва от студ, дъжд или вятър. Мембранните панталони са чудесен избор за хората, които търсят стилове, предназначени за неблагоприятни условия. В нашия магазин Sportano.bg ще намерите висококачествени дамски, мъжки и детски панталони с мембрана от надеждни марки като The North Face, Salewa, Columbia, CMP, Black Diamond, Arc'teryx, Marmot или Peak Performance

Мембранни панталони - те са полезни по-често, отколкото си мислите 

Панталоните с мембрана ще се справят добре с всички дейности като трекинг или походи в планината, като всичко зависи от вида на използваните материали. Мембраната е вид покритие, което има специални отвори, осигуряващи защита срещу преминаването на дъжд или сняг. Освен това е проектирана така, че да отвежда ефективно влагата навън, така че тялото да не се загрява твърде бързо. Панталоните с такова покритие са предназначени за всяка физическа дейност, която се извършва при неблагоприятни метеорологични условия. Широката гама от модели дава възможност за използване на панталони с мембрана както през лятото, така и през зимата. 

Панталони за трекинг, лов или дъжд - видове панталони с мембрана 

Сред видовете панталони с допълнителна изолация или специално покритие ще откриете панталони за трекинг с мембрана или панталони за дъжд с мембрана. Стиловете за трекинг имат специални мембрани по цялата си дължина или в областите, които са склонни към охлаждане. Гъвкавата им кройка не ограничава движението и осигурява достатъчна защита срещу неблагоприятни атмосферни условия. От друга страна, панталоните за дъжд имат мембрани с водоотблъскващо покритие или технология DWR, която позволява на водата да се стича от повърхността на плата. Съществуват и ловни панталони с мембрана - предназначени за полеви пътувания при валежи или силен вятър. Предимно в неутрални цветове, те също така са ефективни за предотвратяване на проникването на влага вътре. На пазара ще намерите и софтшел панталони с ветроустойчива мембрана, която предпазва от студ и силни пориви на вятъра.  

Може да се направи и разграничение между дамски и мъжки мембранни панталони, които се различават по кройката или използваните цветови варианти. 

Избор на надеждни панталони с мембрана 

При избора на подходящи панталони с мембрана е важно да се обърне внимание на конструкцията на панталона и по-конкретно на използвания ламинат - обикновено между външния и вътрешния слой се поставя мембрана. Двуслойната (2L) мембрана е комбинация от мембрана и външен слой, като вътрешната страна най-често е защитена от подплата. Конструкцията 2.5L представлява мембрана, комбинирана с външен слой, и има подсилване вместо подплата. Трислойната конструкция или 3L, от друга страна, представлява плат, трайно свързан с мембраната и подплатата. Освен това проверете водоустойчивостта на въпросната дреха, ако искате панталонът да ви предпазва ефективно от вода. Водоустойчивостта се измерва във водни стълбове, а посочените стойности са в милиметри. Панталоните с дебелина над 10 000 мм ще предпазят тъканта от просмукване на вода дори при силен дъжд. Дишането също е важен параметър, като най-често се използва единицата g H20/m2.  

Мембранни панталони - от какви материали са изработени? 

Панталоните с мембрана обикновено са изработени от синтетични материали като полиестер, найлон или смеси от синтетични материи. Това решение осигурява предимно лекота и адекватна защита срещу студа. Популярни са и панталоните с водоотблъскващо покритие DWR, което често се използва при софтшел панталоните. Водоотблъскващият слой гарантира, че капките дъжд или сняг се стичат по повърхността на плата и панталонът остава сух. Ако търсите подходящата кройка, изберете панталони с мембрана GORE-TEX®. Това е материята, използвана в повечето облекла, обувки и аксесоари за дейности на открито. Тя гарантира високо ниво на водоустойчивост, защита от силни пориви на вятъра, студ и същевременно осигурява подходящ въздушен поток. 

Марки, предлагащи качествени мембранни панталони 

В спортния магазин Sportano.bg ще намерите висококачествени мембранни панталони от марки като Arc'teryx, The North Face, Salewa, CMP, Marmot или Peak Performance. Повечето модели панталони за трекинг с мембрана са разработени по технологията GORE-TEX®, която гарантира високо ниво на водо- и ветроустойчивост. От друга страна, панталоните Softhshell използват мембрани за защита от вятър и студ.  

Ако търсите панталони за дъжд с мембрана, разгледайте избрани модели на Columbia с технология Omni-Tech™, която осигурява отлично водоотблъскване и увеличава максимално дишането на тъканта, за да отвежда излишната влага. Моделите на Black Diamond са снабдени с гореспоменатото покритие DWR, което позволява на водата да се стича от повърхността на плата. 

Подробна информация Описание