Доставката е безплатна за поръчки на стойност над 100,00 лв., които са платени предварително.

Доставката на поръчки с наложен платеж е платена (19,99 лв.)

Повече за цената на доставка
Възможност за връщане в рамките на 30 дни от датата на получаване на поръчката. Инструкции за връщане на стока

Повечето продукти се доставят в рамките на 3 работни дни след изпращане на поръчката от нашия склад в Полша.

Срокът за доставка може да варира в зависимост от наличността на продукта и начина на доставка.

Повече за сроковете на доставка
Nav switch

Въведете фразата за търсене, за да видите подсказките.

Въдици за спининг

Спининг пръти: Открийте най-високото качество в Sportano.bg

Риболовът помага за успокояване на ума, релаксация и трениране на търпение и внимание. Това е и чудесен начин да прекарате времето си през уикенда. Без значение какъв е любимият ви метод на риболов, в Sportano.bg ще намерите оборудване, съобразено с вашите нужди, което гарантира риболов на най-високо ниво. Оборудването, предлагано от марки като Abu Garcia, DAM или Berkley, е гаранция за най-високо качество на продуктите, готови да посрещнат предизвикателствата на всеки стил на риболов. 

Спининг пръти: видове и приложения 

Спининговите въдици са вид продукти, пригодени за улов на хищници. Характерно за самия стил спининг е използването на въдици с дължина от 1,5 до 3 метра и примамки, имитиращи малки рибки. Такива примамки са малки гумени рибки, наречени "рипърс" и "туистърс", както и пластмасови или дървени воблери. Освен това при спининговите въдици е важно да се използва плетено влакно, което е по-малко видимо за рибите от традиционното монофилно влакно и, най-важното, е по-издръжливо. Той трябва да е готов да побере хищни риби като сом, судак или щука. 

В тази категория пръти се различават продукти, пригодени за различни форми на спининг. На пазара можете да намерите въдици за спининг: тежки, средни, леки и ултралеки. Те се различават по дължината на пръта (по-дългата част на пръта, към която е прикрепена останалата част от комплекта, например макарата), теглото на примамката и приложението. 

Тежките спинингови пръти са продукти с дължина на пръта от 2,5 до 3 метра. Те ще работят добре с по-тежки примамки до 70 грама и силна плетена линия. Те ще издържат теста като спинингови пръти за щука или сом. Подходящ е и за риболов в морето. 

Средните спинингови пръти са подходящи за примамки с тегло до 30 грама и дължина на пръта до 2,7 метра. Те са идеални за улов на средно големи риби. 

Лекият спининг се характеризира с пръти с дължина от 1,7 до 2,5 метра. При този тип спининг се използват примамки с ниско тегло до 10 грама. Използва се за риболов на пъстърва или кефал. 

Ултралек спинингов прът, използван с примамки до 3 грама и дължина на пръта до 2,3 метра. Характеризира се с използването на макара с възможност за много бързо прибиране

Друго нещо, което трябва да се има предвид при избора на спининг прът, е видът на макарата. Тя трябва да е солидна, със среден или голям размер и изработена от устойчив материал, например въглеродни влакна или неръждаема стомана

Най-добрите спинингови пръти от професионални марки

Риболовът е спорт, който ще ви достави най-голямо удоволствие с добре подбрано оборудване от най-добрите производители на пазара. За чудесно прилягащи дръжки, естетичен външен вид и водачи от неръждаема стомана, разгледайте спининговите пръти от марката Abu Garcia

Сред производителите на въдици не може да се забрави най-старият от тях - марката DAM. Основана през XIX век, компанията доставя най-качествените въдици и аксесоари за риболов от самото си създаване. Техните продукти са изработени от издръжливи материали, като например въглеродни влакна

Марката Berkley предлага на клиентите си висококачествени универсални въдици с бърза акция и първокласна карбонова конструкция с удобни дръжки от пяна. 

Подробна информация Описание