Доставката е безплатна за поръчки на стойност над 100,00 лв., които са платени предварително.

Доставката на поръчки с наложен платеж е платена (19,99 лв.)

Повече за цената на доставка
Възможност за връщане в рамките на 30 дни от датата на получаване на поръчката. Инструкции за връщане на стока

Повечето продукти се доставят в рамките на 3 работни дни след изпращане на поръчката от нашия склад в Полша.

Срокът за доставка може да варира в зависимост от наличността на продукта и начина на доставка.

Повече за сроковете на доставка
Nav switch

Въведете фразата за търсене, за да видите подсказките.

Влакна за сом

Сомови плетки и въжета в офертата на Sportano.bg

Правилното плетено влакно или влакно за сом е от съществено значение при риболова. При избора е важно да се обърне внимание на параметри като гъвкавост, дебелина или разтегливост. Сомовете са големи риби и изискват здраво оборудване, което да издържи на стокилограмов противник. Висококачествената оплетка за сом е от решаващо значение в този случай, тъй като тя е отговорна за успеха на улова. 

В магазина Sportano.bg ще намерите богат избор от плетени въдици и въдици за сом, изработени от твърди материали. Приличните въдици са подходящи за риболов на сом при всякакви условия. С продукти от световни производители на риболовни продукти можете да сте сигурни, че уловът ви ще бъде успешен. 

Сомови плитки за риболовци

За риболов на сом най-добрите са здравите плетени въжета, които могат да издържат на тежки сомове. Плетеното влакно за сом се характеризира със солидна изработка, благодарение на която риболовецът може да бъде сигурен, че дори по време на сблъсък с най-големия екземпляр ще успее да улови. С какво още трябва да се характеризира идеалната плитка за сом

Съпротива

Плетеното влакно за сом трябва да е устойчиво на износване. Риболовът на сом е голямо предизвикателство, по време на което трябва да се справяте с големи екземпляри хищни риби, които агресивно ловуват стръвта, което прави въдицата уязвима на повреди. 

Разширяемост

При вадене на сом е важно използваното монофилно или плетено влакно да се характеризира с възможно най-ниска разтегливост. Прекалено гъвкавите въдици могат да доведат до скъсването им по време на борбата със сома. Твърдото въже ще ви помогне да издърпате рибата, така че уловът да бъде успешен. 

Размер

Сомовете са хищни сладководни риби с тегло над 100 кг, затова плетените въжета, които използваме за риболов, трябва да са дебели. Най-често използваните плетени въжета за сом са тези от 0,40 мм. Този тип въжета ще ни позволят да уловим мустакатия крал на водите, който се хвърля към примамките без милост. 

Сила

При риболова на сом трябва да се обърне внимание и на издръжливостта на плетеното влакно, която при риболова на сом е много по-голяма, отколкото при други видове риболов. Професионалните риболовци често използват такива устойчиви въжета, като например 100-килограмово плетено въже за сом. 

Въжета за сом: кое да изберем?

Линията, изработена от солидни, висококачествени материали, ще осигури правилно замятане и изваждане на такава голяма риба като сома. В зависимост от вашите предпочитания трябва да се избере въдица за сом или плетена въдица според стила на риболов и индивидуалните предпочитания на риболовеца. Какви плетени въжета и линии за риболов на сом да избера? 

На първо място линията трябва да е изработена от твърд материал. Само издръжливата линия ще бъде устойчива на всички видове ожулвания, с които се сблъсква риболовецът, докато вади сом. Не бива да забравяте да избирате и подходящото оборудване за най-голямата целева риба

В магазина на Sportano.bg ще намерите богат избор от въдици за сом и плетени въдици, които са предназначени за всякакви условия и всеки метод на риболов на сом. Водещите производители на оборудване за риболов на сом, като MADCAT и Black Cat, гарантират, че риболовното оборудване е изработено от материали с най-високо качество и е адаптирано към трудните условия по време на риболов. Това оборудване ще помогне на любителите да открият ново ниво на риболов, а на професионалистите - да постигнат нови успехи в улова на най-големите екземпляри риба. 

Подробна информация Описание